Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Här är de nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2019.Här är de nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2019.Här är de nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2019.
Här är de nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2019. Foto: Johanna Nyholm

Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2019: Här är de nominerade

Sedan 1982 har Damernas Värld delat ut Guldknappen – Sveriges äldsta modepris. Här är de nominerade i Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2019.

Damernas Värld Guldknappen är Sveriges äldsta modepris och har delats ut sedan 1982. Priset premierar ett modevarumärke och ett accessoarmärke som utmärker sig för att förena utmärkt svensk design med goda affärer. Här är de nominerade i Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2019!

Juryn 2019 består av Lisa Pettersson, modechef på Damernas Värld, Jonna Bergh, chefredaktör för Damernas Värld och STYLEBY, Carin Wester, designchef på Åhléns, Cecile Thorsmark, vd för Copenhagen Fashion Week, Maria Lindholm, journalist på DI Weekend, Silvana Iman, artist.

LÄS OCKSÅ: De är nominerade till Damernas Värld Guldknappen 2019

Eytys

Allting startade där det alltid börjar: med mamma. 2013 satte Eytys skomodell Mother detta stilbildande varumärke på var medveten kvinna och mans hallgolv. Max Schillers och Jonathan Hirschfelds fingertoppskänsla i fråga om referenser, estetik, samarbetspartners (senast den japanska designern Michiko Koshino) och sammanhang är oöverträffad inom svenskt mode. 

Eytys har sedan starten växt från en känsla av modepopup, med en enda skomodell, till ett märke som ständigt levererar. I dag har märket en hel armada av skor och väskor som samtliga besitter den där unika Eytys-designen med en oefterhärmlig air av urban coolness, och med en välsulad fot ständigt grävande i 90-talets estetik. Eytys inkluderande värld saknar gränser för vad som är god smak och vad som är könsstyrt. Under 2019 gav Eytys sig själva en ny utmaning och utökade sortimentet från skor och väskor till att även inbegripa mode. Vi ser fram emot att följa denna resa ut på internationellt vatten och in i framtiden. Eytys var nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar även 2016. Urbana och inkluderande – det är Eytys. 

Bruna boots av mocka/ gummi, 2 800 kr, Eytys. Ljusa boots av skinn/gummi, 2 900 kr, Eytys. Sneakers av skinn/mesh/ neopren, 2 500 kr, Eytys.Bruna boots av mocka/ gummi, 2 800 kr, Eytys. Ljusa boots av skinn/gummi, 2 900 kr, Eytys. Sneakers av skinn/mesh/ neopren, 2 500 kr, Eytys.Bruna boots av mocka/ gummi, 2 800 kr, Eytys. Ljusa boots av skinn/gummi, 2 900 kr, Eytys. Sneakers av skinn/mesh/ neopren, 2 500 kr, Eytys.
Bruna boots av mocka/ gummi, 2 800 kr, Eytys. Ljusa boots av skinn/gummi, 2 900 kr, Eytys. Sneakers av skinn/mesh/ neopren, 2 500 kr, Eytys. Foto: Johanna Nyholm

Oscar Magnusson

Det är något alldeles speciellt med Oscar Magnusons glasögon som ger bäraren en känsla av att själv ha skapat dem för att komplettera – eller rent av förhöja – sin egen stil, samtidigt som de är tydligt trogna mot varumärkets signum. Men så fungerar ju bra accessoarer. Oavsett om du ska bära dem varje dag (optiska bågar), eller under årets bästa dagar (solglasögon) ska design och kvalitet stödja det. 

Sedan 2006 har Oscar Magnuson tillsammans med affärspartnern Patrik Segerström utvecklat sin glasögondesign till att i dag tillhöra de bästa på marknaden, och då talar vi med internationella mått. Enkla, monokroma och med säker, spännande, ibland utmanande, design är Oscar Magnusons glasögon en magnifik accessoar värdig att ta plats på din uppenbarelses mest iögonfallande (!) plats. Oscar Magnuson var nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar även 2010. Balanserat och distinkt – det är Oscar Magnuson.

Solglasögon av acetat, 3 780 kr, Oscar Magnusson.Solglasögon av acetat, 3 780 kr, Oscar Magnusson.Solglasögon av acetat, 3 780 kr, Oscar Magnusson.
Solglasögon av acetat, 3 780 kr, Oscar Magnusson. Foto: Johanna Nyholm

Swedish Stockings

I en modevärld som fortfarande till stor del drivs av fast fashion är frågan: vilken produkt är snabbast av dem alla? Det är inte otroligt att strumpbyxor tar hem det skamfulla epitetet. Miljarder (!) strumpbyxor produceras varje år och priset är högt – inte i butik, men för miljön. Och PPA (pris per användning) är möjligen inte heller så fördelaktigt, även när priset är lågt. När Linn Frisinger och Nadja Forsberg startade Swedish Stockings för fem år sedan var målet klart – att erbjuda världen miljövänliga, modemässiga strumpbyxor. 

I dag är Swedish Stockings marknadsledande i sitt utvecklade miljötänk, och produkten erbjuder både bra kvalitet och en hög modegrad. Swedish Stockings var nominerade till Damernas Värld Guldknappen Accessoar även 2018. Nyskapande och nytänkande – det är Swedish Stockings.  

Strumpbyxor av polyamid/elastan, 265 kr, Swedish Stockings.Strumpbyxor av polyamid/elastan, 265 kr, Swedish Stockings.Strumpbyxor av polyamid/elastan, 265 kr, Swedish Stockings.
Strumpbyxor av polyamid/elastan, 265 kr, Swedish Stockings. Foto: Johanna Nyholm

Foto: Johanna Nyholm
Styling: Nadia Kandil
Hår och makeup: Linda Sundqvist/Agent Bauer