Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

7 dagar kvar till Guldknappen-galan

I år har Guldknappen utökats med två priser, Guldknappen Läsarnas pris och Guldknappen Accessoar. Vi frågade Damernas Världs modechef Martina Bonnier om bakgrunden till de nya priserna.

Varför blev det just ett Accessoarpris?"Accessoarer blir allt viktigare för de som roas av mode och kan i dag utgöra en stor del av en look. Samtidigt känner vi att det finns många svenska designers som vi inte kunnat uppmärksamma tidigare och att det är en grupp av designers som vuxit mycket under 2000-talet. De betyder så mycket för svenskt mode och svensk export så det är roligt att kunna hedra dem."

I år finns även Läsarnas Pris, där Damernas Världs läsare har röstat fram vinnaren, kan du berätta lite om hur det priset kom till?"När vi första gången bjöd in läsarna till Guldknappen 2003 var det för att ge våra läsare chansen att se mode på en så hög nivå. Det var en omedelbar succé och fortfarande säljer biljetterna slut på nolltid. Det är många som åker år efter år och har gjort det till en tradition. Vi har så många härliga, trogna och lojala läsare, det är viktigt för oss att göra deras röst hörd och det gör vi genom Läsarnas Pris."

Hur påverkar de nya priserna själva galan?"Galan blir längre, så nu får våra gäster chansen att njuta av ännu mer mode."