Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Horoskop: Så blir slutet av januari

Hur blir slutet av januari? Vad händer i karriären och kärleken? Vad bör du göra och vad bör du låta bli? Läs svaren i ditt horoskop efter klicket.

Av: Astrolog Eva Bladh
Illustration: Therese Lundell

PSST ... Du missar väl inte de specialdesignade armbanden med månadssten av Sophie by Sophie i DV-shoppen?VATTUMANNEN 20 januari–19 februariPerioden kan bli stressig, med mycket aktivitet på jobbet och i ditt sociala liv. Det gäller att prioritera. På relationsfronten ser det lovande ut, särskilt om personen du ser i spegeln är en som du själv skulle kunna leva med. Annars får du en möjlighet att växa och mogna som partner. Månadens råd: Slappna av. Det finns alltid en lösning där båda parter blir vinnare.FISKARNA 20 februari–20 marsDu drivs av en längtan att göra något viktigt, ett hopp om förändring, men det är möjligt att du måste tänka om radikalt innan du inser vad du behöver. Just nu kan det kännas trögt, men slappna av och lita på att lösningen kommer. Början av februari är en bra tid för vila och meditation.Månadens råd: Undvik ryktesspridning. Även sanna rykten kan vändas emot dig.

VÄDUREN 21 mars–19 aprilPerioden handlar mycket om relationer. En avgörande fråga ställs på sin spets och du får möjlighet att kommunicera på ett sätt som stärker förhållandet. Kärleken har goda förutsättningar, de omsorger du visar din älskade blir rikt belönade. Det är en gynnsam tid för kortare resor. Månadens råd: Tänk efter: tar du chanser som kommer eller vänder du ryggen till?

OXEN 20 april–20 majEn fråga om pengar eller moral upptar tankarna. Grunden till problemet är värderingar och det är möjligt att din ståndpunkt blir satt på prov. Lösningen infinner sig när du når fram till kärnan av sanning. Men risken är att du stirrar dig blind på en aspekt, så försök hitta vidare perspektiv.  Månadens råd: Gör något för din egen skull, be om en kram till exempel.

TVILLINGARNA 21 maj–20 juniDu är en tusenkonstnär som är bra på mycket och oftast är det enbart till fördel. Men just nu kan du känna dig splittrad, särskilt inför ett större vägval eftersom möjligheterna är så många att de blir svåra att överblicka. Håll ut, snart ser du frågan ur ett nytt perspektiv. Lyssna till magkänslan.Månadens råd: Träna på att säga ifrån. Gör bara sådant som känns riktigt angeläget.

KRÄFTAN 21 juni–22 juliPerioden ger dig möjlighet att bli tydligare i dina relationer. Du har stora förväntningar på din partner men om du bara drar dig in i ditt skal och väntar på bättre tider riskerar du att ingenting sker. Din älskade behöver ett tecken på hur du vill ha det. Mot månadens slut får du lättare att ge uttryck för din vilja.Månadens råd: Investera i din hälsa. Ta dig tid att promenera och kom ihåg att kramas.

LEJONET 23 juli–22 augustiEkonomin är ansträngd och du tvingas leva sparsamt. Trots det blir perioden händelserik. Om du är öppen för en annorlunda tanke kommer något nytt att berika din tillvaro. En vän eller ytlig bekant får större betydelse än du anat, men i slutänden hänger det på hur väl du utnyttjar möjligheten.Månadens råd: Försök inte hålla skenet uppe, utan säg som det är. Du blir förstådd.

JUNGFRUN 23 augusti–22 septemberDu känner frustration över något som har med jobbet att göra. Det kan vara en känsla av att vara motarbetad eller att något går till överdrift. När du har lärt dig hantera situationen kan du vända den till din fördel, men låt det ta sin tid. Först behöver du vänja dig vid att tänka på ett helt nytt sätt.Månadens råd: Le, eller försök rentav att skratta, då får frågan ett nytt perspektiv.

VÅGEN 23 september–22 oktoberNu handlar det mycket om att finna en balans i dina relationer. Om ena parten känner sig åsidosatt är det viktigt att tala ut. Du och din partner behöver känna att båda har lika stort utrymme och att ni ger och får på samma villkor. När bakomliggande orsaker kommer fram kan ni möta varandra med respekt. Månadens råd: Öppna dörren för en ny tanke och du blir en erfarenhet rikare.

SKORPIONEN 23 oktober–21 novemberEn viktig fråga uppslukar dig totalt. Månadens utmaning är att använda energin konstruktivt, även i ett spänt läge. Du har stark karisma och din intensiva personlighet gör djupa avtryck, så svälj sarkasmen och välj en attityd som ger båda parter möjlighet att vara vinnare. Det finns chans till såväl nöjen som romantik.Månadens råd: Satsa på enkelhet, låt inget bli komplicerat. Kärleken finns där.

SKYTTEN 22 november–21 decemberJust nu påverkas du starkt av expansionens och visdomens planet, Jupiter, som ger dig möjlighet att upptäcka din svaghet men också dina starkaste sidor. Insikterna kommer i samspelet med din närmaste omgivning, men också genom utmanande händelser. Med ökad självkännedom får du ut mer av livet.Månadens råd: Lyssna till konstruktiv kritik och försök att göra något gott av den.

STENBOCKEN 22 december–19 januariDet finns risk för oförutsedda utgifter, som en nödvändig reparation eller en pryl som du inte vill vara utan. Kanske önskar du att du hade hållit lite hårdare i plånboken i fjol. Men en skral kassa hindrar dig inte från givande tankeutbyte med en vän eller romantiska stunder med din kära.Månadens råd: Se över rutinerna. Kan något ändras för att öka ditt välmående?