Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Årshoroskop - Så blir 2013

Årshoroskop för 2020 - horoskop med fokus på kärlek, karriär och ekonomi hittar du här.

Så är vi framme vid de sista skälvande timmarna av 2012, och nog blir man nyfiken på det nya året. På väg in i 2013 bjuder vi på ett långt och rafflande årsastro! Vad väntar just dig 2013? Är det dags för en förändring i karriären, eller dyker kanske kärleken upp? Damernas Världs astrolog tolkar stjärnorna och blickar in i året som ligger framför oss. Läs ditt horoskop för 2013 efter klicket.

Av: Eva Bladh

Illustration: Therese LundellVÄDUREN

21 mars–19 april

Sexlivet blomstrar

2013 blir ett frigörelsens år som för dig ett steg närmare ditt hjärtas innersta dröm. Flera av solsystemets kraftfullaste energier samverkar för att avlägsna sådant som hållit dig tillbaka. Det är inte alls säkert att du uppskattar livets befrielsemetoder, som kan vara både chocke­rande och omskakande. Men efteråt känner du lättnaden. Allra störst blir den för vädurar födda i slutet av mars och början av april.

Kärlek: Framför allt är det sexlivet som blir mer njutbart. Det kan bero på att du släpper en fördom, förändrar rutinerna, bryter ett tabu eller vågar öppna dig mer för din partner.

Singlar har goda chanser att möta någon nu.

Karriär: Du funderar över din yrkesroll men även om du känner dig pressad finns det ingen anledning till brådska. Du har gott om tid att prova olika infallsvinklar. I september klarnar det.

OXEN

20 april–20 maj

Ge järnet på jobbet!

Oxar födda i tecknets första hälft kommer sannolikt att vara intensivt involverade i något som tar hela året i anspråk och kräver stort engagemang. Efteråt är de stolta över sig själva. För oxar födda senare blir året lugnare och den stora förändringen kommer först 2014.

Kärlek: Du som har en stabil relation får ett riktigt gyllene år. Ni stödjer och uppmuntrar varandra och kärleken djupnar. Par i haltande förhållanden når äntligen fram till en lösning och går antingen skilda vägar eller tar gemensamt ansvar för att förbättra situationen. För dig som är singel väntar någon som skulle kunna bli en livskamrat men det tar lite tid innan du inser det.

Karriär: Nu får du chansen att visa vad du går för. Nycklarna till framgång är jämlikhet, samarbete och ansvar. När du har satt dig in i spelreglerna är det bara att ge järnet.

TVILLINGARNA

21 maj–20 juni

Chans till extra inkomst

Dina vänner kallar dig tidsoptimist när du engagerar dig i det ena projektet efter det andra men de erkänner att din entusiasm är smittsam och din charm vinnande. Allra störst blir verksamhetslusten hos dig som är född i juni. För majfödda tvillingar blir det lugnare från april.

Kärlek: Din positiva utstrålning gör dig till en riktig kärleksmagnet och som singel har du bara att ta för dig. För dig som är i en relation finns risk för svartsjuka som äventyrar tilliten, så var uppmärksam. Om viljan bara finns har du möjlighet att komma närmare din partner än någonsin. Men skjut inte upp det, före sommaren är förutsättningarna bäst. Ditt hjärta öppnas och kärleken får en nytändning på alla plan, inte minst sexuellt.

Karriär: Du når framgång genom att ”ge publiken vad den vill ha”. I juli får du chans till en extra inkomst.

KRÄFTAN

21 juni–22 juli

Kärleken ser ljus ut

Hela året är du målmedveten och beslutsam och förverkligar dina idéer med framgång. Du har också hjälp av en allt träffsäkrare intuition. Det enda som möjligen kan hålla dig tillbaka är rädsla, och den är sannolikt obefogad, så ge akt på dina tvivel och ifrågasätt dem. Från juli fokuserar du mycket på att skapa trygghet och gemenskap, både för dig själv och för andra. Sommaren tillbringar du tillsammans med dem som står ditt hjärta närmast.

