Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kyssen av Gustav Klimt.Kyssen av Gustav Klimt.Kyssen av Gustav Klimt.
Kyssen av Gustav Klimt. Foto: GRAPHICAARTIS / Archive Photos

Damernas Världs stora sommarastro – horoskop för juni, juli, augusti 2022

Damernas Världs astrolog Margareta Hedin har konsulterat stjärnorna och vet nu hur sommaren ser ut för dig när det gäller kärlek, jobb och relationer under juni, juli och augusti. Låt sommaren börja!

Psst.. Sugen på ännu mer astro? Astrobloggen hittar du här.

VÄDUREN 21 mars – 19 april 

Detta är de stora möjligheternas sommar och ingenting tycks stå i vägen för dina planer och drömmar. Planeterna Venus och Jupiter anses vara träffsäkra indikatorer för tur, lycka och välgång och fantastiskt nog är de båda aktiva i ditt horoskop denna sommar. Nu kan du få dina önskningar uppfyllda.

JOBB & UTVECKLING

Den 25 maj dundrar din styrande planet Mars in i Väduren, och naturligtvis fungerar han som allra bäst på hemmaplan. Det bästa med det är att du får din berömda energi tillbaka och du vet sedan gammalt att ingenting kan stoppa dig när du är motiverad och verkligen vill något. Här kläcks fantastiska idéer, du är aktiv och rycks med i händelserna. Frågan som varje Vädur bör ställa sig är vad du vill med ditt liv. Kortsiktigt förverkligar du dina sommardrömmar och får den härligaste sommaren någonsin.

Gränslösa Jupiter är hos dig ett helt år, fram till den 18 maj 2023 (med reservation för oktober och november 2022) och ingenting är omöjligt för dig. Vill du hålla dig steget före gör du klokt i att även tänka långsiktigt för nu kan du bygga en helt ny framtid. Det är ett fantastiskt år för personlig utveckling, karriär, nytt jobb och ekonomi.

KÄRLEK & RELATIONER

I maj färdas vackra Venus genom ditt tecken vilket förstås är superbra för den som vill bli sedd, uppmärksammad och få uppleva närhet och romantik. Venus närvaro attraherar och drar in positiv energi och möjligheter i ditt liv. Det finns inte tid för tvekan: kärlekståget avgår nu - ska du med får du stiga på.

Från den 25 maj till den 5 juli befinner sig din styrande planet Jupiter i Väduren vilket adderar ännu mer hetta, aktivitet, lust och lusta till bilden. Troligtvis är detta en mycket aktiv period. Fullt ös och nya bekantskaper är vad han ger. Kontakten med Jupiter gör att vi inte kan utesluta möjligheten att verkliga kärleksmirakel kan äga rum under sommaren. Din privata sfär - kärlek, familj och karriär - kan blomstra nu. Du har fantastiska planeter runt dig som om du sköter dina kort rätt kan ge dig allt du vill ha.

OXEN 20 april – 21 maj

Solen gled in i Oxen redan den 20 april och precis som varje år känner du att Solens strålar väcker ditt sensuella väsen till liv. Men detta är inget normalår: den karmiska norra noden rör sig genom ditt tecken under hela 18 månader, och du kan förvänta dig förändringar i livet. Vid nymånen/solförmörkelsen i Oxen den 30 april och fullmånen/månförmörkelsen i Skorpionen den 16 maj ställs saker på sin spets och stora förändringar kan förekomma.

JOBB & UTVECKLING

Maj är verkligen en stark månad yrkesmässigt, när du växer så det knakar och befinner dig i enorm utveckling. Dels är du mitt i förmörkelsesäsongen men samtidigt kommer Solens möte med Uranus att sända intressanta personer i din väg. Räkna med att du blir nyfiken, stimulerad och sugen på något nytt. Det är möjligt att de strukturer du har i ditt liv - att kämpa för karriär, försörjning och materiella värden - inte är tillräckligt längre. Du vill förverkliga dig själv och skapa ett livspussel som går ihop med den du är även på insidan. Det är livsstilsförändringar - och kanske ett helt nytt liv - som kan komma ur detta. Juni är en riktigt mysig månad: det är Venus årliga besök som gör dig lätt om hjärtat, gladare och mer social.

