Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ROSIE McGUINNESS

Årshoroskop – så blir ditt 2022 med fokus på kärlek, karriär och ekonomi

Spännande, kreativt, omtumlande, romantiskt och fullt av möjligheter: Damernas Världs astrolog Margareta Hedin vet vad stjärnorna har att säga om kärleken, karriären och ekonomin i ditt tecken under 2022.

Psst.. Sugen på ännu mer astro? Astrobloggen hittar du här.

Väduren – årsastro 2022

Foto: iStock

Väduren 21 mars – 19 april

Det är en stor glädje att få berätta vad ditt 2022 har att erbjuda. Det är tolv år sedan ditt universum var så generöst, välkomnande och fyllt av glädje. Massor av skapandekraft och nytändning finns i dessa stjärnor. Detta är de nya möjligheternas år och du kan få dina drömmar uppfyllda och lägga grunden till ditt nya sköna liv.  

Kärlek & relationer

Det astrologiska året börjar vid vårdagjämningen och så även Vädurhjärtat. Det är i mars du känner livslusten och glädjen återvända. I mars och april finns även pigga Merkurius hos dig med lite glada, flirtiga undertoner. Den 1 april infaller en motiverande, igångsättande nymåne i ditt tecken. Härligt! Härifrån kan allt hända. Kärlekens planet Venus tillbringar maj i Väduren vilket tar fram det finstämda och sensuella hos dig. Venus kallas ju ”lilla lyckan” eftersom hon just skänker tur och attraherar till sig sötma, kärlek och välvilja. Oerhört intressant och välkommet är att även Jupiter – alias ”stora lyckan” – möjliggöraren och välgångens planet också går in i Väduren den 11 maj för att påverka dig nästan hela resten av året. 

Arbete & ekonomi

Januari och februari bjuder på motstånd och tiden passar för att planlägga och förbereda. I mars månad öppnas slussarna och härifrån går du in i ett gynnsamt flöde. Nu är det tid för självförverkligande för den som är villig att satsa. Visst, som alltid måste du vara din egen lyckas smed, men skillnaden mellan 2022 och andra år är att universum ger efter för din vilja och nya saker, teman och händelser dyker upp på din horisont. Under våren har vi alla gynnsamma planeter på plats i Väduren: Venus närvaro får relationer att bli smidiga och är en underbar hjälp under perioden 2–28 maj, Mars ger dig styrka och motivation från 25 maj till 5 juli. Bäst av allt är tveklöst Jupiter som träder in i Väduren den 11 maj och är verksam långt in 2023. Jupiter kommer med tur, lycka och är möjliggöraren som skapar chanser som den företagsamma entreprenören Väduren lätt kan plocka upp. Mars stannar på grund av en retrograd period i Tvillingarnas tecken ifrån den 20 augusti till en bit in i 2023. Det kan vara en tid när Väduren upplever frustration. 

30 april infaller en solförmörkelse i ditt 8:e hus. Det handlar om djupa kärleksrelationer, intimitet, psykologiska processer och om att dela. Månförmörkelsen 15 maj infaller i ditt 2:e hus som handlar om din ekonomi och värderingar. Till hösten fortsätter utvecklingen, och solförmörkelsen den 25 oktober aktiverar det 8:e huset medan månförmörkelsen den 8 november aktiverar ditt 2:a hus.  

 

 

Oxen 20 april–21 maj

Välkommen till ett av de mest intressanta åren under din levnad. I januari går den karmiska norra noden in i ditt tecken för en 18 månader lång vistelse. Där norra noden befinner sig äger årets alla sol- och månförmörkelser rum. Nu knackar ödet på din dörr. Under dessa stjärnor öppnas världen för dig. Du uppdateras och tar stora kliv mot framtiden, och processerna fortsätter men med ökad styrka och ytterligare komponenter. 

Kärlek & relationer

Ditt kärleksår börjar eftertänksamt och trevande, viket beror på att Venus går baklänges: hon befinner sig i en så kallad retrograd period ända fram till den 27 januari. Du, kära Oxen, sägs vara zodiakens mest stabila, sensuella partner och din kärlek är för evigt. Uranus närvaro ställer saker på sin spets, gör dig ambivalent och livsvägen är inte självklar länge. Förvandlingen når dig på alla nivåer.  Allt kan ifrågasättas: vem du är, vart du ska och vem du ska vara tillsammans med. En stor del av hjärtat skriker efter kärlek, närhet och tvåsamhet. Å andra sidan är livet fyllt av lockelser. Det är så mycket du vill hinna uppleva att du kanske inte längre är villig att kompromissa. Lusten att få uppleva spänning och passion, vara fri som fågeln, ha egentid och tid för personlig utveckling är stark. Ett särboförhållande kan vara lösningen för dig. Under maj och juni samt oktober och november är attraktionen på topp. 

