Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hur blir ditt horoskop för 2023? Damernas Världs astrolog Margareta Hedin har frågat vad stjärnorna har att bjuda på.Hur blir ditt horoskop för 2023? Damernas Världs astrolog Margareta Hedin har frågat vad stjärnorna har att bjuda på.Hur blir ditt horoskop för 2023? Damernas Världs astrolog Margareta Hedin har frågat vad stjärnorna har att bjuda på.
Hur blir ditt horoskop för 2023? Damernas Världs astrolog Margareta Hedin har frågat vad stjärnorna har att bjuda på. Foto: Shutterstock

Horoskop 2023 – så blir ditt år med fokus på kärlek, karriär och ekonomi

Damernas Världs astrolog Margareta Hedin har frågat stjärnorna vad 2023 har att bjuda på när det gäller kärlek, karriär och ekonomi. Här presenterar hon svaren. 

Sugen på ännu mer astro? Astrobloggen hittar du här. 

Väduren – horoskop 2023

Foto: iStock

Väduren 21 mars–19 april

Det är ett oerhört spännande och kanske även avgörande år du går till mötes. Du kan komma att minnas 2023 som den stora positiva vändpunkten. Du är lätt om hjärtat, nyfiken och glad. Intressanta, utvecklande och kanske även överraskande händelser är att vänta. Universum är frikostigt och det är troligare än någonsin att du får dina önskningar uppfyllda. Från den 1 januari till 15 maj är generösa Jupiter, lyckans planet, vid din sida. En ny epok tar form från den 18 juli, och 18 månader framåt rör sig den karmiska norra noden in i Väduren.  

Kärlek & relationer

I januari färdas både Mars och Merkurius åt fel håll, den 12 respektive 18 januari, så du gör bäst i att inte ha så höga förväntningar. Däremot kan du känna dig befriad när de går åt rätt håll igen. Venus, kärlekens planet, är tidig i år. Den 20 februari till 17 mars går hon in i ditt tecken och får dig att glittra. Att de båda lyckobringarna Venus och Jupiter är aktiva i ditt tecken samtidigt är fenomenalt, och faktiskt något som bara sker vart tolfte år, så passa på att dra nytta av det. Din attraktionsförmåga är på topp under våren och du kan få allt du vill ha. Tveka inte att fatta tag i lyckan och göra den till din om den korsar din väg. 

Att vårdagjämningen den 20 mars infaller så tätt ihop med nymånen i Väduren den 21 mars gör att den här perioden har alla möjligheter att bli fantastisk. Merkurius är också med och flirtar och förhöjer stämningen. Magnifika Jupiter – ”stora lyckan”, möjliggöraren och välgångens planet – är i Väduren till den 11 maj. Hela våren präglas av möjligheter, men även sommaren ser bra ut: den 18 juli kan karmiska möten och händelser komma i din väg och här har ödet ett finger med i det som sker. 

Karriär & ekonomi

Denna vår finns inga hinder för en ultimat utveckling, och om du vill och vågar är framgången din. Jupiters närvaro mellan den 1 januari och 15 maj gör detta till de stora möjligheternas tid. Det är nu eller aldrig Väduren! Sätt tydliga mål, uttala dina önskningar, fokusera, jobba hårt och låta sedan universum sköta resten. Du har alla förutsättningar att skapa drömlivet. 

Oxen – horoskop 2023

 

Oxen 20 april–21 maj

2023 innehåller allt utom möjligen den där stilla jordnära upplevelsen det sägs att du eftersträvar. Detta är de stora möjligheternas år, som går till historien som tiden då allt hände. Det gäller att vara fokuserad och veta vad du vill. Räkna med snabba växlingar och stora möjligheter. Norra noden, Uranus och Jupiter kommer att jobba på ditt fall, uppdatera dig och ge dig helt nya förutsättningar. Nu öppnas världen för dig och du tar stora kliv in mot framtiden och utvecklingen. Detta är en unik mix som endast sker en gång under din livstid. 

Kärlek & relationer

Under vintermånaderna händer inte mycket på kärleksfronten så du kan med fördel satsa på dig själv och göra sådant du gillar. Från den 17 mars till 11 april är kärleksgudinnan Venus hos dig vilket förändrar allt, eftersom hon är den största kärleksmagneten som finns; en underbar kärlekssommar väntar. Ta ner garden och säga ja! Lek, lev och våga ge dig hän Oxen. Detta är en fantastisk tid.