KÄRLEK & RELATIONER

2022 är ett superintressant år för dig på alla plan: privat, karriär och familj. Här finns stora utmaningar och personlig tillväxt men också tillfredställelse och kärlek att hämta. När du har så mycket händelser och krav runt dig är det viktigt att du sköter om dig själv på bästa sätt för att orka med och kunna klara dig genom året med flaggan i topp. Juni är årets bästa kärleksmånad och här attraherar du till dig massor av positivitet, kanske flirt och närhet och romantik.

Doktorn ordinerar total vila under juli och augusti. Se till att uppsöka ett vattenhål där du kan ladda dina batterier. Minimera om möjligt all stress och alla krav. Sällskap, personlig glädje och samvaro är förstås mycket passande. Fokusera på att njuta och leka.

”Din själ utvecklas och längtar efter frihet.”

TVILLINGARNA 22 maj – 21 juni

Du kan se fram emot en riktigt härlig sommar när livet är balanserat och njutbart. Himlen är ovanligt blå och inga orosmoln tornar upp sig på din horisont. Kort sagt: sommaren kan beskrivas som perfekt. Resor, umgänge med människor du gillar och mys bör vara de huvudsakliga beståndsdelarna i tillvaron.

JOBB & UTVECKLING

När det gäller jobb och yrkesmässiga ambitioner känns det inte aktuellt att uppmana dig till några förändringar. Vad sägs om att ta ett riktigt långt sommarlov? Går det? Du är sannerligen värd en lång sammanhängande ledighet. Denna sommar handlar mer om att ha glimten i ögat, ha kul och våga vara vild och vacker snarare än att högprestera. Du behöver vila, återhämtning och möjlighet att samla dina krafter. Från den 20 augusti till den 25 mars 2023 kommer Mars att befinna sig i ditt tecken. Kom väl förberedd och utvilad. Det är i höst du gör karriär, visar framfötterna och ser din stjärna stiga.

Den 29 maj glider Merkurius in i Tvillingarna vilket lockar fram den busiga, glittriga och vitsiga sidan av dig. Med Merkurius i hemmatecknet briljerar du i dina starkaste grenar, kommunikation och social förmåga. Den 10 maj vänder Merkurius retrograd, den 24 maj backar han tillbaka in i Oxen, den 3 juni vänder Merkurius direkt i Oxen, återkommer till Tvillingarna och där triumferar han mellan den 14 juni och den 5 juli. Den retrograda fasen är problematisk och då bör du inte byta jobb, genomföra förändringar eller förhandla.

KÄRLEK & RELATIONER

Det är din uppgift att finna den perfekta platsen att vistas på. En stilla strand eller ett mer livat badhotell? Ja, du behöver uppleva både och. Att varva ner och finna den totala avslappningen är viktigt, men håll den delen kort för det finns risk att du blir rastlös och uttråkad om det inte händer något spännande. Ingen uppskattar att få dela sin glädje med andra mer än du. Lev denna underbara sommar som om det vore den sista. Den retrograda perioden håller kvar Merkurius ovanligt länge hos dig vilket är jätteroligt.

Från den 29 maj till den 6 juli kommer ditt sociala väsen att jubla och du attraherar till dig härliga människor och roliga möten, och livet är toppen. Från midsommar till den 25 juli är Venus vid din sida och där kanske en vänskap lätt övergår i flirt och kärlek.

KRÄFTAN 22 juni – 22 juli

Det är en härlig sommar du har framför dig Kräftan, en möjligheternas sommar när du får uppleva att livet är gott och människor kärleksfulla. Om du har möjlighet att unna dig långledigt väntar en riktig supersommar.

JOBB & UTVECKLING

Tillhör du de Kräftor som har svårt att släppa jobbet? Vissa kallar dig för ett kontrollfreak. ”Det Kräftan fått grepp om kan hon inte släppa taget om” går snacket. Visst, det finns en uns sanning i det. Ni Kräftor är förutseende och ligger ofta steget före. Du vill så väl och är livrädd att något ska gå fel på arbetsplatsen och därför tar du på dig för mycket ansvar för ditt eget bästa.

