Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
ANNONS

Innehåll från Hudhelse

Okända tillståndet som gör att huden åldras – och hudläkarens lösning!

Du har hört det förut. Äta rätt, sova tillräckligt och dricka mycket vatten.

Men det finns andra saker du kan göra för att boosta din hud och för att den inte ska åldras i förtid.

Här är bästa tipsen.  

Sova ordentligt, äta rätt och träna. 

Tre viktiga faktorer som får både kroppen och huden att må bra. 

För att få huden att må ännu bättre kan du begränsa tiden i solen, använda solskydd, men också vara noggrann med vilka hudvårdsprodukter du använder. 

Hudläkaren Dr. Michael Zangani berättar om det okända tillståndet inflammaging och hur du kan göra för att undvika hudens åldrande på grund av det.

Inflammaging - ständig inflammation 

Inflammaging är ett mer eller mindre okänt begrepp här i Skandinavien. Men i både USA och Storbritannien är detta ett känt tillstånd bland både hudläkare och experter. Enligt Dr. Zangani betyder inflammaging att det uppstår ett långvarigt, kroniskt inflammationstillstånd i huden. 

Inflammation behövs i huden för att att läka sår, men när tillståndet blir kroniskt får det ogynnsamma konsekvenser för huden i form av för tidigt åldrande. När cellerna förnyas långsammare och kollagenet, hudens byggstenar, bryts ned åldras huden. 

Även yttre faktorer som skador från fria radikaler, föroreningar och UV-strålning påverkar hudens åldrande. Det försvagar hudbarriären och ökar risken för inflammation.

Så gör du för att boosta huden

Ät näringsrik mat

Att hälsan påverkas av att du äter bra vet du säkert redan, men det påverkar också hur din hud ser ut. 

Dr. Michael Zangani säger att en sund kosthållning, med bland annat essentiella fettsyror, som omega-3 och 6, gröna grönsaker, som broccoli, bär med mycket antioxidanter, grönt te och så kallad superfood, som granatäpple och gurkmeja är bra för hälsan - och huden. 

– När vi stärker huden inifrån blir den bättre på att hantera inflammation och yttre påverkan, vilket i sin tur minskar risken för tidigt åldrande av huden. Dessutom kan jag inte nog understryka hur socker och snabba kolhydrater definitivt inte gör din hud några tjänster. Försök undvika dem så mycket du kan, förklarar hudläkaren. 

Undvik solen

Solens skadliga strålar är en annan värsting för din hud. Det finns otaliga studier som visar hur dramatiskt solens strålar skadar huden. 

– Detta är ju något som de flesta vet, men det tåls att upprepas. Solskydd med hög faktor är något som alla omedelbart borde lägga till i sin dagliga hudvårdsrutin. 

Rätt hudvårdsprodukter är A och O

Det finns också mycket du kan göra för din hud genom att välja rätt produkter. ZO Skin Health har många olika produkter som bidrar till en hälsosam hud. 

Dr. Michael Zangani rekommenderar fyra ZO-produkter som aktivt jobbar mot det långvariga, kroniska inflammationstillståndet i huden, inflammaging, som bidrar till för tidigt åldrande. 

4 produkter som begränsar inflammaging i huden

1. ZO Daily Sheer solskydd

Med patenterat antioxidantkomplex frigörs antioxidanter under 24 timmar.  Antioxidanterna skyddar mot inflammation. 

Dessutom skyddar solskyddet mot UVB/UVA-strålar med faktor 50, HEV- och IRA-ljus samt upplevs nästan som osynlig på huden.

2. ZO Firming Serum 

Detta serum bidrar till en fastare och spänstigare hud samt stärker förankringsfibriller som annars enkelt kan förstöras av UV-strålar. 

Förankringsfibriller bidrar till att binda samman epidermis och dermis. När dessa förstörs blir huden slappare.  

3. ZO Brightalive 

Den här produkten bidrar till att jämna ut hudtonen och göra den ljusare samtidigt som den ger lyster och förhindrar nya pigmenteringar. 

Den innehåller också bland annat niacinamid som kan dämpa inflammation.

4. ZO Daily Power Defense 

Den här krämen är en av de allra bästa på marknaden när du vill ha en fräsch och hälsosam hy. 

Den bygger upp hudbarriären och innehåller bland annat DNA-reparerande enzymer samt ett helt spektrum av antioxidanter som reducerar inflammation.

Det här är ZO Skin Health

ZO Skin Health erbjuder ett brett sortiment inom hudvård. Utgångspunkten i produkterna är att stimulera och väcka hudens celler på nytt. 

Är du sugen på att testa produkter från ZO Skin Health? 

HÄR hittar du hela sortimentet.

Dr Michael Zangani är en av Norges mest välrenommerade hudläkare.Dr Michael Zangani är en av Norges mest välrenommerade hudläkare.Dr Michael Zangani är en av Norges mest välrenommerade hudläkare.
Dr Michael Zangani är en av Norges mest välrenommerade hudläkare.
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Hudhelse och ej en artikel av Damernas Värld