Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Horoskop: Så blir din oktober 2013

8–28 oktober astro

VÅGEN 

23 september–22 oktober

Du går igenom dina resurser och funderar över hur du ska göra för att få maximal utdelning. Det handlar inte bara om ekonomin utan även om hur du drar nytta av personliga egenskaper och kunskaper. En oväntad nyhet når dina öron och nu hänger det på dig vad som sker. Även i kärlekslivet är det du som tar första steget.

Månadens råd: Låt din äventyrliga sida vägleda dig när det gäller fritid och nöjen.

SKYTTEN 

22 november–21 december

Du är njutningslysten och längtar efter en stund på tu man hand med din älskade, men det är lätt hänt att något annat kommer i vägen. Du blir tvungen att kompromissa för att få tid till allt du vill göra. På din arbetsplats väntar ett par hektiska veckor och du förstår varför kollegorna kallar dig tidsoptimist.

Månadens råd: Håll entusiasmen vid liv, den är din nyckel till framgång.

SKORPIONEN 

23 oktober–21 november

En harmonisk period väntar. Du har mött en hel del utmaningar den senaste tiden och emellanåt har det varit riktigt slitigt. Nu börjar det mesta reda ut sig och du får lättare att slappna av. Höstmörkret stör dig inte, tvärtom. Du samlar vännerna kring en värmande måltid och skapar stämning med vin och levande ljus.

Månadens råd: Låt inte omgivningens invändningar hindra dig. Följ din längtan.

STENBOCKEN 

22 december–19 januari

En vän säger något som du först har svårt att smälta men som kommer att bli till nytta när du har tänkt igenom det. Du har haft det stressigt en tid men i mitten av oktober lugnar det ner sig. Du blir nöjdare och mer upplagd för kärlek. En källa

till frustration försvinner när du får inblick

i bakomliggande orsaker.

Månadens råd: Någon som står dig nära öppnar dina ögon för en intressant möjlighet.

VATTUMANNEN 

20 januari–19 februari

Ett större projekt börjar närma sig slut­fasen och du kan vara stolt över din insats. Under hösten får du möjlighet att göra eventuella korrigeringar. När det gäller kärlek har den mognat de senaste månaderna. Du är upplagd för njutning och romantik. Det är också möjligt att du gör en utlandsresa.

Månadens råd: Du måste inte välja A eller B, sök efter en tredje lösning.

FISKARNA 

20 februari–20 mars

Ditt tecken har en mycket bra position nu. Du är fylld av energi och beredd att utföra stordåd. Det är bra, eftersom perioden ser ut att bli väldigt aktiv. En vän lockar dig med på något du inte skulle ha kommit på själv och det blir en givande upplevelse. Närhelst du behöver stöd eller vägledning kommer du att få det.

Månadens råd: Det kan krävas en del smärta för att starta en nödvändig läkning.

VÄDUREN

21 mars–19 april

Den kommande perioden gör du något för din hälsa. Du har visserligen redan en god grundfysik men din inställning är att även det som är bra kan bli ännu bättre. Nu gäller det bara att hitta den rätta metoden. Upptäckten av en tillgång du hade glömt bort gör det möjligt att betala en skuld som har gnagt på ditt samvete.

Månadens råd: Nu är rätt tid att ta tag i ärenden som du inte hunnit med förut.

OXEN

20 april–20 maj

Du är i god form fysiskt och full av verksamhetslust och nu får du chansen att använda händerna till något praktiskt. När det gäller kärleken är det bäst att ta tag i en liten tvistefråga genast, innan den hinner växa till ett problem. Singeloxen är upplagd för en flirt och möjligheten finns alldeles i närheten.

Månadens råd: Ge en viss relation ännu en chans, du kan ha missbedömt den tidigare.

TVILLINGARNA 

21 maj–20 juni

De närmaste veckorna lär du dig något om hur din kreativitet kommer till uttryck tillsammans med olika personlig­heter. Yttre omständigheter leder till att du börjar söka efter en ny samarbetspartner men avvakta med större förändringar. Till att börja med är det bättre att ta ett litet steg i taget och se vad som händer.

Månadens råd: Något händer som påverkar dina rutiner. Var beredd att improvisera.

KRÄFTAN 

21 juni–22 juli

Du är inne i en kreativ period och känner tillfredsställelse av att helhjärtat kunna gå in för ditt arbete. Venus position gör att du trivs bra med nuet och kan tycka det är lite besvärligt när omgivningen kommer med förslag på förändringar. Du har förmågan att skapa trivsel och sätter gärna en guldkant på vardagen.

Månadens råd: Låt livet leda dig även när du inte kan räkna ut vart det bär i väg.

LEJONET 

23 juli–21 augusti

Du går in i en period då pengarna lätt rinner i väg mellan fingrarna. Därför blir du mer fokuserad på att försöka förbättra ekonomin. Du kanske irriteras av att allting går långsammare än vanligt men det sker för att du ska få möjlighet att tänka över om du är på rätt väg. Det du gör nu får betydelse för din framtid.

Månadens råd: Genom att ifrågasätta dina värderingar kan du få en viktig insikt.

JUNGFRUN

22 augusti–22 september

Du är i bra form och med tanke på din fulltecknade kalender är det tur. Känslomässigt är du ovanligt intensiv, vilket ger en extra dimension till kärleks­livet. Bli inte förvånad om en närstående drar sig ur en överenskommelse. Som vanligt blir det du som får se till så att allt fungerar, men det är du ju expert på.

Månadens råd: Ta chansen att glänsa när du får den. Nu har du modet som behövs.

Av astrolog Eva Bladh