Arbetsmässigt kan maj vara en riktigt knepig månad, mitt i eklipssäsongen, och dessutom kommer Merkurius att vara retrograd, alltså röra sig baklänges mellan den 10 maj och den 2 juni. Den perioden anses allmänt vara problematisk. Här kan det bli strul med teknik, kommunikation och resor. Det är heller inte en gynnsam tid för att genomföra förändringar. Även juni kan vara en månad som erbjuder utmaningar, men tiden är också spännande och kul. Mars och Jupiter sitter i ditt karriärhus och triumferar, och du blir lätt sedd för vad du gör. Här Kräftan kan du mycket väl få en förfrågan, ett erbjudande om en ny tjänst eller bara halka in i något riktigt bra. Om inte annat - ansök själv. Visst, det är mitt i sommaren, men ... Dessa transiter är alldeles för bra för att du inte ska försöka dra nytta av dem. Våga och vinn!

KÄRLEK & RELATIONER

Den expansiva, härliga turplaneten Jupiter skickar positiva strålar åt ditt håll hela sommaren vilket ökar dina chanser att få allt du önskar. Om du funderar på hur du bör förlägga dina semesterdagar är mitt förslag från midsommar och framåt. Det är den 21 juni som den livgivande Solen träder in i ditt tecken och hela ditt väsen ställer in sig på välmående. Kommunikativa, reslystna och äventyrliga Merkurius befinner sig i ditt tecken mellan den 5 och den 19 juli vilket förstås är en jättebra tid för allt socialt umgänge, resor och familjeliv. Härliga, sensuella, flirtiga Venus kommer sent till dig i år, den 18 juli, och stannar till den 11 augusti. Hon är alltid välkommen eftersom hon välsignar ditt liv med sötma, attraktion och kärlek. Här blommar ditt sociala liv upp ordentligt och du är ditt charmigaste jag.

”Verkliga kärleksmirakel kan äga rum.”

LEJONET 23 juli – 23 augusti

Stjärnorna utlovar en underbar sommar. Mitt råd är att du tillbringar sommaren i kärlek och balans och övar dig i konsten att fördela tiden mellan det du själv vill ha och dina måsten, mellan vänner och familj.

JOBB & UTVECKLING

Inget Lejon kan ha undgått att du har haft ett oerhört tufft år med hårda och karga aspekter kring dig. Även om mycket har lättat är du fortfarande i en starkt utvecklande tid. Månknutarnas position i Oxe/Skorpion påverkar dig i ett år och det gör även alla sol- och månförmörkelser. Resten av 2022 kommer Uranus och Saturnus fortsatt att utgöra potenta influenser. Saturnus är kvar i slutet av tecknet med livgivande, tursamma och eldiga planeter som kommer till din undsättning.

Redan i maj förändras förutsättningarna radikalt när mirakulösa Jupiter, kärleksfulla Venus och energigivande Mars krafter kickar in, och ditt liv blir en vacker plats att vara på. Många av er funderar på att byta jobb, gå en kurs eller på annat sätt kliva uppåt och framåt. Din själ utvecklas och längtar efter frihet och utrymme att växa. Förhoppningsvis kommer detta att ske till hösten. Sänk kraven du har på dig själv och låt denna sommar få vara ett sommarlov. En tid av glädje, tid för dig själv och utrymme för återhämtning.

KÄRLEK & RELATIONER

Du är social och underhållande att umgås med. Du ses som en generös, lojal och kärleksfull person som ger massor av dig själv. Dina vänner älskar dig för det och hoppas att du aldrig ändrar dig. Jupiter intar en befriande, rolig och äventyrlig position som han behåller hela sommaren. Här återvänder dina livsandar och livet börjar leka med dig. Fram till den 5 juli finns eldiga, fartfyllda Mars där, och det ser ut som att du får tillbaka energin, positiviteten och glimten i ögat.

Från midsommar träder Solen in i sin årliga vilofas i ditt 12:e hus, som varar fram till den 22 juli. Här bör du se till att få en lång sammanhängande ledighet. Det ska dock inte hindra dig från att ha kul: det finns gott krut i dessa stjärnor. Augusti är som alltid årets bästa månad. I år kommer kärleksgudinnan Venus att finnas i ditt tecken vilket gör det till årets härligaste kärleksmånad då gemenskap, attraktion, flirt och romantik funkar som bäst.