Arbete & ekonomi

Du är effektiv i januari och kan utnyttja Mars energi på bästa sätt fram till den 7 mars vilket ger dig sex högpresterande veckor. Saturnus befinner sig i ditt karriärhus hela året vilket hjälper dig att säkerställa din ekonomi och position. Pratglada Merkurius stannar ovanligt länge hos dig, 1 april till 13 juni. Superintressant! Inte sällan innebär detta att personer du inte sett på länge kommer tillbaka in i ditt liv. En igångsättande nymåne i Oxen infaller den 30 april. Du utvecklas starkt som individ under 2022, och för mången Oxe innebär detta att bryta sig loss, ändra riktning eller kanske studera eller byta tjänst. Hösten 2022 är du målmedveten och resultatinriktad eftersom viljestarka Mars stannar hela sex månader i Tvillingarna från den 20 augusti. Du får möjlighet att bygga upp din ekonomi nu. 

Årets första solförmörkelse, den 30 april, infaller i ditt 1:e hus viket aktiverar dig, och din självbild, personlighet och utveckling växer så det knakar. Månförmörkelsen den 15 maj infaller i ditt 7:e hus, och här kommer dina relationer till andra i fokus. Till hösten fortsätter utvecklingen och solförmörkelsen den 25 oktober aktiverar det 1:a huset medan månförmörkelsen den 8 november aktiverar ditt 7:e hus. 

Tvillingarna – årsastro 2022

Tvillingarna 22 maj–21 juni

Ditt 2022 går i gång direkt med generösa Jupiter, möjligheternas planet, i ditt karriärhus och här kommer ditt anseende och din karriärutveckling i fokus. Jupiters energi lyfter dig i yrkessammanhang. Det är ett löftesrikt 2022 som ligger framför dig. De första fem månaderna är intensiva men roliga och belönande. Du kommer närmare tryggheten, harmonin, kärleken och acceptansen av det egna jaget. 

Kärlek & relationer

Kärleken är evig och du – zodiakens glittrigaste person – behöver aldrig sakna romantik eller flirt. Det är din styrande planet Merkurius som ger dig denna enorma sociala lätthet, men det är kärlekens gudinna Venus som gör att folk dras till dig. Både Venus och Merkurius är retrograd i januari. Bäst är att Jupiter, lyckans planet, är med dig från januari till och med maj, och dessutom garanterar fantastiska processer under november och december. Expansion, utveckling, tur och glädje väntas. Venus är i ditt tecken under perioden den 23 mars till 18 juli, vilket är den roligaste, mest sociala och lättsamma tiden på året. Tiden från den 15 november till 10 december innehåller också glitter och flirt. Du är extremt mycket i kontakt med Mars i år, och sexualitet och attraktion kommer naturligt. Bra på många sätt, och du lär dig allt om gränssättning.  

Arbete & ekonomi

2022 har du verkligen superstarka planeter med dig som guidar dig igenom den ekonomiska och yrkesmässiga djungeln. Att lyckans planet befinner sig i ditt karriärshus säger väl allt? Saturnus närvaro visar att du är medveten och seriös, och att du ser din potential men också vägen till målet. Årets första fem månader har du stark medvind i dina segel och bör verkligen se till att hålla dig framme och nappa på de erbjudanden och chanser som kommer upp. Den 30 maj infaller en motiverande, igångsättande och rolig nymåne i ditt tecken som för in livslust och glädje i ditt liv. Det här är din tid på året. Merkurius kommer att vara retrograd vid fyra tillfällen: 14 januari till 4 februari, 10 maj till 2 juni i Oxen, 9 september till 2 oktober i Jungfrun, och 29 december till 18 januari 2023 i Stenbocken. Hösten är rejält utmanande, motiverande och kaxig. Från den 20 augusti och hela året ut befinner sig Mars i ditt tecken, och en stor del av tiden även i retrograd riktning. Här prövas din viljestyrka och motivation. 

