Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

ÅRSASTRO: Så blir ditt 2012

Nytt år, nya drömmar. Vad väntar dig 2012?
Hur går det med kärleken, jobbet och livets alla önskningar?

Stjärnorna – och Damernas Världs astrolog Erik Hesser – har svaren. Tvillingarna 21 maj-20 juni
Under årets första halva har du inte så mycket energi som du behöver. Du uppfyller dina plikter eftersom din ansvarskänsla är stark. Men du skulle inte vara tvilling om du bara satte dig ned för att invänta bättre tider.
I stället söker du stimulans i kärleken, som ju brukar kunna få fart på dig. Från april till augusti blir det en livlig tid i ditt kärleksliv. Hur det yttrar sig beror mer på ditt utgångsläge än vad som står skrivet i stjärnorna. Hur som helst verkar det fungera. Från början av juni får du en ljus framtidstro. Din energi blir starkare, särskilt under sommaren. Du som är född i maj utnyttjar det till genomgripande förändringar. I slutet av september kommer alla tvillingar att uppleva det som om en börda har lyfts från deras axlar. En lång tid av betungande plikter är över och ersätts med en livsaptit och nyfikenhet på allt och alla.. 

Kräftan 21 juni-22 juli
Du inleder året på ett energiskt sätt. Du har goda chanser att äntligen förverkliga en del planer som länge legat dig varmt om hjärtat. Ditt självförtroende är också större än vanligt. Du vågar ge dig ut på djupt vatten. Dessa inflytanden varar ända fram till sommaren. Samtidigt har du en rejäl mängd måsten som tar sin beskärda del av både din tid och din kraft. När juni är här får du ett större behov av rekreation och vila. Kanske pockar även behovet av närhet på allt starkare, för att kulminera i augusti. Det är då singlar har sina bästa chanser att finna kärlek. Under hösten har du mindre inspiration. Du kompenserar det med att fila på dina vardagliga rutiner så att ditt liv kan fungera utan större engagemang från din sida. Junifödda kräftor kan känna behov av mer genomgripande förändringar av sina livsvanor än andra kräftor.

Lejonet 23 juli-22 augusti
Året verkar börja lite knackigt. Du låter det mesta fungera enligt gamla, väloljade rutiner, men du saknar glöd och passion. I april blir det annat ljud i skällan. Då vaknar din skaparlust tillsammans med din längtan efter kärlek. Du ser med nyfikna ögon och ett öppet hjärta på de nya människor du möter. Är du singel brukar den inställningen bära frukt, men alla lejon känner av den ökade inspirationen och kan knyta värdefulla kontakter. I sommar blir det verkligen ”drag under galoscherna”. Din energi är stark, dina dominanta drag kan bli framträdande. Du känner för att sjösätta en del projekt som du inte vågat dig på tidigare. Det kan vara orsaken till att du senare under hösten känner dig trängd av att det blivit så mycket att göra, både de vanliga plikterna och alla de nya.

Jungfrun 23 augusti-22 september
Du har alla förutsättningar att få en rivstart på det nya året. Din energi är starkare än på länge. Självförtroendet är det heller inget fel på. Det är inflytanden som varar ända fram till sommaren. Du kan hinna förverkliga många tankar och planer, både i jobbsammanhang och privat. Det finns egentligen inget annat än din självkritik som kan begränsa vad du skulle kunna åstadkomma. Under sommaren mattas din energi något. Då griper genast dina tvivel tag. Kom ihåg att du är samma person nu som då. Tro inte på tvivlets röst, utan lita på dina förmågor. För kärleken ser det bäst ut i mars och oktober. Särskilt gynnsamt tycks det vara på hösten. Då kan du finna en vän som hjälper dig med din självkritik. Den svacka i ork som du upplever under sommaren går över under hösten. Oroa dig inte! Ditt år kan bli verkligt fantastiskt om du vill.