Från den 15 maj kommer Jupiter att börja påverka dig vilket gör dig lite öppnare och modigare. Många av er vågar satsa på kärlek och tvåsamhet. Genom en fyra månader lång vistelse i ditt hemkära 4:e hus, från den 6 juni till 9 oktober, välsignas du med kärlekens gåva. Hösten är en aning mer sansad än våren och sommaren, men fortfarande tursam och kärleksfull. 

Karriär & ekonomi

Bida din tid och låt det här året gå i gång i sin egen takt. Stora förändringar äger rum eftersom Saturnus och Pluto byter tecken i mars; du får en helt ny spelplan att förhålla dig till. Uranus är fortfarande tongivande i ditt horoskop, och förnyelseprocessen och utvecklingen pågår alltjämt. Kommunikativa Merkurius ser till att du har huvudet på skaft och stannar hos dig från den 4 april till 11 juni, på grund av en retrograd period. Personer från förr kan komma tillbaka in i ditt liv och saker tenderar att upprepa sig. 

Det bästa med detta år är förstås att tursamma Jupiter träder in i ditt tecken och gör dig till en riktig vinnare. Du utvecklas starkt som individ under 2023, med både Jupiter och Uranus aktiva i horoskopet. För mången Oxe innebär detta att bryta sig loss, ändra riktning, studera eller byta tjänst. 

Tvillingarna – horoskop 2023

Foto: iStock

Tvillingarna 22 maj–21 juni

Stabiliserande, utvecklande och innehållsrikt – där har vi några ord som kan beskriva ditt 2023. Detta är ett välbehövligt mellanår då du bygger grunden till ditt nya varande. Allt det där fantastiska infaller dock först om ett år så se det här året som en förberedelse. Ju bättre jobb du gör här, desto högre når du under 2024.

Kärlek & relationer

Du är ju känd för din enorma kapacitet till kommunikation. Du har lätt att nå fram, och charmiga du behöver aldrig sakna romantik eller flirt. Däremot tycks du vara hjärtligt trött på yta. Plutos nya position visar att du vill ha ett djupare engagemang och ryggar tillbaka för människor som inte ger dig vad du behöver i fråga om närhet och förståelse. Det är inte så mycket som talar för en förändrad relationsstatus under året. Snarare handlar det om att fördjupa befintliga relationer, men även att lära dig att lyssna till och ta hand om dig själv och dina egna behov, som möjligen är eftersatta. 

Venus är i ditt tecken från den 11 april till 7 maj, vilket är den roligaste, mest sociala och lättsamma tiden på året. Den 18 juni infaller en motiverande, igångsättande och rolig nymåne i ditt tecken som för in livslust och glädje i ditt liv. Det här är verkligen din tid på året, men även september och december bjuder på mycket glädje, glitter och flirt. 

Karriär & ekonomi

Det nya året bär med sig tunga vibbar från året innan, vilket beror på att både Mars och Merkurius är försvagade eftersom de rör sig åt fel håll. Det är inte förrän den 12 respektive 18 januari som de kommer på rätt köl igen. Mars har ställt till det rejält i Tvillingarna sedan augusti så det blir en lättnad när han flyttar på sig den 25 mars. 

Trots att världshoroskopet antyder att det finns svårigheter att hantera så tycks du vara programmerad för framgång 2023. Saturnus sitter på din karriäraxel vilket ger en effekt. Du är solid, seriös och möter världen med en viljestyrka som inte brukar förknippas med dig. Det här är en bra tid för att klättra uppåt, och året präglas av en stark yrkesmässig utveckling. För många av er handlar det om att göra om och göra bättre. Om du lyckas göra dig av med gamla ryggsäckar, surdegar och energitjuvar blir färden mot toppen mycket nöjsammare. 

Kräftan – horoskop 2023

Foto: iStock

Kräftan 22 juni–22 juli

Världen står inför ett enormt skifte i och med att Jupiter, Saturnus, Pluto och norra månknuten skiftar tecken. Allt som sker är till din fördel. Astrologiskt skapar det en helt ny verklighet. En av de stora vinnarna under 2023 är du Kräftan! Det är bra för dig att sätta upp tydliga mål, fokusera och önska. 

