Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

"Priset har betytt massor" Carin Wester

Förra året uppfylldes en av modedesignern Carin Westers största drömmar när hon vann Guldknappen i augusti. Men vad hände efter det? 

Hur var det att vinna Guldknappen?
"Det var en väldigt härlig upplevelse, det var länge sedan jag var så stolt. När Damernas Världs modechef Martina Bonnier ringde och berättade att jag hade vunnit grät jag nog en skvätt eller två."

Möjliggjorde Guldknappen något som annars inte skulle ha hänt?"Ja, jag fick möjlighet att göra en visning precis som jag ville, helt utifrån min egen tanke och mitt tema, inte utifrån en budget. Jag fick jobba med en duktig koreograf och vi fick plocka hem Sveriges största modeller för visningen. Det var lyxigt."

Vad har hänt sedan dess?"Guldknappen har betytt väldigt mycket för märket som har kommit ut i stugorna och det har ökat försäljningen markant. Vårsäsongen som vi sålde in i augusti och september, samtidigt som Guldknappen var, ökade vi försäljningen med 80 procent och höstsäsongen som följde ökade vi med 109 procent. Vi har även öppnat en webbutik vilket har gjort att kunder som inte bor i de städer där vi finns kan köpa våra kläder. Just nu jobbar vi med att lansera Carin Wester i USA."

Nu är förberedelserna för Guldknappen 2010 i full gång, vem tror du vinner i år?"Oj, det är så svårt. Om jag fick önska så säger jag Whyred. De har en jämn och bra nivå och jag gillar deras formspråk. Men det kan också bli Dagmar."