Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn svarar på läsarnas frågor kring hudvård och makeup.Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn svarar på läsarnas frågor kring hudvård och makeup.Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn svarar på läsarnas frågor kring hudvård och makeup.
1 AV 2
Experterna om allt du behöver veta om squalane i hudvård
2 AV 2
Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn svarar på läsarnas frågor kring hudvård och makeup.

FRÅGA SKÖNHETSREDAKTÖREN | Vilket ögonfrans- och brynserum är bäst?

Vilken concealer lägger sig inte i rynkorna under ögonen? Hur bygger man en billig hudvårdsrutin? Och vilket ögonfrans- och brynserum är egentligen bäst? Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn svarar på läsarnas frågor.

Jag upplever att foundation och concealer får mig att se äldre ut och förstärker mina rynkor under ögonen. Vilken makeupbas är bäst för min mogna hud? – Flora

– Satsa på foundation som innehåller mycket fuktgivande och vårdande ingredienser. Även mjuk lyster och skir täckning är att föredra på mogen hud. En favorit hos bland andra skådespelaren Julianne Moore, 62 år, är Hourglass Ambient soft glow foundation. En annan älskad bas för torr och mer mogen hy är Bareminerals Complexion rescue tinted moisturizer spf 30. Nu har det dessutom kommit en concealer för huden under ögonen i samma serie, Complexion rescue brightening under eye concealer spf 25, vars konsistens är lagom täckande, och jag har inte upplevt att den lägger sig i rynkorna. En produkt som kräver lite övning men som också kan ge fantastiska resultat är Instant firmx eye, från Peter Thomas Roth. 

Lätt concealer, Complexion rescue brightening under eye concealer spf 25, bareMinerals.
ANNONS Köp här (länk till Kicks).  

Vilka är de viktigaste hudvårdsprodukterna? Jag vill ha en enkel men ändå effektiv hudvårdsrutin. – Sara

– Jag tycker att det behövs minst tre produkter i en hudvårdsrutin, och de jag räknar som allra viktigast är rengöring, fuktkräm och solskydd. Vill du ha något som tacklar till exempel pigmenteringar och fina linjer skulle jag även lägga till ett serum. Börja med en effektiv men mild rengöring som även tar bort makeup, till exempel en olje- eller balmrengöring som inte torkar ut och stör hudbarriären. Nuförtiden behöver serum inte vara dyra, och exempelvis The Ordinary har flera som är prisvärda. The Buffet är ett välformulerat peptidserum, och deras serum Niacinamide 10 % verkar utjämnande på hudton, porer och fina linjer. Dessutom stärker ingrediensen niacinamid hudbarriären och en stark hudbarriär betyder i regel mindre hudproblem generellt. Fuktkräm och solskydd hittar du billiga och bra på framför allt apotek. Märken som La Roche-Posay, Avène och Cerave är mina favoriter. 

Rengöringsbalm, Clean it zero cleansing balm original, Banilo.
ANNONS Köp här (länk till Meds).  

Vilka ögonfrans- och brynserum fungerar bäst enligt dig? – Annika

– Jag har nästan doktorerat i frans- och brynserumsegmentet och har metodiskt testat mig igenom större delen av det svenska sortimentet. Till brynen har jag fått allra bäst resultat av Revitabrow advanced eyebrow conditioner från Revitalash. Den är dyr, runt tusenlappen, men den är dryg och har gett mig så mycket fylligare bryn, även på ställen som jag trodde var helt utrotade på strån sedan 90-talets ivriga framfart med pincetten. Det gäller dock att vara extra ihärdig och konsekvent, speciellt när det gäller brynen, har jag märkt. Till fransarna älskar jag Eyelash growth serum från Sweed. Den innehåller inte prostaglandiner, vilket är ett hormonliknande ämne många franserum har, och jag har aldrig upplevt minsta irritation i eller runt ögonen med Sweeds serum.

Ögonfransserum, Eyelash growth serum, Sweed.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).