Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

Fendi Vår/Sommar 2010

1925 grundades Fendi av det unga paret Edoardo och Adele Fendi. Fendi var då en väsk- och pälsbutik på Via del Plebiscito i Rom och blev snabbt känd för sina varors goda kvalité. 

Fendi växte i takt med att de fem döttrarna blev äldre och blev snart ett stort familjeföretag. 1965 korsades Fendis vägar med Karl Lagerfelds. I samarbetet med honom revolutionerades Fendis produkter och material samtidigt som logotypen med dubbel F blev en viktig del av varumärket.

Utvecklingen fortsatte och genom åren har Fendi bland annat lanserat en prêt-à-porter kollektion, solglasögon, jeans, heminredning och parfym.

En av företagets största framgångar är den kultförklarade väskan, Fendi Baguetten. En liten handväska som lanserades 1997 och som sedan dess gjorts i över 600 versioner. 

Strax innan Fendis 80-årsjubileum gick Fendi ihop med LVMH group och Prada. I dag är LVMH den största ägaren men fortfarande är Silvia Venturini Fendi, barnbarn till Edoardo och Adele Fendi en viktig profil inom företaget och Karl Lagerfeld kreativ chef.