Den 30 april aktiverar solförmörkelsen ditt 6:e hus, som handlar om arbete och hälsa. Månförmörkelsen den 15 maj faller i ditt 12:e hus och påverkar din själsliga och andliga utveckling. Till hösten har vi ytterligare en säsong: solförmörkelsen den 25 oktober aktiverar det 6:e huset och månförmörkelsen den 8 november aktiverar ditt 12:a hus.  

Kräftan – årsastro 2022

Foto: iStock

Kräftan 22 juni–22 juli

De tunga dimmor som varit runt dig i många år ger vika och ett nytt, löftesrikt och mer harmoniskt år väntas under 2022: ett efterlängtat trendbrott.  Att lyckans planet Jupiter bildar gynnsamma aspekter för dig hela året är förstås jättebra. Här finns stora möjligheter för allt från gynnsamma förutsättningar till ren och skär tur. Under detta år är det extra välkommet att starta upp sitt liv på ny kula. Uranus och Jupiter har kontakt under året vilket gör att livet kan blixtra till. Nya tankar, färgsprakande idéer och härligt umgänge väntar dig. 

Kärlek & relationer

Venus går retrograd i januari: här bearbetas förflutna relationer och du kan göra genombrott i din känslomässiga utveckling. I februari är Venus i direkt rörelse igen och där får kärleken en chans. Du drar till dig bra personer, får uppmärksamhet och om du ger klartecken även uppvaktning och flirt. Den 29 juni infaller en motiverande, igångsättande nymåne i ditt tecken vilket får fart på dina livsandar. Det här är verkligen din tid på året. Perioden från den 17 juli till 12 augusti är den bästa tiden för romantisk, resor och rekreation. Under sommaren kan en ny kärlek komma in i ditt liv. Positiv utveckling väntas runt ditt hem och de som bor där. Det kan bli flytt, renovering och lyckliga familjemedlemmar. Använd dig av intuitionen, humöret och din förmåga att sätta gränser. Uttala din önskan högt och se till att det är din vilja som går igenom.

Arbete & ekonomi

Härliga Jupiter är väldigt lyckat placerad för dig hela året.  Från januari till och med maj lyses ditt kunskapstörstande 9:e hus upp.  Det ger visioner om framtiden, vidgar dina vyer och kanske vågar du ta nya djärva steg. Maj är verkligen en toppmånad eftersom Mars och Jupiter gör gemensam sak i ditt professionella 10:e hus: här stiger dina aktier och du kan göra riktigt bra ifrån dig. Lyckans planet Jupiter blir sedan kvar nästan hela året. Det är förstås pangläge att expandera din verksamhet, byta tjänst eller göra annat som påverkar din position, ditt rykte och ditt cv. Många av er kommer att nå sina yrkesmässiga drömmar under årets andra halva och processen pågår även långt in i 2023. Hösten kan vara en utmaning eftersom Mars står still i ditt 12:e hus och det du väntar på kanske inte riktigt blir av.  

Solförmörkelsen den 30 april infaller i ditt 11:e hus vilket pekar på en utåtriktad tid när nya personer, grupper och intressen kommer till dig. Månförmörkelsen den 15 maj infaller i ditt glada 5:e hus där allt kul – barn, party, öppenhet, kreativitet och skapande – främjas. Solförmörkelsen den 25 oktober aktiverar 11:e hus och månförmörkelsen den 8 november tillhör ditt 5:e hus.

Lejonet – årsastro 2022

Foto: iStock

Lejonet 23 juli–23 augusti

Det är ett löftesrikt, utåtriktat, äventyrligt och roligt 2022 som väntar, och nu kan dina drömmar förverkligas. Innovativa Uranus leder utvecklingen så var beredd på ett spännande år. Många av er har redan slagit in på en ny väg, fått nya insikter och kunskaper medan andra har den delen framför sig. Universums meddelande är entydigt: den rätta tiden är nu, både i det privata och i yrkeslivet.