Kärlek & relationer

Världen runt oss är i kaos men det får vi delvis lägga åt sidan. Enligt stjärnorna är det din tur att uppleva ett känslomässigt belönande år, med kärleksfulla och harmoniska relationer runt dig. Det ser väldigt lyckosamt ut på hemmafronten och allt som har med hem och familj att göra tycks vara välsignat. En efterlängtad flytt eller renovering har goda förutsättningar att bli av nu. Uttala din önskan högt och se till att det är din vilja som går igenom.

Venus befinner sig i Kräftan i maj så du drar till dig bra personer och får uppmärksamhet. Om du önskar komma någon människa riktigt nära och sätta någons hjärta i brand rekommenderas maj månad, då den är extra fördelaktig. Med det sagt – hela sommaren är som gjord för förälskelse, kärlek och älskog. Den 17 juli infaller en motiverande, igångsättande nymåne i ditt tecken vilket får fart på dina livsandar. Denna sommar innehåller allt som man vill att en sommar ska ge. Du kan förvänta dig fantastisk utveckling och att få dina drömmar uppfyllda. 

Karriär & ekonomi

Merkurius och Mars går retrograd i januari vilket gör det nya året lite trögstartat. Det är inte förrän den 12 respektive 18 januari som allt vänder och saker och ting börjar snurra på ingen. Mars dundrar genom Kräftan under perioden den 25 mars till 20 maj. Gränslöst tursamma och expansiva Jupiter är väldigt lyckat placerad för dig hela året. Från den 1 januari till 15 maj aktiveras din livslinje, det vill säga allt från karriär, grunden i ditt varande och hemmet, men framför allt ditt anseende. 

Med Jupiters professionella 10:e hus stiger dina aktier och du kan göra riktigt bra ifrån dig; din karriär får en knuff uppåt och framåt. Under dessa fantastiska stjärnor har du möjlighet att vidga dina vyer och förverkliga dina drömmar. Hela 2023 är ett jättebra år för att lyckas. Den stora energimässiga förlösningen sker successivt i mars, från att Saturnus går in i Fiskarna den 7 mars. 

Lejonet – horoskop 2023

Foto: iStock

Lejonet 23 juli–23 augusti

Lejonet, jag är så glad att få berätta att 2023 blir ett jättehärligt år, som innehåller allt man önskar sig: ett stimulerande arbete, bättre ekonomiska villkor, ett berikande socialt liv och ett underbart kärleksliv. Om något av detta fattas dig i nuläget erbjuds du möjlighet att åtgärda det under årets gång. 

Kärlek & relationer

Ensliga och prövande Saturnus som har uppehållit sig i ditt kärlekshus i dryga två år ger sig av in till grannen den 7 mars. Skönt! Saturnus har en förmåga att filtrera bort glädjen i livet och ersätta den med svårighet och ansvar. Underbara du har svårt att se poängen med livet om du inte kan dela det med andra. Gemenskap betyder allt för dig och du är känd för ditt varma hjärta och generositet. Jupiter, lyckans planet, är väldigt gynnsamt placerad för dig hela året vilket ger dig lycka, tur och kompensation. Från den 1 januari till 15 maj är Jupiter i en trigon till allt som är du. Från den 15 maj och året ut är Jupiter i ditt sociala 11:e hus vilket också är gynnsamt för dig. 

Det är som att universum vet att du varit förfördelad och vill gottgöra det skedda. Vackra Venus, kärlekens planet, kommer att förgylla ditt liv i hela fyra månader, från den 6 juni till 9 oktober. Under denna rosenskimrande tid kommer du att vara sprudlande glad och lätt om hjärtat. Det är lätt hänt att dina önskningar blir uppfyllda när samtliga lyckoplaneter är inkopplade på ditt fall.  

Karriär & ekonomi

Januari är ingen höjdare men framåt februari och mars kan du se konturerna av vad 2023 har att erbjuda dig – och det är idel möjligheter! Saturnus, som i opposition hållit dig tillbaka i hela två år, lämnar dig i mars. Dagarna efter vårdagjämningen är superintressanta. Det mest uppseendeväckande i år är att Pluto börjar manifestera närvaro i Vattumannen. Helt ny energi och stora förändringar förväntas. 

Det är ett självförverkligandets år som ligger framför dig. Det kommer att vara enklare att manifestera framgång och lycka om du frågar dig själv vad det är du vill uppnå. Underbara Jupiter, lyckans planet, ger dig god energi hela året, samtidigt som innovativa Uranus och norra noden leder utvecklingen framåt. Om du väljer att utvecklas där du redan är eller att slå in på en helt ny väg är ditt val. Under dessa stjärnor är allt möjligt. 

