Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny blogg på Damernas.se – Jennys matblogg flyttar in!

I dag är vi stolta över att presentera en ny bloggare här på Damernas.se! Jenny Warsen flyttar in med sin inspirerande matblogg fylld med härliga recept både för vardag och fest. Vi passade på att ta en pratstund med Jenny för att lära känna henne och bloggen lite bättre.

Vad kommer vi att få läsa om i bloggen?

– Jag bakar och lagar mat som ska vara snabb och enkel med ingredienser som man känner igen. Det är inga långkok utan mer mat som passar småbarnsfamiljen som gärna testar något nytt.

Din familj måste vara van vid att testa nya rätter

– Ja, de tycker att det är jätteroligt att testa nya smaker och vi lagar ofta mat tillsammans.

Fyra år av bloggande, det måste ha blivit hundratals recept. Hur hittar du ny inspiration?

– Jag återgår mycket till min mamma och mormors recept, men jag söker också ny inspiration och gör urklipp på rätter jag gillar, sedan experimenterar jag och gör om recepten så att de passar mig. Visst händer det att jag misslyckas med en ny rätt, men de recepten hamnar aldrig på bloggen.

Har du några favoritingredienser?

– Ja, jag gillar chilisås, sambal olek och philadelphiaost. De är bra att ha hemma och mina läsare har vant sig vid att de alltid finns som basvaror i min kyl.

Vad skulle du rekommendera att vi bjuder på till adventsfikat i dag?

– Åh då skulle jag vilja tipsa om en lingonpannacotta till dessert, den är jättepopulär bland mina läsare. Är ni ute efter julgodis så har jag recept på såväl chokladtryfflar som wienernougat och fudge.

Har du några hemliga knep för att lyckas med julgodiset?

– Ja, jag brukar sällan köpa blockchoklad utan passar på att använda lite finare choklad. Ska man ha mjölkchoklad i ett recept kan man välja en variant med lite smak, som daim eller lakrits, det brukar vara uppskattat av barnen. Och när du gör kolan är det bra att ha en termometer nära till hands, det kan vara smidigare än vattenprovet.

Just nu är Jennys blogg fylld av härliga recept på godis och bakverk som hör julen till. Välkommen in till jennysmatblogg.damernasvarld.se