Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alexandra Pascalidou flyttar in i Damernas Värld

Nu välkomnar vi ännu en blogg till DV-familjen. Nämligen journalisten och författaren Alexandra Pascalidou som kommer att bjuda på en vild värld av ghetto och glamour i sin DV-blogg. Missa inte!

Hur känns det att kliva in i Damernas Värld?

- Det känns som att få komma hem till en ny kompis som man länge längtat efter att få lära känna och umgås med. Innanför tröskeln får jag sedan fritt gå runt och öppna badrumsskåpen, lyfta på kastrull-locken, kika in i garderoben och snoka runt i bokhyllan och alla hemliga vrår.

Vad tycker du bäst om med Damernas Värld?

- Estetiken, den förtroliga tonen, bredden och inspirationen i fyllig förpackning,

Vad kommer vi kunna läsa i din blogg?

- Ni kommer få följa med i en vild och omvälvande värld där vardagens vedermödor blandas med svulstiga äventyr. Min blogg är både ghetto och glamour. En resa i moderskapets mysterier och världspolitikens vansklighet. Mat, media och människor. Resor inåt och utåt i världens avkrokar. Det blir en varierande blogg där varken jag eller läsaren vet vad som väntar runt hörnet.

Ni får läsa om konsten att skriva sitt eget livsmanus, gå sina egna vägar och klättra av egen kraft. Om kreativitet, retorik och kampen för att vrida världen åt rätt håll. Jag är en naiv världsförbättrare och livsnjutare av stora mått.

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?

- Det finns inga vanliga dagar i mitt liv. Varenda dag bär en hemlighet i sin barm. Varenda dag är unik. Ena dagen gör jag Pascalidou i P1 och snackar manskroppar med konstnären Helene Billgren för att nästa göra en TV-dokumentär, skriva en bok, föreläsa eller leda White Guide Galan på Grand Hotel eller hämta på dagis i en nött träningsoverall och laga middag för en spontant inbjuden armé av dagisbarn.

Vad gör du helst en fredagskväll?

- Eftersom jag delar vårdnaden om mitt kärleksfrö, en ömsint fyraåring, kan jag ibland ligga och läsa sagor halva kvällen och somna i hennes famn för att nästa fredag dansa som om det var sista dagen i mitt liv.

Var hittar man dig en söndagseftermiddag? 

- Antingen i en lekplats, ett museum eller hemma i mitt kök där jag lagar en trerätters för mina vänner eller i en svettig kickboxningslokal.

Har du någon hemlig skill?

- Jag har läst latin i tre år, står på huvudet i en kvart när jag behöver lösa ett problem, sitter i spagat mellan mina två hemländer och är snabbare än ljuset i allt jag gör.

Fortsätt meningen: Kan inte leva utan ...

- Min dotter och resor.

Favoritplats? 

- Hela världen är min favoritplats. Allt nytt lockar mig och kittlar min nyfikenhet.

Vad läser du själv för bloggar?

- DV:s bloggar så klart och krisbloggar.

DV-BLOGG: Alexandra Pascalidou