Kärlek & relationer

Gemenskap och delad glädje betyder allt för dig och du är känd för ditt varma hjärta, din generositet och kärlek. I januari går kärlekens planet Venus baklänges vilket gör dig eftertänksam. Ser du en röd tråd igenom din relationshistoria, ett upprepat mönster som kanske inte har varit till din fördel? Saturnus är i ditt relationshus nu vilket får dig att mogna känslomässigt och fatta väl avvägda känslomässiga beslut. Se efter vilka relationer som lyfter dig och vilka som håller dig nere. Det är en tuffare version av dig som kliver fram i år. Det är tydligt att du förstått dynamiken i relationer och har blivit en mästare i att sätta gränser i tid, Intressant! Underbara Jupiter befinner sig i ditt 8:e hus från årsskiftet till den 10 maj vilket för dig närmare din partner. Det kan vara den bästa tiden att finna sann intimitet och förståelse, och kan även ge en erotisk välsignelse. Singlar kan få stor glädje av att dejta så våga ge dig ut i djungeln. Nymånen i Lejonet infaller den 28 juli. Den är pigg, härlig och igångsättande och härifrån kommer livet att leka med dig. Du får tre underbara månader när du blommar upp. Bästa tiden för kärlek och delad glädje är den 6 mars till 5 april, och Venus besöker ditt tecken ifrån den 11 augusti till 5 september. 

Arbete & ekonomi

Nydanande innovativa Uranus håller hov i ditt 10:e hus hela året och här kommer din yrkesmässiga utveckling i fokus. Ditt anseende, din karriär och ambitionsnivå påverkas positivt under dessa stjärnor. Uranus skapar trender och är ständigt först med de nya och coola idéerna. Det är troligt att du vågar ta nya steg nu – vissa av er klättar uppåt på karriärstegen medan andra Lejon känner sig färdiga med att mala i grottekvarnen och slår in på helt nya vägar. 

Solförmörkelsen den 30 april faller i ditt karriärshus, det 10:e. Förmörkelsen den 15 maj aktiverar ditt hem och din grund i ditt 4:e hus. Solförmörkelsen den 25 oktober landar i 10:e huset, och den 8 november aktiveras ditt 4:e hus. 

Jungfrun – årsastro 2022

Foto: iStock

Jungfrun 24 augusti–22 september

Är du redo för en expansiv period och är villig att växa och testa nya vägar i livet? Mars, Jupiter och Neptunus är alla inkopplade på ditt fall och Universum tycks ha stora planer för dig. Mars kommer med viljan och kraften och är gnistan som får oss att tända till och ta tag i saker. Från den 15 april till 24 maj, samt från 21 augusti och året ut är Mars tongivande. Mirkakelgöraren Jupiter öppnar upp världen, ger oss tur, nya chanser och vidgar vårt sinne. Du har så klart möjlighet att styra flödet själv och kan välja hur du riktar energin, lite beroende på vad du drömmer om att förverkliga. Idel nya möjligheter väntar. 

Kärlek & relationer

Året börjar med att Jupiter aktiverar ditt kärleksliv i dryga fem månader. Nu kan dina drömmar bli uppfyllda och du får som du vill. Vet du vem och vad vill du ha? Specificera dina avsikter, önskningar och mål. Neptunus närvaro kopplar upp dig emot dina drömmar och Jupiter hjälper dig förbi dina egna begränsningar. Räkna med att dina önskningar kan gå i uppfyllelse. Det är ren och skär tur med i bilden här. Välkomna alla förändringar och chanser och se dem som kosmiska gåvor. 

Arbete & ekonomi

2022 är ett avgörande år då du bör visa vem du är fullt ut, utan att förminska eller anpassa dig eller vara behaglig för andra. Från januari till den 10 maj känner du dig bättre än på länge, självförtroendet ökar och kanske börjar till och med du att inse att du är möjligheternas människa. Under perioden maj till oktober fördjupas och förfinas dina processer. Jupiter jobbar på i ditt 8:e hus, som påverkar både ekonomi och relationer. Det är där avgörandena verkligen sker. Då ska sanningen fram, kontrakten skrivas på, löftena uttalas. Under den retrograda perioden återvänder Jupiter till ditt 7:e hus under november och december. Motiverande Mars representerar viljan, hur du tar för dig på jorden och på vilket sätt du gör det. Unikt 2022 är att Mars kommer att befinna sig i ditt karriärhus ifrån den 21 augusti till 25 mars 2023. En större maktdemonstration går inte att få. Här har du verkligen tillfälle att visa vad du går för.  Merkurius är retrograd vid fyra tillfällen: 14 januari–4 februari, 10 maj–2 juni, 10 september–2 oktober och 29 december–18 januari 2023. Samtliga infaller i jordtecken. Din styrande planets rörelser har större betydelse för dig än för andra tecken så var extra uppmärksam. 

Solförmörkelsen den 30 april faller i ditt 9:e hus och påverkar viljan att utvecklas, studera och resa. Månförmörkelsen den 15 maj aktiverar ditt 3:e hus som har med vänner, syskon, det sociala livet och kommunikation att göra. Solförmörkelsen den 25 oktober triggar 9:e huset och månförmörkelsen den 8 november aktiverar ditt 3:e hus. 

