Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kort, mellanlångt, långt – vi guidar till snyggaste frisyrerna 2023.Kort, mellanlångt, långt – vi guidar till snyggaste frisyrerna 2023.Kort, mellanlångt, långt – vi guidar till snyggaste frisyrerna 2023.
1 AV 2
Bob, curve cut och lösa knuten
2 AV 2
Kort, mellanlångt, långt – vi guidar till snyggaste frisyrerna 2023.
Foto: TT

Hitta ett nytt klipp för 2023! Snygga frisyrer för kort, mellan och långt hår

Det är ingen dålig tid att satsa på håret, för 2023 bjuder på mängder av inspiration, både vad gäller klipp och färg. Vi listar frisyrerna som är i fokus just nu.

Vårens trender bjuder på retrotendenser i samtida tappning i form av smala 90-talsluggar, sidbenor och uppklippta längder, men även mustiga färger och korta klipp. Spana in frisyrerna som är i fokus se vilken som lockar dig mest.

LÄS ÄVEN: Höstens hetaste frisyrer 2023

Korta frisyrer 2023

Naomi Watts i skarp mittbena.Naomi Watts i skarp mittbena.Naomi Watts i skarp mittbena.
Naomi Watts i skarp mittbena. Foto: Matt Baron/BEI/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Har du inte redan blivit övertygad om det kortare klippets förträfflighet blir våren förmodligen säsongen du slutligen tippar över och faller för saxen. Och tveka inte, få frisyrer ger så mycket valuta på trendbanken som de kortare.

Charlize Theron är en av de (många!) som låtit hårfärgen bli mörkare på senare tid.Charlize Theron är en av de (många!) som låtit hårfärgen bli mörkare på senare tid.Charlize Theron är en av de (många!) som låtit hårfärgen bli mörkare på senare tid.
Charlize Theron är en av de (många!) som låtit hårfärgen bli mörkare på senare tid.
Hunter Schafer i stram uppsättning.Hunter Schafer i stram uppsättning.Hunter Schafer i stram uppsättning.
Hunter Schafer i stram uppsättning. Foto: Edward Berthelot / GC Images
Zoe Kravitz i kort frisyr med flikig, kort lugg.Zoe Kravitz i kort frisyr med flikig, kort lugg.Zoe Kravitz i kort frisyr med flikig, kort lugg.
Zoe Kravitz i kort frisyr med flikig, kort lugg. Foto: Matt Baron/BEI/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN
Rosario Dawson i en bakåtstruken, kort frisyr.Rosario Dawson i en bakåtstruken, kort frisyr.Rosario Dawson i en bakåtstruken, kort frisyr.
Rosario Dawson i en bakåtstruken, kort frisyr. Foto: ROBYN BECK / AFP

Frisyrer för mellanlångt / halvlångt hår 2023

Gal Gadot bjuder på klassisk filmstjärneglamour anno 2023 med sned bena, axellångt hår med en aningen längre front och sylvass eyeliner. Perfektion.Gal Gadot bjuder på klassisk filmstjärneglamour anno 2023 med sned bena, axellångt hår med en aningen längre front och sylvass eyeliner. Perfektion.Gal Gadot bjuder på klassisk filmstjärneglamour anno 2023 med sned bena, axellångt hår med en aningen längre front och sylvass eyeliner. Perfektion.
Gal Gadot bjuder på klassisk filmstjärneglamour anno 2023 med sned bena, axellångt hår med en aningen längre front och sylvass eyeliner. Perfektion. Foto: Axelle/Bauer-Griffin / FilmMagic

Mellanlångt behöver inte vara synonymt med mellanmjölk. Klipp upp längderna för att skapa en frisyr i olika lager och jobba med hårets textur snarare än mot det, det senare förvisso ett råd som är universellt för alla hårtyper!

Ana de Armas i snygg uppklippt, mellanlång frisyr.Ana de Armas i snygg uppklippt, mellanlång frisyr.Ana de Armas i snygg uppklippt, mellanlång frisyr.
Ana de Armas i snygg uppklippt, mellanlång frisyr. Foto: Edward Berthelot / Getty Images Europe
Jennifer Aniston – vår hårikon i snart 30 år.Jennifer Aniston – vår hårikon i snart 30 år.Jennifer Aniston – vår hårikon i snart 30 år.
Jennifer Aniston – vår hårikon i snart 30 år. Foto: James Devaney / GC Images
https://www.instagram.com/p/CibKgosuwuW/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Michelle Pfeiffer gjorde den här frisyren ikonisk i filmen Scarface 1983, men Ella Purnell gör den 100 procent rättvisa när hon bar den under Emmys 2022, stylad av hårstylisten Gregory Russell.