JUNGFRUN 24 augusti – 22 september

Denna sommar utgör en lätt tid: ingen av de tunga, yttre planeterna kommer i närheten av dig. Astrologiskt kan vi beskriva det som att du får vara i fred och kan njuta och utvecklas i din egen takt.

JOBB & UTVECKLING

I juni kan det lätt bli för mycket av allt, speciellt arbete. Juli och augusti är årets bästa tid. Planera dina drag så får du lätt igenom dina planer. Stimulerande Merkurius älskar ju alla sorters kommunikation, handel, jobb samt långa och korta resor. Denna glada energi får människor att öppna sig och vilja delta i det sociala livet. På grund av en retrograd period befinner sig Merkurius i toppen av ditt horoskop extra länge i år, från den 29 maj till den 5 juli. Detta skapar en lång period som innehåller en massa kul. Juni är intensiv och flitiga Jungfrun tycks inte riktigt ha tid att varva ner förrän tidigast efter midsommar.

Vi får inte glömma att en retrograd även kan innebära förvirring och strul men detta kan undvikas genom noggrann planering, vilket ju är din starkaste gren Jungfrun. Det som kommer stort i juli är det sociala livet, kärleken och vänskapen, och så du själv förstås - som bör vara i stort behov av att få släppa alla dina många åtaganden och måsten och bara njuta sommaren. Även augusti bjuder på härliga stunder när livet leker. Måste du tillbaka in i arbetet är det en glad person med massor av nya tankar som återvänder till arbetsplatsen.

KÄRLEK & RELATIONER

Om du har funderat på att dra dig undan, uppsöka en stilla oas och vara ensam med dig själv så får du nog tänka om. Gemenskap och delad glädje är nyckelorden för denna sommar. Det är ett rikt socialt liv med stimulerande umgänge med andra människor som omger dig. Om du har plats för nya personer i ditt liv är detta en tid då nya bekantskaper söker dig. Kärleksgudinnan, den vackra Venus, är i ditt parallella syskontecken Tvillingarna från midsommar och fram till den 18 juli vilket ger en underbar tid. Följer du Venus lättsinne kanske du tillåter en annan människa att lära känna ditt innersta? Venus träder in i ditt tecken i september där hon förgyller din månad och förlänger sommaren. 

VÅGEN 23 september – 23 oktober

Det har varit bra tryck hittills, och året fortsätter att triumfera och överraska. Gör dig tjänsten att vara ledig i sommar. Lyckan springer inte ifrån dig så släpp framtidsplanerna för en tid. Hösten? Den är inte lika överfull av glädje och löften, men ändå bra.

JOBB & UTVECKLING

Den 11 maj gick lyckans planet Jupiter in i Vädurens tecken och den 25 maj dundrar även Mars in där. Wow! Allt som sker i tecknet mitt emot ditt eget påverkar i allra högsta grad, och att ha dessa glada, eldiga optimister på plats ändrar allt. Jupiter skapar möjligheter, tur, expansion och glädje. Mars däremot är motorn, drivet och lusten. Tillhör du dem som önskar utveckling och förändring är detta välkomna nyheter: din juni är oerhört aktiv, rolig och innehållsrik. Här tar du ledningen, och använder du tiden rätt kan du gå på semester med ett leende på läpparna. Jupiter blir kvar hela sommaren men Mars lämnar dig den 5 juli.

Astrologiskt är juli också en toppmånad när du kan få precis vad du vill men vid någon punkt måste man ju ta semester, eller? Din juli erbjuder en väldigt spännande, utforskande och nyfiken tid som är som gjord för resor, alla sorters äventyr och rekreation. I augusti förändras mycket, och drivna du kommer att se de större sammanhangen och finna möjligheter där andra inte gör det. Lägg till expansiva Jupiter i mixen så lyser framtidshoppet och utvecklingen starkt. Det är viktigt att du ser dina ledaregenskaper tydligt och vågar plocka fram dem. Hösten präglas av personlig utveckling och växtkraft.

