Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så lär du dig att ställa ditt personliga horoskop – 5 grundtips

Ditt personliga horoskop (eller födelsehoroskop som det även kallas)  är helt unikt, likt ett fingeravtryck. När du förstått ditt personliga horoskop öppnas en värld av kunskap om dig själv och din omgivning. Med hjälp av Sveriges främsta astrolog, Margareta Hedin, kan du här lära dig grunderna till hur du ställer ditt egna horoskop. 

Att ställa ditt egna horoskop betyder att du lär dig hur stjärnorna stod när du föddes. Det du behöver veta för att få fram ditt födelsehoroskop är den exakta tiden och platsen för din födelse. Sedan kan du antingen räkna eller ta hjälp av hemsidor på nätet som på några sekunder räknar ut ditt horoskop åt dig. Damernas Värld astrolog, 

Margareta Hedin bakom Astrobloggen, rekommenderar till exempel hemsidan astro.com.

 Så här ser en födelsekarta ut. Just den här tillhör världsstjärnan Beyoncé, och den tillhör Damernas Världs astrokurs.

När du fyllt i dina uppgifter och fått fram kartan över ditt födelsehoroskop är det dags att lära sig att tolka det. Här ger vi dig grunderna. Vill du lära dig mer om astrologi, och hur man ställer ett fullständigt födelsehoroskop – spana in vår kurs med Astro-Margareta!

Hur ställer jag mitt horoskop? En guide i fem steg

1. Hitta din ascendent 

Det du tittar på först är din ascendent, det förkortas AC på din födelsekarta. Det är från ascendenten som du börjar räkna hussystemen för ditt horoskop.Det du ska titta på är i vilket tecken din ascendent står, det karaktärsdrag som kopplas till det tecknet har betydelse för din image och hur andra ser dig.

2. Hitta din descendent

Ascendenten löper i en linje till descendenten och det är nästa del i att tolka sitt horoskop. Descendenten förkortas DC på din födelsekarta. I vilket stjärntecken din descendent står visar hur du interagerar i dina relationer, hur du beter dig gentemot andra.

3. Hitta din Medium Coeli – MC

Högst upp på ditt horoskop hittar du ditt MC. MC står för Medium Coeli och är latin för mitthimlen. Det är en viktig punkt, det stjärntecken som MC står i i ditt horoskop avgör hur du vill vara och uppfattas, vad du strävar emot.

4. Hitta din Imum Coeli – IC

Rakt ner i ditt horoskop, mitt emot MC-punkten finns IC, ”Imum Coeli”. På latin betyder det den lägsta punkten på himlen. Stjärntecknet som din IC står i lär dig något om ditt allra innersta. Det visar vad du fått med dig från din uppväxt.

5. Soltecken

Leta efter symbolen för solen i ditt horoskop, det är en rund ring med en prick inuti. Stjärntecknet som ditt soltecken finns i är det tecken som de flesta menar när det pratar om vilket tecken de är. Det drag som ditt soltecken har är sådant som blir din personlighet, hur du faktiskt är.

 

Vill du få en mer ingående och personlig guidning i hur du ställer ditt egna horoskop och insikt i astrologins spännande värld? Då kan vår kurs ”Bli din egen astrolog” vara något för dig! Klicka här eller på bilden för att veta mer: