Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

(M)anasi7 – ekologiska skönhetsmärket att ha koll på

Medan stora delar av skönhetsindustrin snurrar allt snabbare går takten hos (M)anasi 7 i naturens gång – långsamt och hälsosamt. Manasi betyder känslig person på sanskrit, och att det ekologiska sminkmärkets namn slutar med en sjua är ingen slump – sjuan står för de sju ledord som alla är en del av (M)anasi7:s manifest. 

Långsamt, utvalt, rent, naturligt, enkelt, symbiotiskt och nutida. Låter det luddigt? Låt mig förklara. Metoden hos (M)anasai7 är långsam – produktionen är småskalig och tillverkas i en hållbar takt, med fokus på att minimera miljöavtrycket.

Löftet är “utvalt” och produkterna är rena och naturliga – de utvecklas i Stockholm och är noggrant utvalda av grundaren och den före detta makeup-artisten Susanne Manasi Persson.

Ingredienslistan kommer rakt från naturen (aprikoskärnolja, bivax och sheasmör från miljöcertifierade källor) och till de svartlistade ämnena hör bland annat GMO (genetiskt modifierade organismer), tungmetaller och syntetiska ingredienser.

Estetiken är enkel och idén bakom de multifunktionella produkterna är att de ska agera i symbios. Produkterna känns lätta på hyn (vi har testat) och formulan är tidlös. Den slutliga punkten på manifestet är att (M)anasi7 har ett nutida tänkesätt – och vi kan inte göra annat än att hålla med. För att vad skulle ett modernt skönhetsmärke 2019 annars kunna stå för?

Läs mer om miljövänligt mode och skönhet här!