Jungfrun – horoskop 2023

Foto: iStock

Jungfrun 24 augusti–22 september

Det är ett intressant år som väntar dig och det ser ut som att du vill utvecklas på alla nivåer. Mycket pekar på att du nu återfår glimten i ögat, finner lusten att lära nytt och kanske även omfamnar äventyr och nya upplevelser. 

Kärlek & relationer

Inledningsvis är januari en riktigt seg månad eftersom både Merkurius och Mars är försvagade i sitt retrograda läge. 2023 kommer universum att stödja din personliga utveckling och du tar stora steg uppåt och framåt. Plutos nya läge utmanar dig andligt och uppmanar dig att söka djupare in i din själ än vad du har gjort tidigare. Det kommer naturligt för dig att ifrågasätta dina relationer och fundera på vad du vill ha när det gäller kärleken. 

Från den 7 mars kommer Saturnus att hjälpa dig att se verkligheten, rannsaka dig själv, dina behov och att fatta beslut därefter. Många av er bestämmer sig för att flytta ihop eller gifta sig i år. Du är både mer medveten och seriös i ditt agerande nu. Du vill leva livet och väljer bort det slentrianmässiga. Om din nära relation inte längre ger dig vad du vill ha kanske du väljer att avsluta den. Venus kommer sent till dig i år, och hösten kommer därmed att vara den bästa tiden på året. 

Karriär & ekonomi

Från den 1 januari till 15 maj befinner sig Jupiter i ditt 8:e hus vilket påverkar både ekonomi och nära relationer. Med tanke på att stränga Saturnus får en ny position i ditt 7:e hus blir meddelandet entydigt: överarbeta inte, var inte så sträng mot dig själv och ge inte bort för mycket av din energi till andra. Låt 2023 vara året då du hittar en balans i givandet och tagandet, både privat och yrkesmässigt. 

Att Pluto flyttar in i ditt 6:e hus, som rör arbete och dagliga vanor, påbörjar en lång process där du ifrågasätter dina dagliga gärningar och din livssituation. På sikt kan detta bidra till att ändra riktningen på hela ditt kommande yrkesliv. Jupiter intar en stark position i ditt 9:e hus från den 15 maj och året ut, vilket genererar nya kontakter och bra resultat. Många av er väljer att studera, resa, uppleva och kanske faktiskt också att byta jobb. 

Vågen – horoskop 2023

Vågen 23 september–23 oktober

Ditt 2023 ser mycket lovande ut, med positiv tillväxt och stora förändringar. Att våga tro på att saker kan gå bra är viktigt för att kunna hänga med i svängarna, så ta till dig nyheten att det är ett positivt och löftesrikt år som väntar dig.  

Kärlek & relationer

Det är en väldigt vacker känsla runt ditt horoskop nu Vågen. Många av er känner sig redan välsignade och mycket lyckliga i sina privatliv. De som inte har nått den punkten ännu kan komma att göra det inom kort. Mirakelgöraren Jupiter befinner sig i ditt relationshus från den 1 januari till 15 maj, vilket förstås innebär tur i kärlek. Förutsättningarna för varaktiga kärleksrelationer är optimala. Här avses både kärleken och respekten för det egna jaget, och den kärlek som du får utifrån. Det finns möjligheter att möta själsfränden. 

Den 18 juli påbörjas den 18 månader långa process när månknutarna rör sig genom Vågens tecken. Här kommer ödet att ha ett finger med i spelet och karmiska möten och händelser kan äga rum. Din styrande planet Venus kommer att ha stor påverkan på ditt liv i år. Februari och mars är synnerligen bra månader. Utvecklande och fördjupande i kärlek är perioden från juni till oktober när Venus stannar upp i Lejonet. November är höstens bästa kärleksmånad och attraktionen är på topp. 

Karriär & ekonomi 

Januari är inte din månad, dessutom är både Merkurius och Mars retrograda så du behöver inte lägga någon stress på dig själv. Att hela tre av de stora planeterna byter tecken under året är enormt, och naturligtvis banar det vägen för helt nya möjligheter. Yrkesmässigt, socialt och privat kommer du att få se din stjärna stiga igen. Under dessa fantastiska stjärnor sköter universum praktiskt taget karriären åt dig – men det skadar naturligtvis inte att lägga manken till. Lyckans planet Jupiter är inkopplad från den 1 januari till 15 maj vilket är en garanti för positiv utveckling. 