Kärlek: På kärleksfronten ser det ljust ut, särskilt från juli och framåt, då det är mycket möjligt att du som är singel möter den själsfrände du alltid längtat efter. Du som redan har en relation går in för att fördjupa den och finner glödande kärleksenergi.

Karriär: Din kreativitet är enorm men ta för vana att ofta stämma av läget med alla inblandade, eftersom oväntade händelser kan medföra ändrade planer.

LEJONET

23 juli–22 augusti

Visa vad du går för!

Du är inne i en expansiv period som började förra sommaren och pågår fram till juli. Det första halvåret blir en naturlig följd av det du påbörjade i fjol och du får fortsatta möjlig­heter att fördjupa och vidareutveckla dig inom ett område som intresserar dig. Det blir slitsamt men efteråt kommer du att vara stolt över dig själv.

Kärlek: På kärleksfronten ser det bäst ut från januari till juli. Singlar har störst chans att möta någon då. För dig som redan har en relation väntar en härlig period med mycket närhet och värme, som varar ända fram till sommaren. Hur det blir sedan beror på vad du har på ditt samvete. Är det rent är allt gott och väl, i annat fall får du ta konsekvenserna i höst.

Karriär: Du får chans att visa vad du går för och gör det så bra att du själv blir imponerad. Men först måste du lära dig spelreglerna.JUNGFRUN

23 augusti–22 september

Ny partner efter juni

2013 är startsignalen för ett nytt och friare liv, även om det kan dröja flera år innan du märker av det till fullo. Det börjar som en vag längtan eller rastlöshet och det är den som kommer att vägleda dig. Tack vare nya omständigheter i yrkes- eller privatlivet, eller möten med personer som har ett annat synsätt än du, inleds en subtil förändring av tankar, känslor och vanor som på sikt kommer att göra ditt hjärtas dröm till verklighet. Men från början känns situationen ovan och kanske rentav irriterande. 2013 är det jungfrur som är födda i augusti som påverkas allra mest.

Kärlek: Din ökade medkänsla och förståelse gör alla relationer mer harmoniska. Chansen att möta en ny partner är störst efter juni.

Karriär: I år är det inte vad du gör utan varför som har störst betydelse. Nyckeln till framgång är att se en mening med din syssla.

VÅGEN

23 september–22 oktober

Chans för förändring

Hela året påverkas du av intensiva planet­energier som sätter i gång händelseförlopp avsedda att göra dig modigare och mer beslutsam. Med en öppnare inställning kan du lättare ta emot de rikedomar livet erbjuder. Till att börja med kan det som sker kännas omskakande och lite skrämmande men när du ser möjligheterna frigörs en kraftfull ström av glädje och kreativ energi. Mest påverkas vågar födda 26 september–5 oktober men alla får sin beskärda del.

Kärlek: En fördom eller hämning som följt dig sedan barndomen släpper. I och med det blir du mer mottaglig för kärlek. Du som redan har en vän upplever en ökad närhet och förtrolighet. För dig som är singel är ensam­hetens tid förbi så snart ditt hjärta har öppnats.

Karriär: Året är mycket gynnsamt för dig som längtar efter en förändring. Chanserna att göra nya erfarenheter är stora. 

SKORPIONEN

23 oktober–21 november

Ett år av framgång 

2013 handlar om att öka ditt självförtroende och medvetenheten om dina förmågor.

Du som är född i tecknets första hälft antar sannolikt en utmaning som får dig att växa som person. För dig som är född senare blir året mer en förberedelse inför eventuella vägval 2014. För samtliga skorpioner är samarbetsförmåga och kännedom om spel­reglerna viktiga under hela året.

Kärlek: Du som redan har en relation och låter ärlighet och öppenhet styra kommer att få uppleva att banden stärks och tilliten ökar. Du som är singel har goda utsikter att möta en ny vän när som helst under året men allra ljusast ser det ut från juli och framåt.

