Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Horoskop: Så blir februari

Hur blir februari 2013 för din del? Vad händer i karriären och kärleken? Vad bör du göra och vad bör du låta bli? Läs svaren i ditt horoskop efter klicket.

Av: Astrolog Eva Bladh
Illustration: Therese Lundell

PSST ... Du missar väl inte de specialdesignade armbanden med månadssten av Sophie by Sophie i DV-shoppen?FISKARNA 20 februari–20 marsPerioden blir speciell på flera sätt. En fråga som länge gäckat dig närmar sig en lösning men inte genom tänkande, tvärtom. Du får ett subtilt tecken som gör att en pusselbit faller på plats. Det är en bra tid för kärlek, sällskapsliv och nöjen men det är så mycket som händer att du får svårt att hinna med.Månadens råd: Låt inte spådom eller åsikter påverka. Svaret finns i ditt inre.

VÄDUREN 21 mars–19 aprilMånadens utmaning är anpassning. Anpassar du dig för mycket eller för lite? Frågan får ett svar i månadsskiftet, då du fokuserar mycket på din partner eller en nära vän. För övrigt passar perioden utmärkt för vila och avkoppling eller meditation. Du hittar sätt att samla nya krafter som ger inspiration och ökad glädje.Månadens råd: I?stället för att stå och stångas mot en mur, hitta vägen runt den.

OXEN 20 april–20 majDet är inte bara de första värmande solstrålarna som gör att allt börjar kännas lättare. Du har antagit en utmaning och nu har du kommit en bit på väg. Om något gick snett i höstas får du chans att rätta till det under våren. Någon i ditt nätverk har möjlighet att ge stöd och inspiration.Månadens råd: Släpp det som varit och tänk framåt. Det är bra tid för välgörenhet.

TVILLINGARNA 21 maj–20 juniEn tillfällig ”vem-bryr-sig-attityd” kan få dig att göra och säga förhastade saker, så tänk dig för när du tilltalar din partner och låt viktiga frågor mogna innan du fattar beslut. Några hektiska veckor väntar, framför allt på jobbet. Du får mycket gjort men kan behöva satsa lite på att koppla av.
Månadens råd: Utmaningarna är självkontroll och tillit. Låt ditt goda omdöme styra.

KRÄFTAN 21 juni–22 juliEn bra tid för motion och friluftsaktiviteter. Det är även en gynnsam tid för resor men räkna med att det kan bli förseningar, framför allt närmare månadsskiftet. Trots det har perioden goda förutsättningar att bli både energifylld och harmonisk. Du är modig och har en tilltalande utstrålning av självförtroende.
Månadens råd: Utmaningen är tålamod. Det blir lättare ju mer du ser av helheten. 

LEJONET 23 juli–22 augustiDitt självförtroende kan ha fått sig en knäck men det växer nu när du visar ditt sanna jag. De närmaste månaderna innebär hårt arbete men också möjlighet att rätta till något som gått snett. Med vårsolen börjar kärleken spira och om du tar dig tid finns det chans till en riktigt romantisk helg eller två. Månadens råd: Fundera över vad som är ditt ansvar och vad som kan delegeras.

JUNGFRUN 23 augusti–22 septemberPerioden ser ut att bli händelserik och du får pussla en del för att få tiden att räcka. Räkna med några tuffa arbetsveckor, samtidigt som fritiden har mycket att erbjuda. Det är inte bara dagsljuset som tilltar, även på det personliga planet ljusnar det. Nu får tidigare vedermödor sin rättmätiga belöning.Månadens råd: Stirra dig inte blind på en viss detalj, då kan du missa en stor chans.

VÅGEN 23 september–22 oktoberNu börjar en period fylld av möjligheter. Den enda svårigheten är att få dygnets timmar att räcka till. Du har mycket att göra på jobbet men med klok planering finner du utrymme för ditt eget välbefinnande. Du tar dig tid för en avkopplande skönhetsbehandling eller liknande, något som får dig att må bra.Månadens råd: Låt inte dina egna tvivel styra, inse att möjligheterna är obegränsade. 

SKORPIONEN 23 oktober–21 novemberDu har redan kommit en bra bit på väg i en tuff period av personligt växande. Om du känner dig motarbetad kommer det att släppa när du inser vad som är ditt eget ansvar och vad som kan läggas på andra. Under våren eller försommaren får du en ny chans till något du missade i fjol. Helgen 23–24 februari kan bli speciell.Månadens råd: Lita till intuitionen, den och ditt starka engagemang gör dig oslagbar.

SKYTTEN 22 november–21 decemberMars position påverkar ditt vanligtvis goda humör och kan medföra konflikt med dina närmaste. Det är lätt att skylla på någon annan men känslan av begränsning kommer inifrån. Övervinn den och du får du en härlig tid. Långpromenader, naturen och sport hjälper dig att komma i balans. För singlar kan perioden bli lyckosam. Månadens råd: Vid stress och mot PMS, ät näringsrikt, som fisk, broccoli och nötter. 

STENBOCKEN 22 december–19 januariPerioden ser ut att bjuda på en möjlighet av något slag, du kanske fyndar på rea eller säljer något med bra förtjänst. Utsikterna för kärlek och nöjen är goda. Det är också en bra tid för all slags fysisk aktivitet. Räkna med förseningar vid resor. Din organisationsförmåga kan bli värdefull.Månadens råd: Du är attraktiv men kan verka kylig, öva på att visa din värme.

VATTUMANNEN 20 januari–19 februariNu handlar det mycket om dina värderingar och dina ägodelar. Det är en bra tid för affärer och att göra dig av med saker du inte har användning för. Självförtroendet växer när ditt okonventionella tänkande kommer till sin rätt. Venus gör dig inställd på njutning och ger extra krydda.Månadens råd: Försök bara ändra det som är möjligt, lär dig acceptera resten.