Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Silvia vurmar för silver.
Silvia vurmar för silver.
Silvia vurmar för silver.
Silvia vurmar för silver. Foto: Shutterstock/Stella Pictures

Drottning Silvias stylingknep: Silver

Glansiga och glittrande ytor på plagg och accessoarer är en stor trend – se hur vår drottning Silvia använder sig av den glansiga trenden för att bli extra festfin. 

Den stora metalliska trend som vi ser i modet har även nått vår drottning Silvia. Under den senaste tidens officiella engagemang har drottningen livat upp sina outfits genom att addera accessoarer med glansiga ytor. 

Trendigt med glansiga ytor

Just nu ser vi en stor trend med glansiga ytor - strass, silver och guld – vältra sig över modebilden, inte minst i fråga om accessoarer. Trenden fortsätter även till hösten, där speciellt silver blir den metallen framför alla andra. 

Kung Carl XVI Gutaf och drottning Silvia på galamiddag i regi av den svenska handelskammaren. Foto: JONATHAN BRADY / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN

Och det är framför allt silver som Silvia använder sig av som trenddetalj just nu. Under helgens vistelse i London besökte kungen och drottningen ett evenemang i regi av den svenska handelskammaren, och där livade Silvia upp sin eleganta, drottninglika röda ensemble med silverfärgade skor samt väska. Ett bra sätt på hur en metallisk färg verkligen ger en trendtouch till en festlig klädsel. 

Silvia i en favoritkombination: Röd outfit med silverdetaljer. Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

På förra veckans Polar Music Prize-gala i Stockholm slog drottning Silvia på stort och bar en ormskinnsmönstrad klänning med blänk i, som går hand i hand med trenden. Det här är nog så rockig som vi någonsin får se vår drottning, vilket passade väl ihop med det faktum att det var en av punkrockens gudfäder, Iggy Pop, som var årets ena pristagare. 

Drottning Silvia anländer till Polarpriset 2022. Foto: NIEBOER / SIPA / SCANPIX / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP

 

Polar-priset får ursäkta, men den största musikhändelsen den senaste tiden är Abba Voyage-föreställningarna i London. Närvarade vid premiären gjorde även kung Carl-Gustaf och drottning Silvia, och Silvia bar en riktigt iögonfallande kostym från märket Mourrjan.  

Kungen och Silvia på Abba Voyage-premiär i London. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Men den tjusiga kostymen till trots så drogs vår blick lite extra till den, just det, glittrande väska Silvia bar i sin hand. Den Euphoria-doftande väskan kommer från Romero Britto och även denna visar att Silvia har fallit för den glittrande och glänsande trenden som modet erbjuder för tillfället.  

Glittrande väska från Romero Britto. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Silvias kärlek till metallicväskor är för övrigt väldigt tydlig i hennes klädval till festernas fest, Nobelpriset. Där har hon många gånger valt glansiga väskor, av silver- eller guldfärg. 

LÄS MER Drottning Silvias Nobelklänningar och smycken – från 1976 till i dag

LÄS MER Victoria stal showen på Polarpriset 2022

LÄS MER Alicia Vikander i Cannes: En odyssé i franskt mode