Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

DV:s ekoredaktör Marika Cederlund tipsar om vårens miljömedvetna köp.DV:s ekoredaktör Marika Cederlund tipsar om vårens miljömedvetna köp.DV:s ekoredaktör Marika Cederlund tipsar om vårens miljömedvetna köp.
DV:s ekoredaktör Marika Cederlund tipsar om vårens miljömedvetna köp. Foto: Daniel Stigefelt

Ekoredaktören: ”Ljus och elegant vårlook – med hållbara plagg från topp till tå”

DV:s ekoredaktör Marika Cederlund tipsar om vårens miljömedvetna nyheter, som gärna får flytta hem till våra garderober.

”Ju längre in i våren och försommaren vi kommer, desto mer tenderar jag att vända mig mot den ljusare färgskalan för mina plagg. En trenchcoat i vitt står högst på önskelistan, och kring den bygger jag en elegant och bekväm vardagslook där tidlösa silhuetter och mer miljömedvetna material står i fokus”.

1. Tidlös vårkappa, H&M

En tidlös vårkappa står högst på önskelistan i vår. Den här från H&M har allt – fräsch färg, lätt oversize silhuett och miljövänligare material som Agraloop biofibre och ekologisk bomull. Mer info - köp här (länk till H&M). 

2. 5-i-1 väska, Bukvy

Varför köpa massor av olika väskor när man kan bära den här godingen både som ryggsäck, axelremsväska, shoppingväska, datorväska och clutch? Att den är gjord av korkläder, ett veganskt alternativ till klassiskt läder, gör inte direkt saken sämre! Mer info - köp här (länk till Bukvy). 

3. Sneakers av hållbara material, Saucony

Jute, rödbeta och gardenia... Vad ska man med plast till när man kan göra så här perfekta vardagssneakers av mer miljövänliga material i stället? Gillar den sportiga old school-looken. Mer info - köp här (länk Zalando). 

4. Skonsamt tvättmedel, Washologi

Vad vore en miljömedveten garderob om man inte tog hand om sina plagg väl? Ett skonsamt och miljömedvetet tvättmedel är ett måste i min tvätthylla och Washologi är favoritmärket. Mer info - köp här (länk till Åhlens). 

LÄS MER: Ekoredaktören: ”Återvinning av kläder – miljöhjälte, eller miljöbov?” 

5. Jeans med synliga sömmar, Monki

Placeringen av sömmarna och att de får synas och ta plats är vad som gör dessa jeans av ekologisk bomull speciella. I vår får ett par ljusa jeans ersätta de blåa, här hittar du ännu mer fina köp.” Mer info - köp här (länk till Monki). 

6. Lyxigt linne, Soft Goat

I vår byter jag gärna ut den stickade slipovern till ett stickat linne, vilket känns både lyxigt och elegant. Mitt tips är att investera i tidlösa material som aldrig blir irrelevanta, i det här fallet kashmir och silke. Mer info - köp här (länk till Soft Goat). 

7. Statementhalsband, Cos

En nedtonad baslook som visats upp här kläs enkelt upp med hjälp av ett statementhalsband. Det här tar sin plats utan att vara vräkigt, och jag gillar att det är gjort av delvis återvunna material. Mer info - köp här (länk till Cos). 

8. Tidlösa loafers, Essen the label

Vill du klä upp looken ytterligare så byter du ut sneakersen mot dessa loafers, som har tidlös och stilren design, är handgjorda i Portugal och som bidrar till välgörenhet vid varje köp. Mer info - köp här (länk till Essen the Label). 

9. Ansiktolja i vacker flaska, Nottnuit

Trots att vintern är över behöver mitt ansikte fortfarande en herrans massa fukt. En ansiktsolja gör susen och jag gillar designen på dessa flaskor från Nottnuit som handgjorts i Sverige. Mer info - köp här (länk till Nottnuit). 

10. Solglasögon av bioacetat, Corlin eyewear

Slutligen toppar jag denna perfekta vårlook med ett par perfekta solglasögon. UV400 och bågar i bioacetat sätter pricken över i:et på denna ovala modell som gör dig cool i ett knyck. Mer info - köp här (länk till Åhlens). 

LÄS MER: Bada med rent samvete – badplaggen som är bättre för miljön (och plånboken!)