Vågen 23 september-22 oktober
Efter att ha njutit av de närmaste veckorna hamnar du efter den 20 januari mer och mer
i den gamla vardagliga trallen. Det verkar vara långt till att finna glädjen igen. Men redan
i början av april vädrar din livsgnista morgonluft. Ditt hjärta öppnar sig – det kan börja spira av kärlek och romanser. Dessa inflytanden håller i sig till början av augusti. Redan i juni förbättras ditt läge med ett stärkt självförtroende och tilltagande vitalitet. I september är det som att allt som har känts tungt rinner av dig. Så på många sätt blir ditt liv bättre och trivsammare för varje dag. Det handlar om att finna vad som behagar dig allra mest, och satsa på att förverkliga detta. Vågar som är födda i september kommer att se behov av mer synbara förändringar än övriga vågar. Vissa aningen tillspetsade
lägen visar dig vägen.

Skorpionen 23 oktober-21 november
Det här året börjar riktigt bra för din del. Du verkar komma i kontakt med dina egna drivkrafter på ett djupare och sannare sätt än någonsin tidigare. Det betyder att du har mer koll på vad du egentligen vill, samtidigt som du har självförtroende nog att se till att det blir som du vill i verkligheten också. Mycket kan bli gjort. Din vitalitet är förstärkt högst påtagligt. Du kan lyckas över förväntan på jobbet, kanske kan det handla om befordran.
I kärleken ser det bäst ut i både februari och augusti, men den allra mest gynnsamma tiden är i november och december. De flesta skorpioner kommer nog ändå inte att minnas 2012 för kärlekens skull. Det är dina uppnådda karriärmål som etsar sig fast. Under hösten har du årets bästa tid. Då ser du skörden av årets alla insatser. Det är också början på ett utvidgat ansvar, som ger känslan av att ha ditt liv mer under kontroll. 

Skytten 22 november-21 december
Första halvan av det kommande året ser si och så ut. Man skulle kunna säga att livet går sin gilla gång. Du har inte så mycket ork till att improvisera. Att låta vanorna rulla på är ungefär vad du har lust med. Det blir inte direkt lättare i april när det trasslar till sig i din relation. Det verkar som att det handlar om oklar kommunikation. Du måste vara extra tydlig med vad du menar, särskilt med din partner. Även din rastlösa splittring, som har sina rötter i att du har tråkigt, spelar in. När juni väl är här ser saker betydligt ljusare ut. Särskilt påtagligt är att din tidigare trötthet är som bortblåst. Du genomsyras av ny energi. Sommarmånaderna präglas av harmoni och många fina naturupplevelser. Hösten börjar behagligt med angenäma kärleksupplevelser, som får dig att inse att din vardag behöver förnyelse. Den passar inte till ditt nuvarande jag. Tristess är ofta föregångare till förnyelse.

Stenbocken 22 december-19 januari
Så här i början av det nya året firar din disciplin nya triumfer. På jobbet är du verkligen effektiv. Det gäller även i ditt privatliv. Det första halvåret kan du förverkliga många idéer och effektivisera arbetsrutinerna på jobbet. Ditt självförtroende är på topp, vilket gör dig både positiv och generös. Det smittar av sig på din omgivning, vars respekt för dig växer undan för undan. Det kan även bli aktuellt med befordran eller påökt som tack för dina insatser. Framemot sommaren verkar du dock tappa något av orken – eller så dras du bara med i den allmänna svenska semesterstämningen. I vilket fall tappar du farten rejält. Det är inte precis ett år av romantik som du har framför dig, men du blir heller inte helt utsvulten. En skvätt kärlek, närhet och ömhet dyker upp redan i slutet av januari samt i mars och oktober. Det bästa läget har du nog i oktober. Är du singel, slå till då!

