Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

CATWALK: Marc Jacobs höst/vinter 2010/2011

Den amerikanska designern Marc Jacobs hyllar det ljuva retromodet i en palett av neutrala toner och bleka pasteller. 

"Det är uppfriskande att se något som inte försöker att vara nytt. Det finns så mycket strävan efter det nya nu, att det allra nyaste helt enkelt känns mindre nytt, säger Marc Jacobs om kollektionen. 

Kollektionen innehåller såväl päls, som skira material som chiffong och även dramatiskt sammet.

Stickade oversize-tröjor matchas med feminina kjolar, i penn- och klockade vippmodeller, som alla slutar nedanför knät. Skräddade A-linjeformade kappor har en lika stor plats i kollektionen som trenchcoats i plast. 

Marc Jacobs är en amerikansk designer, med två egna märken; Marc Jacobs och Marc by Marc Jacobs, och som även verkar som chefsdesigner för det franska modehuset Louis Vuitton

Marc Jacobs föddes den 9 april 1963 i New York City. Han växte upp i New York City tillsammans med sin mamma, syster och yngre bror. Som 15-åring började Marc Jacobs jobba på lagret till butiken Charivaris i New York. Därefter började han plugga på den anrika skoaln Parsons School of Design. När han fortfarande pluggade på Parson designade och sålde Marc Jacobs sina första handstickade tröjor. Kort därefter började han designa för preppy-märket Perry Ellis, och det var här han började sin bana som ung designer. Det var även i denna roll, som Marc Jacobs introducerade grungen på catwalken. 

Föga uppskattat dock. Marc Jacobs fick nämligen sparken från Perry Ellis efter att ha visat upp sin första grunge-kollektion på catwalken.
1997 började Marc Jacobs som chefsdesigner på franska Louis Vuitton, och det var Marc Jacobs som designade lyxmärkets första ready-to-wear-kollektion.

Förutom att Marc Jacobs är chefsdesigner för Louis Vuttion driver han sitt eget märke Marc Jabobs, och också den lite billigare underlinjen Marc by Marc Jacobs.