Vågen – årsastro 2022

Vågen 23 september–23 oktober

Vinden har vänt! Äntligen väntas ett stabilt, härligt år när det mesta utfaller precis som du vill ha det. Du får möjlighet att använda hela din färgrika palett och kunna förverkliga dig själv. Yrkesmässigt, socialt och privat kommer du få se din stjärna stiga igen. Ett fantastiskt, innehållsrikt och spännande år ligger framför dig när du faktiskt kan få det du önskar på alla nivåer i livet. 

Kärlek & relationer

Januari är inte din månad i år så kan du minska kraven och ta hand om dig själv mer är det en bra tid att göra det. Venus går baklänges i januari vilket är en viktig period för din inre utveckling. Kanske dyker gamla ex upp i dina tankar eller vid din dörr. I februari är glittret tillbaka i dina ögon, och mars erbjuder flera lyckosamma aspekter. Du har så mycket glädje att se fram emot denna magiska vår. I maj möts Jupiter och Venus vilket är en maxad upplevelse. De befinner sig mitt emot dig och samtidigt också i ditt relationshus. Mirakulösa, expansiva, generösa Jupiter däremot kommer att vara närvarande i ditt liv från den 10 maj till 16 maj 2023: du har ett helt år på dig att bygga din lycka. Förutsättningarna för varaktiga kärleksrelationer är optimala och du ger dig hän på riktigt. Minns att man faktiskt kan få allt. Efter att ha varit maximalt exponerad av Jupiter skulle det förvåna om det finns några singelvågar kvar. Hela sommaren är underbar, avkopplande och härlig, och du känner dig tillfreds med dig själv. Oktober är höstens bästa kärleksmånad och attraktionen är på topp. 

Arbete & ekonomi 

Merkurius har fyra retrograda perioder under året: 14 januari–4 februari, 10 maj–2 juni, 9 september–2 oktober och 29 december–18 januari 2023. Igångsättande, motiverande Mars befinner sig i ditt 9:e hus från den 20 augusti till årets slut. I det 9:e huset vidgar han ditt medvetande och gör dig nyfiken på världen runt dig. Att resa och öka dina kunskaper – kanske genom en vidareutbildning eller kurs – är sådant som attraherar dig nu. Att mirakelgöraren Jupiter är med dig från maj och ett år framöver skapar stora möjligheter att din ekonomi utvecklas på ett riktigt bra sätt under året. Du har medvind och skördar framgångar och glädje. Det är troligt att du får flera bra erbjudanden och chanser. 

Solförmörkelsen den 30 april aktiverar ditt 8:e hus och berör delade resurser men också det intima livet och djupa relationer. Månförmörkelsen den 15 maj infaller i ditt 2:e hus, som rör din ekonomi och värderingar. Solförmörkelsen den 25 oktober triggar det 8:e huset, och månförmörkelsen den 8 november tillhör ditt 2:e hus. 

Skorpionen – årsastro 2022

Foto: iStock / damernas värld

Skorpionen 24 oktober–22 november

Hälsa det nya året välkommet med ett öppet hjärta och vetskapen om att härifrån blir allt bara bättre. Ditt 2022 är oerhört kreativt, utvecklande och expansivt. De karmiska noderna påbörjar vid årsskiftet en 18 månader lång färd genom Oxen och Skorpionen. Här tänds gnistan, något nytt aktiveras eller förs i din väg. Det kan vara ett avgörande möte eller en ny start. Den som ännu inte har funnit sitt livsmål kan få upp vittringen av vad det kan vara. Använder du din berömda förmåga att fokusera din vilja så är du oövervinnerlig. Det är alltså inte bara uppnåendet av målet som är betydelsefullt, vägen dit kan vara nog så intressant och givande. 

Kärlek & relationer

Den här våren är kreativ, spontan och varm. Här är kärleken och sexualiteten en glädje, hela hjärtat är med. Närheten mellan Venus och Mars lockar fram dina känslor och många av er kommer att förälska sig. Det är faktiskt riktigt fina aspekter hela vägen fram till midsommar. Sommaren är intensiv eftersom Mars befinner sig i Oxen från den 5 juli till 20 augusti, mitt emot allt som är du, och här kan ytterst motstridiga känslor uppstå. Du önskar inget annat än harmoni, stabilitet och varaktig kärlek. Men Uranus och Mars, sommarens följeslagare, är varken lugna, snälla, harmoniska eller ens tvåsamma planeter. Vem vet vad du kan hitta på under dessa vilda stjärnor? Det här betyder inte att det är kört för dig med relationer – men det är nog viktigt att kunna tala med varandra och ha tillit. 23-24 oktober är synnerligen lyckosamma dagar för då går Solen in i Skorpionen och där möts Venus och Solen. Wow, det innebär tur i kärlek! Här börjar din bästa säsong. Minns att årets förmörkelser infaller under skorpiontiden i år. Låt lyckan komma till dig. 

