Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPHS FOR EDITORIAL USE ONLY

CATWALK: Jean Paul Gaultier Couture 2011

Under tre dagar var Paris inbäddat i ett haute couture-skimmer.
Bokstav­ligen. För på vårens visningar duggade kristallerna och de skimrande materialen tätt. Om någon trodde att denna lyxiga konstart var hotad efter år av lågkonjunktur så bevisades nu motsatsen. Trots att bara en liten privilegierad grupp köpare har råd med dessa konstverk sparades det inte på något. Hos exempelvis franska Givenchy hade en kreation tagit 4 000 timmar att skapa ... Hutlöst lyxigt och väldigt opraktiskt, precis som haute couture ska vara. 

DV listar vårens tre bästa couture moments.  Du har redan kunnat se Christian Dior couture 2011 och Chanel couture 2011, nu är det dags för Jean Paul Gaultier couture 2011:

Svenska Frida Gustavsson öppnade upp en till en början stillsam visning. Temat var Punk cancan och modellerna - iförda nätstrumpbyxor, pennkjolar och feminina jackor - gled ut på en helt tyst
catwalk, endast ackompanjerade av Catherine Deneuves förinspelade presentation av varje "nummer".
Kreationerna, alla försedda med djärva detaljer, hade punkinspirerade namn som The Clash, Joy division och London calling. Stillsam punk? Inte helt igenom. Visningen avslutades med en cancan-dansare och den manliga modellen Andrej Pejic iklädd brudklänning.