När Jupiter skiftar tecken den 17 maj bromsas takten ner en aning och du blir mer praktiskt inriktad och mer målfokuserad. Du kan lyckas väldigt bra med investeringar och husaffärer. Företagaren har bra vind i sina segel, och även den anställda Vågen har möjlighet att öka sina inkomster under 2023. 

Skorpionen – horoskop 2023

Skorpionen 24 oktober–22 november

Välkommen till ett maxat år som spänger alla gränser, och där utvecklingen är så påtaglig att det kan upplevas som att du ömsar skinn. Att din styrare Pluto i mars når ett nytt tecken är enormt betydelsefullt och ändrar förutsättningarna helt. Mitt emot dig finns fortfarande Uranus med sin förnyande energi och från den 15 maj läggs även mirakulösa Jupiter till ekvationen. Gläds åt att du får uppleva allt detta!

Kärlek & relationer

Det är enorma processer du går igenom som människa under det kommande året. Via Jupiters närvaro växer kärleken inom dig, samt empatin och förståelsen för dina medmänniskor. Plutos nya position från den 23 mars hjälper dig att förändra dina ärvda känslomässiga mönster. Från den 15 maj och året ut kommer Jupiter att befinna sig i ditt 7:e hus, vilket gör att härliga människor dras till dig; det är personer som lyfter dig och får dig att må bra. Under dessa stjärnor kan en värdefull bekantskap utvecklas till vad som är början av ett livslångt partnerskap.

Under sommaren kan själsliga mirakel ske inom dig. Venus långa vistelse i Lejonet från den 23 juli till 4 september har stor betydelse för ditt kärleksliv. Du färdas tillbaka och kan hela sådant som blivit fel tidigare. Du når en försoning vilket gör dig redo att möta kärlekens sanna ansikte. Venus kommer att befinna sig i Skorpionen i december, vilket förstås är underbart. 

Karriär & ekonomi

Du kan med gott samvete låta ditt arbetsår få en långsam start. Mars och Merkurius är retrograda så det finns ingen anledning att skynda sig tillbaka efter julledigheten. Jupiter rör sig genom ditt arbetsamma 6:e hus under våren, vilket ger medvind i dina segel och du kan förlita dig på att saker och ting faller väl ut. Det här är en jättebra tid för att bygga upp en kundkrets för ett företag eller ett gott anseende. 

I mars däremot drar det ihop sig. Först ut på banan är Saturnus som skiftar tecken och sätter sig i ditt kreativa 5:e hus. Den 23 mars glider Pluto in i Vattumannen och sätter där i gång en viktig process som på sikt kommer att hjälpa dig att bli den du är ämnad att vara. 

Skytten – horoskop 2023

Foto: iStock

Skytten 23 november–21 december

Det är ett roligt år som väntar. Din styrande planet Jupiter befinner sig från den 1 januari till 15 maj i eldiga Vädurens tecken, där den är stark och verkligen får tillfälle att uttrycka sig. 2023 är fyllt av underbara upplevelser och du är öppen för att livet välkomnar nya erfarenheter. 

Kärlek & relationer

Januari passar bra för att mysa med dina nära. Däremot avråder astrologin från nätdejting fram till åtminstone den 18 januari. Det är onödigt att utsätta sig för risker när du kan förvänta dig ett negativt resultat. Februari är genast mycket roligare och följsammare, och sett ur det romantiska, erotiska perspektivet är 2023 som helhet ett bra år för att utforska kärlekens djungler. 

Redan vid årsskiftet befinner sig Jupiter i glädjen hus, det 5:e, vilket är en härligt livsbejakande position som gör dig öppen för äventyr men kanske inte lika intresserad av seriösa engagemang. Din energi är hög och du kommer på kreativa lösningar, och det finns en väldigt fin dynamik i mötet mellan dig och andra. En total solförmörkelse infaller i ditt 5:e hus den 20 maj vilket kan innebära en stor förändring i ditt kärleksliv – som förmodligen är positiv och kanske även överraskande. En förmörkelse kan ändra allt! Kanske möter du din själsfrände nu? 