Vattumannen 20 januari-19 februari     
Ditt år präglas av en kombination av disciplin, ansvarstagande och en rejäl portion nyfikenhet. Nyfikenheten siktar främst in sig på saker som har med romantik och närhet att göra. Du verkar inse att du skulle kunna få mer av den varan om du vågade dig utanför de vedertagna ramarna. Du gillar ju vanligtvis ett visst mått av spänning, och nu blir det verkligen spännande. Din frihet kan stå på spel tack vare denna nyfikenhet. På jobbet sköter du dina uppgifter, punkt! Inga extra ansträngningar där inte. Men framemot sommaren verkar du bli mer intresserad av en mängd olika verksamheter. Ditt självförtroende ökar och du känner tillit till dina förmågor. Under hösten håller din positivitet i sig, men din energinivå växlar en hel del. Under oktober och november verkar du dock finna verklig arbetsglädje. Skulle du vara singel och önska ändra på det ska du satsa på tiden april till augusti

Fiskarna 20 februari-20 mars
Du kan vara oinspirerad i början av året. Tro inte att du är sjuk eller så. Ditt grundläggande behov är mer introvert. Du behöver hitta tillbaka till en vila inom dig själv. Trötthetens roll är mest att se till att du får tillfälle att i lugn och ro träffa dig själv. Du har en tendens att anpassa dig alltför mycket för ditt eget bästa. Den här perioden är till för att hela det beteendet. De eventuella konflikter som kan segla upp i din relation gör att du avstår från att fly in i din partners famn. Du tycks inse detta, för det påverkar inte ditt goda humör. Det kan vara klokt att inte satsa alltför högt yrkesmässigt under den här tiden. Under sommaren verkar du tappa en del av ditt självförtroende, vilket frestar dig till att återgå till anpassning för säkerhets skull. Gör inte det! Hösten öppnar du på ett flitigt, energiskt sätt. Du uppmuntras till att finna vardagsrutiner som passar den du i dag är, varje dag!

Väduren 21 mars-19 april
Vädurar födda i mars genomgår i år en djupgående förändring i hur de vill leva. Det är som en jackpott i självinsikt som leder till mer eller mindre omvälvande åtgärder. Många vädurar lever med frågan: Hur länge ska plikterna ta så mycket plats? Svaret är till den 20/9. Men redan från den 2/4 kommer du att märka hur livsglädjen bara växer. Du får lust att skapa skönhet, hitta kärlek och i största allmänhet njuta av vårsolen. Från den 15/6 börjar du se allt ljusare på dina möjligheter. Du mår allt bättre. Det är som att tilliten till både dig själv och livet återställs. Man kan lugnt säga att 2012 blir en tydlig vändpunkt i ditt liv. Du kan ha levt dig fram till insikten om hur du ska göra för att ditt liv ska kännas skräddarsytt för just dig. Singlar har störst chans att finna en partner mellan den 2/4 och 3/8. Håll ögonen öppna!

Oxen 20 april-20 maj
Som den livsnjutare du är uppskattar du troligen den första halvan av 2012 mer än den andra. Just nu ser du optimistiskt på vad du kan åstadkomma i din karriär. Din energi är mycket stark. Utloppet för all denna energi begränsas naturligtvis inte till ditt jobb. Lusten att genomföra egna projekt är också stark, som att fixa sommarstugan och i synnerhet dess trädgård. I början av juli dalar din energi något. Din tilltro till att du själv kan genomföra dina planer avtar en smula. Men som den envisa oxe du är kämpar du med näbbar och klor för att inte svika dina föresatser. Därför blir hösten något av en utmaning. Självförtroendet sviktar och tvivlet växer. Det är inte svårt att förstå om ditt kärleksliv hamnar i bakvattnet. Mars är den månad som allra mest gynnar ditt kärleksliv. Passa då på att bädda för att relationen ska klara av senare utmaningar. Det blir bra ska du se.

HOROSKOP FÖR VARJE MÅNAD HITTAR DU I DAMERNAS VÄRLD