KÄRLEK & RELATIONER

I grunden står ditt horoskop för ”tur i kärlek” hela sommaren. Du har väldigt motiverande och igångsättande planeter i ditt 7:e hus hela perioden, vilket indikerar att allt kan bli väldigt mycket. Kanske blir det så att flera personer uppvaktar dig samtidigt, alldeles oaktat om du är singel eller ej? Vad är det talesättet säger: ”Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket”? Håll det i bakhuvudet i sommar. Det kan vara bra att ta reda på var du själv står innan du lockas in i andras önskningar och drömmar. En sak är i alla fall klar: det blir inte långtråkigt.

”En sak är klar: det blir inte långtråkigt.”

SKORPIONEN 24 oktober – 22 november

Den här sommaren återvänder dina superkrafter, Skorpionen. Försök ändå att minnas hur viktigt det är för dig att ha din stund i solen - för dig är stillheten och vilan essentiell. Där i stillheten finner du styrkan som ska bära dig resten av året.

JOBB & UTVECKLING

Att kommunikationens planet Merkurius ibland går baklänges är problematiskt på många sätt eftersom det skapar frustration, förseningar och missförstånd. Merkurius kommer att vara retrograd fram till den 3 juni. Processen pågår hela detta år och faktiskt även 2023, där du verkligen får kvittot på att du fattade rätt beslut nu.

Världen går igenom enorma förändringar, men din superkraft är ju transformationen och överlevnadsförmågan. Du trivs utmärkt i kaos och kan likt Fågel Fenix stiga till skyn och finna din roll. Jupiter gick den 11 maj in i ditt flitiga 6:e hus vilket är jättebra för såväl din hälsa som din yrkesmässiga utveckling. Att din styrare Mars också ansluter är toppen, för tillsammans ger de dig tur, inspiration och järnvilja. Se detta som en garanti för att du inom inte alltför många månader har kunnat ta ett positivt kliv framåt och uppåt yrkesmässigt och faktiskt få det precis som du vill. Ett tips till dig är att våga vara fräck, ställa frågor och ta chanser. Testa även att chansa på det du tror är för högt eller svårt för dig. Utvecklingen är hisnande och det är superspännande att vara du. Skapa en inre målbild så att du tydligt vet vad det är du vill uppnå.

KÄRLEK & RELATIONER

Du befinner dig i en tid av förändring när sådant som ödet, tidigare liv och det som är ”menat för dig” får en helt ny betydelse. Månknutarnas rörelse genom Oxe/Skorpion gör att ni alla påverkas, och du har ett helt år kvar av transformationsprocessen. Här kan personer av betydelse korsa din väg. I juni rör sig kärlekens gudinna genom ditt relationsområde och skapar attraktion, glädje och flirt. I juli är kärleken mer på dina villkor: intim, nära, djup och sann. Det är bra energi runt dig men minns att du som alla andra behöver vila. Men du behöver också satsa på ditt privatliv och låta den delen av ditt väsen växa sig stark.

SKYTTEN 23 november – 21 december

Livet leker med dig denna sommar och universum är verkligen frikostigt. Ditt stjärntecken beskrivs ju ofta skämtsamt som det vilda, frihetsälskande och glada barnet som älskar naturen - släpp fram det barnet nu och njut av alla möjligheter.

JOBB & UTVECKLING

Man måste ha både tålamod och humor för att uppskatta juni till fullo. Fram till den 3 juni går Merkurius, vår kommunikationsplanet, baklänges och skapar frustration, förseningar och missförstånd. Men samtidigt är andra delar i ditt horoskop så fyllda av glädje, kreativitet och god vilja att det inte kan gå dåligt. Jupiter och Mars är tillsammans i juni vilket är detsamma som gasen i botten och flaggan i topp. Tro på dig själv och din egen skapandekraft för det ser ut som att inget kan stoppa dig nu. Dessa mest eldiga optimister höjer ditt självförtroende och skapar möjligheter, kontakter och nya chanser. Det här är en utmärkt tid för att visa framfötterna i alla sammanhang. Här bör du ligga på, ta initiativ och vara aktiv. Våga och vinn!

Astrologiskt är juli också en toppmånad när du kan få precis vad du vill, men det kan vara lite ensamt i karriärslivet den här tiden på året så mitt tips är därför semester. Den 28 juli vänder Jupiter retrograd och den efterföljande tiden är lämpad för att förankra dina idéer i verkligheten. Din juli är en spännande, utforskande och nyfiken tid som är som gjord för resor, alla sorters äventyr och rekreation.