Arbete & ekonomi

Det finns ett starkt fokus på arbete och karriär, samt goda möjligheter att förbättra din situation och expandera, tjäna pengar och verkligen lyckas. Jupiter gör från den 1 januari till 10 maj livet lättsamt, kreativt och skapande. Uranus närvaro bryter dig loss från gamla strukturer och roliga influenser kommer in. Från den 11 maj kommer arbetet, de dagliga vanorna och hälsan att välsignas av Jupiters närvaro. Mars befinner sig i ditt ekonomiskt sinnade 8:e hus från den 20 augusti och året ut vilket är väldigt intensivt: du får kraft och förmåga att transformera och förändra. 

Solförmörkelsen den 30 april aktiverar ditt 7:e hus och dina relationer. Månförmörkelsen den 15 maj faller i 1:e huset där du, ditt varande, din personliga sfär och självkänsla aktiveras. Förmörkelsen den 25 oktober triggar det 7:e huset och förmörkelsen den 8 november faller i 1:a huset.

Skytten – årsastro 2022

Foto: iStock

Skytten 23 november–21 december

Frihetsälskande, vetgiriga du har höga ideal och drivs av en vilja att utvecklas och göra världen till en bättre plats. 2022 är fyllt av chanser och här finns möjligheter att förverkliga dina drömmar och idéer. Fokus nu bör vara att finna ditt kall eller din ”grej”. Arbete är så mycket mer än bara ett jobb för dig, det är snarare ett självförverkligande eller en livsstil du söker.   

Kärlek & relationer 

I januari är din energi hög och du kan gå ut för hårt på kärleksfronten. Var lite försiktig med hjärtat. Samtidigt är Venus retrograd och det är bitvis även Merkurius. Oj, här kan missförstånden dugga tätt! Februari är mycket enklare. Underbart för ditt hem och privatliv är Jupiter som välsignar ditt 4:e hus, som rör hemmet, den 1 januari till 10 maj. Från den 11 maj och året ut är Jupiter i ditt passionerade, skapande 5:e hus, vilket ger kreativitet och rolig samvaro med andra. Från den 16 november börjar den roligaste tiden på året, när den ena härliga planeten efter den andra går in i ditt tecken. Skyttesäsongen börjar den 22 november: förvänta dig en nystart på alla fronter. Hetsiga Mars befinner sig från den 20 augusti till årsskiftet i Tvillingarna. Om känslor uppstår nu är de stekheta och passionerade. Mars retrograda rörelser är jobbiga och det kan skava rejält i relationer. Universum lär dig nu vikten av kompromisser.

Arbete & ekonomi 

Du vill göra gott och är fylld av nyfikenhet, ambition och idealistiska tankar. Oavsett vad än det är du riktar in dig på finns det en röd tråd i allt du gör. Ditt jobb ska vara betydelsefullt på riktigt. Att planeten Mars är aktiv från den 20 augusti och året ut gör det möjligt att arbeta obegränsat och gilla det. Men driv inte dig själv för långt, utan håll sunda rutiner. Den här tiden kan vänner eller kollegor kräva mer jobb, ansvar och uppmärksamhet än vanligt. Uranus är i Oxen hela året och under dessa stjärnor finns det ingen chans att stagnera: eftersom Uranus står för evolution och nya tekniker är detta bra för dig som älskar att lära och utvecklas. Härliga, expansiva Jupiter ger oss tillväxt, tur och glädje under tiden den 1 januari till 10 maj i Fiskarnas tecken, som handlar om ditt 4:e hus för hem och familj. Här kan till och med tillökning förekomma. Den 11 maj träder Jupiter i stället in i ditt skapande, kreativa och glada 5:e hus, vilket ger dig bra fart, positiva vibbar och tillväxt resten av året. 