Karriär & ekonomi 

Det är troligt att du upplever en viss yrkesmässig frustration under vårvintern. Du söker stimulans, utmaningar och lite yrkesmässig spänning. Tappa inte sugen! Uranus befinner sig i Oxen och arbetshuset hela året, och under dessa stjärnor finns det ingen risk att stagnera eftersom Uranus står för evolution och nya tankar. Det är bra för dig som älskar att lära och utvecklas. Universum kommer att ge dig allt du vill ha, men förändringen kommer inte fullt så hastigt som du önskar. 

Pluto träder in i ditt 3:e hus den 23 mars, vilket bör få i gång din kommunikation och vara till god hjälp i jobbsökande sammanhang. Jupiter skiftar tecken och träder in i praktiska, jordnära Oxen den 15 maj, vilket i klartext betyder tur i arbetslivet. Här finns möjligheter till ett roligare jobb. Om du väljer att stanna där du är kan du ändå känna att livet är framgångsrikt och belönande. 

Stenbocken – horoskop 2023

Stenbocken 22 december–20 januari

De senaste 14 åren har ditt tecken varit under ockupation av Plutos underjordiska krafter. Ni har alla upplevt hans transformativa krafter. Den 23 mars glider han in i Vattumannens sfär och sätter i gång enorma processer som för alltid förändrar förutsättningarna på jorden. Pluto backar sedan tillbaka till Stenbocken. Under 2023 och 2024 vinglar han på gränsen mellan dessa två tecken till dess att den slutliga övergången sker. I övrigt är det löftesrika och roliga energier runt dig: 2023 kommer med glädje och en enorm potential. 

Kärlek & relationer

Venus befinner sig i ditt tecken precis vid årsskiftet så året får en mysig start. Passa på att njuta. Merkurius och Mars är retrograda så låt ditt 2023 få en mjuk start. Den 21 januari infaller en pigg nymåne: i samband med den startar även det kinesiska nyåret och vi går in i vad som kallas Kaninens år. Gulligt! Det är inte lika hårt som det föregående. 

Från den 1 januari till 15 maj befinner sig undergörande Jupiter i fin vinkel till allt som är du och det finns en fantastisk potential i dessa stjärnor. Du drar till dig bra personer och får uppmärksamhet (om du tillåter det), uppvaktning och flirt. Skiftet när Jupiter träder in i ditt glädjehus, där den stannar året ut, är underbart! Du översköljs av positivitet, kärlek och glädje. Passionen och kärleken är ständigt närvarande. Den 1 juni är ett speciellt datum för då möter Jupiter den karmiska norra noden och vid denna tid knackar ödet på din dörr. 

Karriär & ekonomi

Jupiter har en oerhört stark position från den 1 januari till 15 maj, då han aktiverar din livslinje, stöttar din utveckling och lyfter dig till nya höjder. Han stärker dig från roten, och när hemlivet med familjen är välsignat har du det stöd som behövs för att lyckas i karriärlivet. Nymånen den 21 januari är startskottet för ditt karriärår, som ser ut att vara väldigt belönande, utvecklande och stimulerande.  

När Pluto skiftar tecken den 23 mars och träder in i ditt 2:a hus vill han visa dig hur du hanterar pengar. Det finns en enorm potential i detta arbetsår, och även mycket som talar för ett livsval för din del. Solförmörkelsen den 20 april är total och vid denna tid kan du få insikt om vart du vill gå med ditt karriärliv i framtiden. Det finns en styrka i att fatta beslut och skaffa sig en plan. 

Vattumannen – horoskop 2023

Foto: iStock

Vattumannen 21 januari–18 februari 

Efter två krävande år i Saturnus hårda skola kommer du 2023 att få leva livet fullt ut. Pluto, som förändrar allt, går in Vattumannen den 23 mars och sätter i gång enorma processer. 2023 är ett dynamiskt, utvecklande och jätteroligt år med allt du behöver för optimal utveckling. 

Kärlek & relationer

Venus rör sig genom Vattumannen fram till den 27 januari vilket ger året en härlig, kärleksfull början. Våga uttrycka dig från hjärtat för här kan romantiken spira och kul saker hända. Den 21 januari infaller en pigg och motiverande nymåne i ditt tecken.  

