Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
De är nominerade till Guldknappen 2019!De är nominerade till Guldknappen 2019!De är nominerade till Guldknappen 2019!
De är nominerade till Guldknappen 2019! Foto: Johanna Nyholm

Damernas Värld Guldknappen 2019: Här är de nominerade

Sedan 1982 har Damernas Värld delat ut Guldknappen – Sveriges äldsta modepris. Möt de nominerade till Guldknappen 2019!

Damernas Värld Guldknappen är Sveriges äldsta modepris, och har delats ut sedan 1982. Priser premierar ett modevarumärke och ett accessoarmärke som utmärker sig för att förena utmärkt svensk design med goda affärer. Möt de nominerade till Guldknappen 2019.

Juryn 2019 består av Lisa Pettersson, modechef på Damernas Värld, Jonna Bergh, chefredaktör för Damernas Värld och STYLEBY, Carin Wester, designchef på Åhléns, Cecile Thorsmark, vd för Copenhagen Fashion Week, Maria Lindholm, journalist på DI Weekend, Silvana Iman, artist.

LÄS OCKSÅ: De är nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2019

Rodebjer

”En lugn besatthet.” Så beskrev Carin Rodebjer känslan kring att arbeta med kläder i sitt Sommar i P1. Det är även en bra beskrivning av hennes vackra kollektioner, vars syfte är att fungera för kvinnolivets alla skeenden, kroppens förändringar och den eviga kampen att förflytta oss – både i samhället och känslomässigt. Märkets tydliga kärlek till kvinnans kropp, intellekt, personlighet och lekfullhet är en tjock och underbar blodslinje som pulserar genom dess historia, samtid och – vågar vi påstå – framtid. 

I två decennier har Rodebjers kunder kunnat vända sig hit för plagg med kvalitet som håller över tid. Rodebjer är ständigt i rörelse, designmässigt såväl som intellektuellt, och märket bjuder varje säsong på några av de bästa prints som svenskt mode kan uppbringa och som kittlar såväl modeglädjen som fantasin. Carin Rodebjer har vunnit Damernas Värld Guldknappen en gång tidigare, 2005. Snille och smak – det är Rodebjer. 

Klänning av siden, 6 495 kr, Rodebjer. Skor av skinn/ scuba, 3 295kr, Rodebjer.Klänning av siden, 6 495 kr, Rodebjer. Skor av skinn/ scuba, 3 295kr, Rodebjer.Klänning av siden, 6 495 kr, Rodebjer. Skor av skinn/ scuba, 3 295kr, Rodebjer.
Klänning av siden, 6 495 kr, Rodebjer. Skor av skinn/ scuba, 3 295kr, Rodebjer. Foto: Johanna Nyholm

Our Legacy 

Nästa år firar de 15 år som märke och är ett skolboksexempel på hur du gör ett modebygge som växer organiskt och når ryktbarhet långt utanför Sveriges gränser. Our Legacy går sin egen väg och vacklar aldrig i sin tonalitet. Med osviklig stilsäkerhet har märket klätt Sveriges bäst klädda män – men även deras systrar, döttrar, flickvänner och fruar, som har hittat favoriter i Our Legacys sortiment. 

När Jockum Hallin, Christoffer Nying och Richardos Klarén från och med i år erbjuder kollektioner för kvinnor är det med samma fokus på människan, och dam och herr kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Affärsmässigt arbetar Our Legacy som alltid: långsamt, genuint, genomtänkt. Vi ser fram mot de kommande 15 åren och alla år efter det. Avslappnad elegans och personlighet – det är Our Legacy

Skjorta av bomull/polyester, 1 600 kr, Our Legacy. Kjol av bomull, 3 500 kr, Our Legacy.Skjorta av bomull/polyester, 1 600 kr, Our Legacy. Kjol av bomull, 3 500 kr, Our Legacy.Skjorta av bomull/polyester, 1 600 kr, Our Legacy. Kjol av bomull, 3 500 kr, Our Legacy.
Skjorta av bomull/polyester, 1 600 kr, Our Legacy. Kjol av bomull, 3 500 kr, Our Legacy. Foto: Johanna Nyholm

Haglöfs

Går det att påstå att Haglöfs är en del av den svenska folksjälen? Kanske. Klart är att märket har varit med oss där vi är som mest fria och lyckliga – på våra lediga stunder i skidbacken, i naturen eller på campingen – och ser till att vi är varma, torra, rörliga och snygga. Den internationella modevärlden har i dag upptäckt det vi nordbor alltid älskat – funktionskläder i smarta material och med den speciella estetik som följer med detta. I dag har funktionsplaggen även flyttat in i våra stadsgarderober, och följer med oss på barer och möten.

Vi imponeras stort av Haglöfs miljötänk såväl som deras affärsmässighet. Med en outtröttlig nyfikenhet på människors sätt att leva och må bra, och på nya material som levererar både ur funktions- och miljösynpunkt, överraskar de oss ständigt med plagg som låter oss njuta av livet utan att tappa stilkänslan. Både i och utanför stan. Fashionabel funktion – det är Haglöfs. 

Pilehoodie av polyester, 1 400 kr. Jacka av polyester, 3 200 kr. Under - ställströja, här buren som topp, av polyester/elastan, 550 kr. Under - ställströja, knuten i midjan, av polyester/elastan, 550 kr. Byxor av polyamid/elastan, 1 800 kr. Kängor av mocka/gummi, 1 500 kr. Allt från Haglöfs.Pilehoodie av polyester, 1 400 kr. Jacka av polyester, 3 200 kr. Under - ställströja, här buren som topp, av polyester/elastan, 550 kr. Under - ställströja, knuten i midjan, av polyester/elastan, 550 kr. Byxor av polyamid/elastan, 1 800 kr. Kängor av mocka/gummi, 1 500 kr. Allt från Haglöfs.Pilehoodie av polyester, 1 400 kr. Jacka av polyester, 3 200 kr. Under - ställströja, här buren som topp, av polyester/elastan, 550 kr. Under - ställströja, knuten i midjan, av polyester/elastan, 550 kr. Byxor av polyamid/elastan, 1 800 kr. Kängor av mocka/gummi, 1 500 kr. Allt från Haglöfs.
Pilehoodie av polyester, 1 400 kr. Jacka av polyester, 3 200 kr. Under - ställströja, här buren som topp, av polyester/elastan, 550 kr. Under - ställströja, knuten i midjan, av polyester/elastan, 550 kr. Byxor av polyamid/elastan, 1 800 kr. Kängor av mocka/gummi, 1 500 kr. Allt från Haglöfs. Foto: Johanna Nyholm

Foto: Johanna Nyholm
Styling: Nadia Kandil
Hår och makeup: Linda Sundqvist/Agent Bauer