Karriär: Nu får du en chans att visa vad du går för. Det kan vara ett kliv uppåt i karriären, ett extrajobb eller en ny inriktning som länge lockat dig. Du når framgång genom att vara realistisk och ansvarsfull.

SKYTTEN

22 november–21 december

Se upp för solochvårare

Detta är ett möjligheternas år, då vad som helst kan hända. Snart märker du att saker och ting inte alltid är vad de först såg ut att vara, utan något mer. Mycket visar sig vara bättre än du först trodde men vissa företeelser kan ha en dold hake eller risk. Var särskilt uppmärksam inför beslut som måste fattas före juli.

Kärlek: Alla relationer tar ett steg vidare och förhoppningsvis blir du en av dem som får uppleva ökad närhet och intimitet. Många skyttar gifter sig och du som känt dig ensam har goda utsikter att möta en själsfrände. Det kan rentav vara någon du först avvisar, innan du inser att det enda hindret för en relation är din egen rädsla. Men var inte alltför godtrogen, en och annan skytt kommer sannolikt att möta en solochvårare i år.

Karriär: Du som vill avancera eller söker efter en ny inriktning får chansen.

STENBOCKEN

22 december–19 januari

Chans att utvecklas

Årets motto är: Ta itu med livet, annars tar det itu med dig. Det betyder att du som redan följer din inre guide kan ta det lugnt, eftersom du får ett underbart 2013. Stenbockar som ännu inte känner sig själva till hundra procent får universums hjälp att närma sig sin sanna kärna, genom utmaningar som ökar med­vetenheten om den egna förmågan. Till att börja med kan det kännas skrämmande men när självtilliten ökar infinner sig en befriande känsla av lätthet och tillvaron blir ljusare. Stenbockar födda närmast månadsskiftet genomgår den mest märkbara förändringen, men alla får sin beskärda del.

Kärlek: För dig som är singel väntar kärleken när du minst anar det. Hela året bjuder på goda möjligheter men allra ljusast ser det ut från juli och framåt.

Karriär: Du som vill utvecklas får chansen, var så säker.VATTUMANNEN

20 januari–19 februari

Ett omväxlande år

2013 blir rikt och omväxlande, som en blandad godispåse med både sött, surt och salt. Det är bara att ta för sig och välja de bitar du gillar. Framför allt under årets första hälft uppenbarar sig intressanta möjligheter om du är öppen och mottaglig. Chansen är stor att du antar en utmaning som kräver ditt yttersta, och i så fall kommer du att vara stolt när du väl har klarat av den. Ta det inte så hårt om du får ett bakslag under våren, du får fler möjligheter och det mesta går att rätta till under sommaren.

Kärlek: Årets första halva erbjuder de bästa förutsättningarna för nya och fördjupade relationer. Men även senare finns det gott hopp. Det enda som skulle kunna stå i vägen är din egen ovilja att binda dig.

Karriär: Dina nycklar till framgång är ansvarskänsla och samarbete. Du behöver också ha god kännedom om spelreglerna.FISKARNA

20 februari–20 mars

Singlar möter lyckan!

Nu inleds en mycket speciell, 13 år lång period, då de subtila energierna från din egen planet Neptunus påverkar dig på ett sätt som endast inträffar med 150 års mellanrum. Neptunus vill få dig att släppa taget om betydelselösa smådetaljer och materiella oväsentligheter, så att du blir nöjdare och mer harmonisk. Detta kan till en början kännas ytterst förvirrande men när harmonin väl infinner sig genomsyrar den hela din tillvaro.

Kärlek: Relationen får en ny dimension när medkänslan och förståelsen ökar. Då lättar dimmorna och kärleken lyser klarare. Singlar, håll ut. Lyckan väntar runt hörnet.

Karriär: Ekonomin blir osäkrare men livskvaliteten förbättras. Det är möjligt att du väljer att korta ner arbetstiden eller går en utbildning av något slag. Nycklarna till framgång är fantasi och inlevelseförmåga.