Solförmörkelsen den 30 april i 6:e huset ger dig motivationen att finna perfekta lösningar i arbete och dagliga vanor. Förmörkelsen den 15 maj infaller i ditt 12:e hus, som pekar på andlighet och din själsliga utveckling. Förmörkelsen den 25 oktober påverkar 6:e huset, och förmörkelsen den 8 november påverkar ditt 12:e hus.

Stenbocken – årsastro 2022

Stenbocken 22 december–20 januari

Du kan möta 2022 med en avslappnad attityd, med vetskapen om att de tunga åren ligger bakom dig. Det är glada, löftesrika och roliga energier runt dig nu och det finns till och med sådant som pekar på att du skulle kunna få allt det du önskar. Pluto befinner sig på de allra sista graderna i tecknet så endast ni som är födda 16–19 januari möter Pluto i år. 

Kärlek & relationer

Den 2 januari infaller en pigg nymåne i ditt tecken och Venus finns vid din sida ända fram till den 5 mars. Att Venus backar gör januari sällsam och hjälper dig att förstå dig själv. Merkurius backar också vid samma tid, vilket kan få dig att minnas det förflutna. I februari drar du till dig bra personer, och om du tillåter det får du uppmärksamhet, och även uppvaktning och flirt. Juni och juli är underbara, med idel lycka. I november och december har du de bästa förutsättningarna att få det som du drömmer om i kärlek. Du vill ha allt: kärlek, passion, familj, karriär och att uppleva lyckan. Att få balans i samtliga områden är kruxet, för det kan vara svårt att få tiden att räcka till. Se till att det finns ledig tid så kärleken har möjlighet att uttrycka sig. 

Arbete & ekonomi

Ditt nya år startar upp i princip omgående med en entusiastisk nymåne redan den 2 januari. Du som har varit van att streta uppför i motvind och ändå komma ut som segrare möter nu ett helt annat klimat. Men här kommer sötman, harmonin, glädjen och de nya möjligheterna till dig. Jupiter rör sig ovanligt snabbt genom Fiskarna från den 1 januari till 11 maj och är till stor hjälp i kommunikationen: du kan förvänta dig nya kontakter. Från maj till årets slut (med undantag för en kort eskapad tillbaka in i Fiskarna till hösten) intar Jupiter en stärkande position i Väduren. Här kan du symboliskt slå rot och växa dig stark. Karriären, ditt generella välmående och inte minst hemmet påverkas positivt. Den 20 augusti träder Mars in i ditt arbetshus och stannar hela året, vilket är en god hjälp för den som vill bygga upp sin karriär. 

Solförmörkelsen den 30 april i 5:e huset aktiverar kärlek, skapande, fest och samvaro. Månförmörkelsen den 16 maj i 11:e huset öppnar dig för nya influenser utifrån. Förmörkelsen den 25 oktober påverkar 5:e huset och förmörkelsen den 8 november det 11:e huset.

Vattumannen – årsastro 2022

Foto: iStock

Vattumannen 21 januari–18 februari

Har inte alla dina drömmar infriat sig ännu ska du inte känna dig besviken. 2022 är tveklöst ett dynamiskt, utvecklande och jätteroligt år, där vi alla finner mycket att glädjas åt. Fokusera på alla underbara möjligheter som kommer till dig. Låt fantasin flöda och intuitionen föra dig framåt.

Kärlek & relationer

Januari börjar trögt då Venus och Merkurius går baklänges. Den 9 januari möter Solen Venus och härifrån börjar det kännas riktigt mysigt. Fram med finstassen nu och var beredd på att allt kul kan hända! Den 1 februari blir månen ny i ditt tecken och månaden är som ett enda stjärnglitter. Superhärliga kärleksvibbar finns i luften eftersom Mars och Venus färdas samman från den 20 februari till 15 mars. Det här är välkommet förstås, men ack så ovanligt. Samtidigt möts Solen och Jupiter 5-6 mars. Wow! Det anses vara de två mest lyckosamma transiter som finns samtidigt! Kort sagt: det är kärlek i luften och lyckan är inte långt ifrån dig. Under förra året bearbetade Saturnus den första halvan av tecknet och nu bearbetas den andra halvan. Är du född från den 5 februari eller senare möter du Saturnus under året. Saturnus visar dig sanningen.  Relationer som startar under dessa stjärnor är karmiska och den du möter kanske är den du väntat på hela livet. 

