Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DV listar 5 klänningstrender våren 2012

Kort, lång, vippig eller snäv? Älskar du klänningar och undrar vilka klänningsmodeller det är som gäller denna våren 2012. 

Damernas.se guidar dig till vårens och sommaren 5 hetaste klänningar. 

PSST. Läs mer om vårens och sommarens trender 2012 här. Klänningar har en central roll i vårens och sommarens mode 2012 och kommer i flera olika, trendiga modeller. Damernas.se guidar dig till vårens 5 trendiga klänningsmodeller:

Mönstrade kortkorta klänningarKort, kortare, kortast. Vårens mode innehåller en dos kortkort, i form av korta - ofta mönstrade - klänningar som visar mycket ben. 

TRENDTIPS!- Satsa på en kort klänning med ett djärvt mönster. Vill du ha en lite mer vardagskänsla på denna iögonfallande klänning, håll utkik efter en sportigare variant a la Stella McCartney. 

Ungaro, Stella McCarteny, Mary Katrantzou

Vippiga 1950-tals-klänningarVårens och sommaren 1950-talsinspirerade mode syns framförallt i vippiga klänningar med markerad midja. En riktigt smickrande silhuett som ofta återkommer i modet. 

TRENDTIPS!- Denna typ av klänning passar både till vardags och till fest, och kan enkelt "kläs ner" med hjälp av en kofta. Satsa på en klänning som går till, eller strax nedanför, knäna. Se till att den sitter snävt i midjan och har mycket vidd i kjolen, för det är först då du kan skapa denna smickrande timglassilhuett. Vill du åstadkomma ytterligare effekt - använd ett smalt, diskret skärp och snörp åt midjan med. Läs mer om 1950-talstrenden här: 1950-talsmode = trendigt våren 2012!

Christian Dior, Daks, Dolce & Gabbana

Raka flapperklänningarLåg midja, djup V-ringning och detaljer som fransar och guld. Flapperklänningen är ett måste för alla er som älskar de 1920-tal- och "Den stora Gatsby"-influenser som syns i säsongens mode. Läs mer om denna trend här: VÅRMODE: Flappermode = stor trend våren 2012

TRENDTIPS!- Håll utkik efter en rak klänning med djup V-ringning med art deco mönster (tänk Chrysler building i New York och du är mönstret på spåren). Denna klänningsmodell kommer även fortsätta vara en trend i höst ...

Gucci, Etro, Marc Jacobs

Vita klänningarGlöm den lilla svarta, våren och sommaren 2012 är det den lilla vita som gäller. Den vita färgen är en trend i allmänhet denna säsong, men i synnerhet när det gäller klänningar.  Vårens vita klänning kommer både som sportigt kortkort (som hos Givenchy), broderad och feminint vippig - och samtidigt minimalistisk (som hos Valentino). 

TRENDTIPS!Broderade sommarklänningar, liksom minimalistiska och skräddade klänningar är supertrendig just nu, och går även att ha i garderoben länge, eftersom de återkommer i sommarmodet år efter år ... Bra köp helt enkelt. 

Versace, Valentino, Givenchy

Tunna långklänningarLånga, svepande klänningar i transparent, vackert (gärna plisserat) material som chiffong är en stor trend. En slits som visar ben är också en detalj som syns på många av säsongens klänningar. 

TRENDTIPS!Långa klänningar är det perfekta sommarplagget, och passar med både platta sandaler till stranden och höga sandaletter till festen. En blommig långklänning slår aldrig fel och tillsammans med ett halsband går du från strandchic till festfin i ett kick. Inspireras av Blugirl.