Claire Foy i djup sidbena.Claire Foy i djup sidbena.Claire Foy i djup sidbena.
Claire Foy i djup sidbena. Foto: GilbertFlores@Broadimage / MEGA / TT NYHETSBYRÅN
Imaan Hammam i axellångt.Imaan Hammam i axellångt.Imaan Hammam i axellångt.
Imaan Hammam i axellångt. Foto: Udo Salters / Patrick McMullan

Frisyrer för långt hår 2023

Långt hår är perfekt för uppsättningar, både avancerade men även minimalistiska, slickade svansar och lockade, voluminösa längder är suveräna när håret har längd. Trendmässigt är extrema längder helt rätt, och nås med hjälp av löshår.

Margot Robbie har låtit de blonda lockarna växa ut och behållit rötterna mer naturligt mörka.Margot Robbie har låtit de blonda lockarna växa ut och behållit rötterna mer naturligt mörka.Margot Robbie har låtit de blonda lockarna växa ut och behållit rötterna mer naturligt mörka.
Margot Robbie har låtit de blonda lockarna växa ut och behållit rötterna mer naturligt mörka.
En klassisk uppsättning på Rosie Huntington-Whitley, som även hon låtit håret bli aningen mörkare. Använd lätt pigmenterade schampon och balsam för att bibehålla färgen mellan frisörbesöken.En klassisk uppsättning på Rosie Huntington-Whitley, som även hon låtit håret bli aningen mörkare. Använd lätt pigmenterade schampon och balsam för att bibehålla färgen mellan frisörbesöken.En klassisk uppsättning på Rosie Huntington-Whitley, som även hon låtit håret bli aningen mörkare. Använd lätt pigmenterade schampon och balsam för att bibehålla färgen mellan frisörbesöken.
En klassisk uppsättning på Rosie Huntington-Whitley, som även hon låtit håret bli aningen mörkare. Använd lätt pigmenterade schampon och balsam för att bibehålla färgen mellan frisörbesöken. Foto: Stephane Cardinale - Corbis / Corbis Entertainment
https://www.instagram.com/p/CfGAlu6u6z7/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Elvis barnbarn, skådespelaren Riley Keough  i rundfönat hår, som utan tvekan kan kalla sig klassiker av en anledning och som är överallt just nu, och med en lika tidlös lugg.

Hailey Bieber har satt den blonda signaturfrisyren på paus och har numera en mustig brun till sitt långa hår.Hailey Bieber har satt den blonda signaturfrisyren på paus och har numera en mustig brun till sitt långa hår.Hailey Bieber har satt den blonda signaturfrisyren på paus och har numera en mustig brun till sitt långa hår.
Hailey Bieber har satt den blonda signaturfrisyren på paus och har numera en mustig brun till sitt långa hår. Foto: Dimitrios Kambouris / Getty Images North America
Det ultralånga håret började synas redan 2022 och spås bli en stor trend 2023. Gigi Hadid har sparat ut sitt hår.Det ultralånga håret började synas redan 2022 och spås bli en stor trend 2023. Gigi Hadid har sparat ut sitt hår.Det ultralånga håret började synas redan 2022 och spås bli en stor trend 2023. Gigi Hadid har sparat ut sitt hår.
Det ultralånga håret började synas redan 2022 och spås bli en stor trend 2023. Gigi Hadid har sparat ut sitt hår. Foto: Gotham / WireImage
Långt hår har ingen ålder! Helen Mirren, 77 år, sågs på röda mattan i långt (lös)hår.Långt hår har ingen ålder! Helen Mirren, 77 år, sågs på röda mattan i långt (lös)hår.Långt hår har ingen ålder! Helen Mirren, 77 år, sågs på röda mattan i långt (lös)hår.
Långt hår har ingen ålder! Helen Mirren, 77 år, sågs på röda mattan i långt (lös)hår. Foto: Samir Hussein / WireImage
Det är inte så praktiskt till vardags, men Winnie Harlows ultralånga löshår är onekligen effektfullt till fest.Det är inte så praktiskt till vardags, men Winnie Harlows ultralånga löshår är onekligen effektfullt till fest.Det är inte så praktiskt till vardags, men Winnie Harlows ultralånga löshår är onekligen effektfullt till fest.
Det är inte så praktiskt till vardags, men Winnie Harlows ultralånga löshår är onekligen effektfullt till fest. Foto: Neil Mockford / Ricky Vigil M / GC Images

LÄS MER: Så fixar du festfrisyren med tunt och flygigt hår 

LÄS MER: Kändisfrisören Corinne: ”Vanligaste misstaget folk gör när de ska klippa håret själva”