KÄRLEK & RELATIONER

Relationsmässigt är detta sommaren för dig. Se till att vara ledig så mycket som det går och ta dig ut i världen - för den är din och allt kul kan hända under dessa stjärnor. Juni är verkligen en superhärlig månad för alla sorters relationer, flirt och bus. Här ser vi dig i din allra mest sprudlande form: attraktiv, rolig och karismatisk drar du till dig människor och möjligheter. Frågan är vad du vill? Tänk på att vara tydlig med människor. Här finns det risk att det blir för mycket av det goda, och alltför mycket närhet, löften om evig trohet och liknande kan ju få vilken skytt som helst att lägga benen på ryggen.

Du är ditt charmigaste jag från midsommar och en månad framåt, då Venus befinner sig i ditt relationshus, vilket förstås lockar fram sötman och romantiken. Augusti är resornas och äventyrets månad.

STENBOCKEN 22 december – 20 januari

Uttala dina önskningar Stenbocken och universum kommer att leverera, var så säker. Din sommar präglas av en stor dos glädje, kraft, samhörighet och välmående.

JOBB & UTVECKLING

Den 11 maj ägde en stor astrologisk händelse rum som påverkar dig positivt under ett helt år framåt: Jupiter, även kallad möjliggöraren, trädde in i Vädurens tecken och aktiverade din livsaxel. Lyckan kommer alltså till hemmet och grunden i ditt varande. I andra sidan av axeln sitter dina livsmål och din karriär, och den punkten aktiveras samtidigt. Personlig och själsligt tillväxt är nyckelord nu, och du kan räkna med att den energin lyfter dig till hösten. Då ställs saker på sin spets och det blir viktigt att vara på plats och leverera.

Juni är en trevlig arbetsmånad när alla komponenter finns på plats: kunskap, vilja, rätt kontakter och en god portion tur. Förutsättningarna för att göra klart vad du har för händer är de bästa. Förhoppningsvis följer du stjärnornas rekommendation och tar en lång semester efter midsommar. Juli är en underbar månad den också, men där går tanken till den privata sfären mer än till det som har med yrket att göra. Till hösten går du in i en utvecklande fas som är belönande och kul. Du har expansiva Jupiter på din sida ända till maj 2023 och det betyder tur, glädje och personlig utveckling.

KÄRLEK & RELATIONER

Det är verkligen en toppensommar som väntar. Effektiva du behöver landa i att det är helt okej att bara vara. Det är i närheten och samhörigheten med andra du hämtar kraft och får inspiration. Se till att du får se mycket av din familj och dina goda vänner.

För en gångs skull tycks de kosmiska krafterna vara enade och stå helt och hållet på din sida. Alla de riktigt härliga planeterna samverkar nu. Venus är aktiv i ditt liv från midsommar fram till hösten vilket ger dig det där glittriga, härliga och glada, och hon lockar även fram det kvinnliga och sensuella i dig. Sexiga Mars, viljan, lusten, lustan och passionen finns också med och aktiverar de rätta delarna av horoskopet. Bäst av allt är förstås att underbara Jupiter är på din sida samtidigt som Uranus överraskande nog befinner sig i ditt sexiga 5:e hus. Oh, det låter som att det faller extra mycket välsignelser över ditt kärleksliv.

”Det faller extra välsignelser över ditt kärleksliv.”

VATTUMANNEN 21 januari – 18 februari

Din sommar är njutbar och utvecklande. Det är som att universum ger dig dessa välsignade månader i gåva. Förvänta dig mysiga möten, naturupplevelser, skönhet och kärlek.

JOBB & UTVECKLING

Karriärmässigt är mitt råd till dig att sitta lugnt i båten och bara flyta med. Om du inte har väldigt specifika anledningar till att söka förändring visar horoskopet att det bästa är att bida din tid. Saturnus, tidens gud, är en sträng herre som gör långvariga besök (tvååriga) och förändrar livet och förutsättningarna för människorna i de tecken han befinner sig. Hans vistelse hos dig har pågått i ett och ett halvt år, så processen är inte klar. Positivt med detta är din personliga utveckling. Du höjer din kompetens och blir skickligare i ditt arbete. Negativt är att du kanske är låg, tänker negativt om dig själv och har liten tilltro till framtiden.