Jupiter träder in i ditt 4:e hus den 15 maj och stannar året ut, vilket visar på lyckosam utveckling i hemmet och grunden i ditt varande. Du har goda möjligheter att skapa det liv du önskar. Kanske blir det en flytt eller en renovering, eller så inträder bara en generell nöjdhet och lycka in i ditt liv. Venus kommer att befinna sig i Lejonets tecken, mitt emot dig, från juni till oktober: denna process påverkar dig oerhört. Från den 23 juli till 4 september är Venus retrograd vilket ställer saker på sin spets i kärlekslivet. Singeln kan möta en ny partner nu, men minst en expartner gör ett försök att komma tillbaka. Vad vill du? Ni som lever i en fast relation kan slippa denna karusell, men alla utvecklas emotionellt och når djupare in i känslolivet.

Karriär & ekonomi

Från den 1 januari till 15 maj rör sig Jupiter genom ditt 3:e hus, vilket ger dig sociala fördelar. Du har lätt för att träffa nya människor och kommunikationen går som en dans. Den 15 maj glider Jupiter in i Oxens tecken och ditt 4:e hus. Därigenom aktiveras din livsaxel, för hemmet och din personliga grund, och samtidigt också karriären. 

Den 1 juni möts norra noden och Jupiter och vid denna tid kan sådant som är avgörande för din utveckling komma i din väg.  Den 7 mars träder Saturnus in i ditt 2:a hus, där han vill lära dig om pengars värde och hur du ska sköta din ekonomi. För många innebär det goda investeringar och smarta affärer. Sammanfattningsvis är 2023 ett väldig framgångsrikt år. Jobba med attraktionslagen och gör kloka val så kommer både din ekonomi och karriär att blomstra. 

Fiskarna – horoskop 2023

Foto: iStock

Fiskarna 19 februari–20 mars

Under 2023 bygger du en stabil grund som på sikt ger dig en framtid byggd av stål. Den 7 mars flyttar Saturnus in i ditt tecken. Bli inte rädd; han har oförtjänt dåligt rykte. Han är vår karmiska lärare som gärna vill visa dig hur du når till en högre medvetandenivå. Nu får du lättare att hålla de löften du ger dig själv. 

Kärlek & relationer

I januari går både Merkurius och Mars baklänges till den 18 januari, vilket inte är det bästa för vare sig kärlek eller förståelse människor emellan. Under perioden den 27 januari till 20 februari förgyller vackra Venus ditt tecken: livet är gott att leva, du har tur och drar till dig uppmärksamhet. Den 20 februari infaller en livsbejakande nymåne i ditt tecken som anger tonen för utvecklingen under året. 

När utmanande Saturnus glider in i ditt tecken vill han visa dig hur viktigt det är med rutiner, och att stätta gränser. Han tillåter inte andra att bedriva rovdrift på dig utan sätter bestämt ner foten. I år blir du mer tydlig och lär dig att säga nej. Det är så klart inget drömläge för dig som inte vill begränsas, men nu är Saturnus här så gör dig själv tjänsten att utnyttja hans visdom på bästa sätt. Han visar dig hur du kan behålla din egen energi och ändå vara en god människa med ett öppet hjärta. Din intuition är förhöjd i år, så meditera och tona in på Saturnus för att få de bästa tipsen om hur du ska gå till väga för att bli den bästa versionen av dig själv. 

Karriär & ekonomi

Jupiter befinner sig i ditt 2:a hus från den 1 januari till 15 maj, vilket är en väldigt generös och utvecklande position som ger god hjälp i såväl din intjäningsförmåga som ditt förhållande till pengar. Passa på att söka ett mer välbetalt jobb nu! 2:a huset berör också dina personliga värderingar. Vanligt för Fiskarna är att värdesätta det själsliga före det materiella. 

När Saturnus flyttar in i ditt tecken den 7 mars vill han visa dig pengars värde och ge användbara tips. Saturnus energi och Fiskarnas är inte riktigt på samma nivå, och Saturnus kan se Fiskarna som oförsiktiga och slösaktiga. Han sätter stopp för det och lägger fram en budget. Uranus befinner sig i ditt kommunikativa 3:e hus hela året vilket är intressant eftersom du lätt skapar nya kontakter, tar till dig nya tankekoncept och lär känna spännande människor. 

LÄS MER: Här hittar du veckans horoskop för ditt stjärntecken

LÄS MER: Vintertrött? DV:s hälsocoach berättar hur aktiv vila kan hjälpa dig