Arbete & ekonomi

Saturnus är med i bilden i år. Han är vår kosmiska lärare: sann och grundlig ger han dig en unik livserfarenhet och mognad. Han hjälper dig att hålla fokus på dina mål så att du kan sträva framåt och uppnå dem. Den bästa hjälpen under 2022 är Jupiters närvaro i ditt 2:a hus från den 1 januari till 10 maj, vilket attraherar goda händelser och gör att ekonomin växer. Från den 11 maj och året ut berikar Jupiter ditt kontaktnät och vänner. Mars fastnar i Tvillingarna från den 20 augusti och året ut, vilket ger dig styrka och motivation, främjar din kreativitet och hjälper dig att tänka utanför boxen. Uranus håller hov i ditt 4:e hus hela året vilket är intressant eftersom han gör dig förändringsbenägen, innovativ och öppen för förslag. Han skapar trender och är ständigt först med de nya coola idéerna. De karmiska månknutarna aktiverar din så kallade livsaxel, ditt hem och din karriär. Om du lägger manken till kan du förvänta dig beröm, belöningar och förbättrad ekonomi genom det arbete du lägger ner. Självklart öppnar det upp möjligheter för ditt hem och din familj också.

Solförmörkelsen den 30 april aktiverar ditt 4:e hus vilket ger stabilitet och utveckling på hemmafronten. Månförmörkelsen den 15 maj aktiverar ditt 10:e hus och framgång i karriären. Förmörkelsen den 25 oktober påverkar det 4:e huset och förmörkelsen den 8 november berör det 10:e huset. 

Fiskarna – årsastro 2022

Foto: iStock

Fiskarna 19 februari–20 mars

Nu är det här, det fantastiska expansionsåret när drömmar kan förverkligas och stora kliv in i framtiden tas. Har du planer du vill förverkliga? Saker som du hoppas på och drömmer om? Det är i tider som dessa som attraktionslagen verkligen fungerar. Överflödets och lyckans planet Jupiter är stark i Fiskarna mellan den 1 januari och 11 maj, och nu kan allt från fantastiska ting till mirakler ske. Nu lossnar sådant som suttit fast oavsett om det gäller arbete, boende, personlig utveckling eller kärlek. 

Kärlek & relationer

I januari kommer både Venus och Merkurius att gå baklänges, vilket inte är det bästa för kärlek och förståelse, människor emellan. Oavsett din civilstatus – nöjd singel, öppen för förlag eller delar ditt liv med en partner – så är detta möjligheternas tid. Allt kan utvecklas och förbättras. Februari är som ett enda stjärnglitter fyllt av kärleksvibbar i luften. Mars och Venus följs åt den 12 februari till 13 mars vilket skapar härlig atmosfär. Solen träder in i Fiskarna på kvällen den 18 februari och astrologiskt är detta den bästa månaden på tolv år. Den 2 mars blir månen ny i ditt tecken vilket självklart är starten på ditt astrologiska år. 5-6 mars möts Solen och Jupiter. Wow!  Förtrollande Venus befinner sig i Fiskarna den 5 april till 2 maj och attraherar positivitet.  Nu ökar självförtroendet och du drar till dig rätt människor och möjligheter. Under dessa fantastiska, magiska stjärnor kan allt du önskar hända. Även sommaren är härlig och skön. September sticker ut som en extra mysig period. 

Arbete & ekonomi

Jupiter bangar inte för något, säger aldrig nej och med honom med i smeten kan du få precis allt. Det är extremt att denna planet har en så framträdande roll i ditt liv som under denna vår. Försök utnyttja möjligheterna som kommer till max. Skicka ansökningar, prata med folk och gör vad du kan så kommer universum att svara. Mars befinner sig i Tvillingarna från den 20 augusti och året ut, vilket i värsta fall kan skapa stress och frustration. Men är du balanserad kan du även använda dig av styrkan och motivationen som Mars ger. Uranus befinner sig i ditt kommunikativa 3:e hus hela året vilket förstås är superintressant eftersom du lätt skapar nya kontakter, tar till dig nya tankekoncept och lära känna nya spännande människor. 

Solförmörkelsen den 30 april aktiverar ditt 3:e hus, som handlar samtal och kommunikation, syskon och andra personer som finns nära dig. Månförmörkelsen den 15 maj infaller i ditt medvetandehöjande 9:e hus som också förknippas med studier, resor, religion, filosofi och visdom. Förmörkelsen den 25 oktober påverkar 3:e huset och förmörkelsen den 8 november det 9:e huset. 

LÄS MER: Veckans horoskop från Damernas Värld 

LÄS MER: Månadens horoskop från Damernas Värld