Den 5 juni vänder Saturnus retrograd vilket gör att man kan säga att även han tar semester fram till oktober. Här får du respit och kan njuta. Sommarmånaderna är lugna och tillfredsställande. Här finns möjlighet att odla dina egna intressen eller bara följa med i livets flöde. Se det som händer nu som en förberedelse inför 2023, för nästa år är ett ”stort” genombrottsår då många av er byter jobb, hittar en intressant utbildning eller liknande.

KÄRLEK & RELATIONER

Saturnus är retrograd, det är en fin gest från universum att ge dig sommarledigt från honom. Bäst denna sommar är att Solens livgivande strålar och eldens energi kommer till dig på många sätt. I juni enas Jupiter och Mars vilket stärker din fysiska energi och ger dig glädjen, viljan och lusten tillbaka. Juli passar väldigt bra för semester i det lilla formatet, med ett mindre antal människor runt dig. Se till att få naturupplevelser, rekreation och mycket vila.

Augusti är sommarens mysigaste och roligaste månad, när Solen, Merkurius och Venus ser till att allt underbart händer runt dig. Du har ett härligt socialt flöde kring dig hela perioden, men kanske allra mest i juni, som är fylld av aktivitet, möten och glädje. Det faktum att du plötsligt är väldigt poppis kan upplevas som lite överväldigande och förvånande: alla tycks vilja ha en bit av din tid. Sätt dig själv och dina behov i första rummet i sommar.

FISKARNA 19 februari – 20 mars

Grattis Fiskarna - en supermysig, solig och social sommar väntar på dig. Glädje och trevligt umgänge är den röda tråden här. Unna dig att mycket sol, bad och vila.

JOBB & UTVECKLING

Årets fyra första månader innehöll ett massivt pådrag av planeter i Fiskarna, vilket bör ha genererat massor av händelser runt dig. För vissa var energipåslaget svårt och de mådde inte bra. Många andra har utvecklats oerhört, vuxit och fått erfarenheter. Sådant som boende, relationer och karriär kan ha förändrats till det positiva. Den 11 maj gick Jupiter in i Vädurens tecken och där skiftade fokus från din person till din ekonomi och trygghet. Med det nya läget kan behovet att bygga en ekonomisk trygghet vara något du vill koncentrera dig på, och även i detta kommer planeterna att stå dig bi. Kombinerar du din kreativitet, självkänsla och charm med en genomtänkt affärsidé så får du framgång nu.

Fram till den 2 juni kommer Merkurius att vara retrograd. Ingen superkatastrof förstås, men du vet att det betyder risk för strul och förvirring, och det är en tid då du helst inte bör göra stora affärer. Juni är däremot en väldigt actionfylld och positiv månad för dig och tiden skänker mycket glädje. Att omge sig med rätt människor - det vill säga människor som du är trygg med och som älskar att se dig växa och utvecklas - är att se som en investering i ditt eget ”sociala kapital”.

KÄRLEK & RELATIONER

De senaste åren har vi haft somrar med ganska dramatiska planettransiter och därav har inte semestern utgjort den tvärsäkra idyllen vi alla längtat efter. I år däremot står stjärnorna helt rätt. Nu förverkligas drömmen om den svenska sommaren. Solsken, klarblå himmel, spegelblank sjö, jordgubbar och harmoni utlovas.

Juni är en gnistrande månad när du faktiskt har medvind i dina segel och får som du vill på alla plan. Den stora belöningen är förstås ditt sociala liv och dina nära relationer - närhet, förälskelse och kärlek kan uppstå under dessa stjärnor. Juli är heller ingen dålig tid för dig, men efter midsommar bromsar ju Sverige in och händelserna avtar sakta men säkert så vill du ha en mer actionfylld sommar rekommenderas du att resa under juli. Augusti och sensommaren är en aktivare period, och där lyser också Solen upp ditt hårt arbetande 6:e hus, så troligtvis är ledigheten över för din del här. Det ser dock ut som att augusti för med sig både äventyr och glädje till dig.

LÄS MER: Årshoroskop – så blir ditt 2022 med fokus på kärlek, karriär och ekonomi

LÄS MER: Veckans horoskop hittar du här!