Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vinnarna av Damernas Värld Guldknappen 2020.Vinnarna av Damernas Värld Guldknappen 2020.Vinnarna av Damernas Värld Guldknappen 2020.
Vinnarna av Damernas Värld Guldknappen 2020. Foto: ALLIS NETTREUS / ALLIS NETTREUS

Här är vinnarna av Damernas Värld Guldknappen 2020 – Sveriges äldsta modepris!

Äntligen är det dags att presentera de märken som är årets vinnare av Damernas Värld Guldknappen 2020, Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020 och Damernas Värld Knappnålen 2020. 

Och vinnarna av Damernas Värld Guldknappen 2020 är...

Foto: Manasi7

BITE Studios är vinnare av Damernas Värld Guldknappen 2020

Bite Studios vinnare av Damernas Värld Guldknappen 2020. På bilden syns två av grundarna William Lundberg och Veronika Kant. På bilden saknas Suzanne Elvi och Elliot Atkinson.Bite Studios vinnare av Damernas Värld Guldknappen 2020. På bilden syns två av grundarna William Lundberg och Veronika Kant. På bilden saknas Suzanne Elvi och Elliot Atkinson.Bite Studios vinnare av Damernas Värld Guldknappen 2020. På bilden syns två av grundarna William Lundberg och Veronika Kant. På bilden saknas Suzanne Elvi och Elliot Atkinson.
Bite Studios vinnare av Damernas Värld Guldknappen 2020. På bilden syns två av grundarna William Lundberg och Veronika Kant. På bilden saknas Suzanne Elvi och Elliot Atkinson. Foto: Annie Hyrefeldt

 

Med stilren design och kompromisslösa krav på hållbarhet har Bite Studios skapat en egen nisch i Modesverige och nått ut till en internationell publik. Årets vinnare av Guldknappen jobbar med innovativa ekologiska material och vill ta oss med in i en hållbar framtid. 

Bite Studios grundades 2016 ur en vilja att skapa mode för de människor som – liksom den svensk-brittiska grundarkvartetten Elliot Atkinson, William Lundgren, Veronika Kant och Suzanne Elvi – anser att det är bråttom att bekämpa klimatförändringarna men som samtidigt inte vill kompromissa med stilen. Märket har fått stor uppmärksamhet även internationellt för sin moderna agenda och vassa design.

LÄS MER: Vinnaren av Damernas Värld Guldknappen 2020 är... 

Susan Szatmáry är vinnare av Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020

Susan Szatmáry vinnare av Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020Susan Szatmáry vinnare av Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020Susan Szatmáry vinnare av Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020
Susan Szatmáry vinnare av Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020 Foto: ALLIS NETTREUS / ALLIS NETTREUS

Från egna väskor sydda av läderjackor, via Alexander McQueen och andra stora modehus – till eget, unikt märke. Årets vinnare av Guldknappen Accessoar Susan Szatmáry har gått från klarhet till klarhet i sin karriär som väsk- och smyckesdesigner. 

Det vilar något stramt men ändå lekfullt över Susan Szatmárys design som hon beskriver som modern lyx med art déco-känsla för en modern kvinna. Eleganta asccessoarer med internationell nivå som är tidlösa – klassiska med en industriell touch.

LÄS MER: Vinnaren av Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020 är... 

Iggy Jeans är vinnare av Damernas Värld Knappnålen 2020

Ingrid Berg vinnare av Damernas Värld Knappnålen 2020Ingrid Berg vinnare av Damernas Värld Knappnålen 2020Ingrid Berg vinnare av Damernas Värld Knappnålen 2020
Ingrid Berg vinnare av Damernas Värld Knappnålen 2020 Foto: ALLIS NETTREUS / ALLIS NETTREUS

Med sin fria kreativitet och lekfulla upcycling skapade Ingrid Berg och hennes Iggy Jeans rubriker redan när hon var 15 år. Hennes framtidshopp är lika smittsamt som nytänkandet i hennes design. Aldrig har väl vinnaren av Knappnålen känts så självklar.

Att ge en andra chans till plagg som annars skulle ha bidragit till miljöförstöring är fokus för Ingrid Berg och hennes målade mönster på vintage jeans bidrar inte bara till en bättre värld utan också till ren modeglädje.

LÄS MER: Vinnaren av Damernas Värld Knappnålen 2020 är...