Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Juryn i Damernas Värld Guldknappen 2019.Juryn i Damernas Värld Guldknappen 2019.Juryn i Damernas Värld Guldknappen 2019.
Juryn i Damernas Värld Guldknappen 2019.

Damernas Värld Guldknappen 2019: Här är årets stilsäkra jury

Årets nominerade till Damernas Värld Guldknappen är varumärken som utmärker sig för att förena utmärkt svensk design med goda affärer. De nominerade är noggrant framtagna av vår Guldknappsjury – lär känna juryn här.

Damernas Värld Guldknappen är Sveriges äldsta modepris, och har delats ut sedan 1982. Priset premierar ett modevarumärke och ett accessoarvarumärke som utmärker sig för att förena utmärkt svensk design med goda affärer. Årets Guldknappsjury, som har valt ut de nominerade, består av experter inom olika områden i modebranschen.

– Årets jury är en spännande sammansätting av modekunniga kvinnor med kunskap och professioner som täcker in många aspekter av modebranschen – dessutom är de enskilt spännande stilpersonligheter, säger Jonna Bergh, chefredaktör på Damernas Värld.

Lär känna Guldknappsjuryn 2019 här:

Lisa Pettersson

Lisa PetterssonLisa PetterssonLisa Pettersson
Lisa Pettersson

Modechef på Damernas Värld och juryns ordförande. Lisa har styrt över moderedaktionen på DV i många år och är den i juryn som har odiskutabelt mest erfarenhet av Guldknappens juryarbete. 

Jonna Bergh

Jonna BerghJonna BerghJonna Bergh
Jonna Bergh

Chefredaktör för Damernas Värld och STYLEBY. Jonna har snart 20 års erfarenhet som chefredaktör, och utöver det stor rutin av juryarbete från bland annat Grammisjuryn, Melodifestivalen och diverse tv-produktioner.

Carin Wester

Carin WesterCarin WesterCarin Wester
Carin Wester

Designchef på Åhlens. Carin arbetar sedan några år som designchef på Åhléns, men har ett förflutet som designer med eget märke. För tio år sedan vann hon själv Damernas Värld Guldknappen, vilket gör henne till den enda guldknappsvinnaren i årets jury.

Cecile Thorsmark

Cecile ThorsmarkCecile ThorsmarkCecile Thorsmark
Cecile Thorsmark

VD för Copenhagen Fashion Week. Hon har utmärkt sig för att göra Köpenhamns modevecka allt grönare och allt mer intressant för internationell press och inköpare – och därmed lockar hon allt fler svenska märken över sundet. 

Maria Lindholm

Maria LindholmMaria LindholmMaria Lindholm
Maria Lindholm

Journalist på DI Weekend. Maria är en engagerad och etablerad journalist med speciellt intresse för mode och design, vilket hon ofta skriver om i sina artiklar i Dagens Industris utmärkta helgmagasin. 

Silvana Imam

Silvana ImamSilvana ImamSilvana Imam
Silvana Imam

Artist och modeinspiratör. Silvana är en av landets mest intressanta och modemedvetna artister. I höstas blev hon prisad på NK-galan för sin fantastiska stil, och hon är en inspiratör på alla sätt – inte bara ur modesynpunkt – för kvinnor i alla åldrar.

Och de nominerade till Damernas Värld Guldknappen 2019 är...

Nominerade till Damernas Värld Guldknappen 2019 – läs här!

Nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2019 – läs här!