Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Astrot för sommaren 2020 är här!Astrot för sommaren 2020 är här!Astrot för sommaren 2020 är här!
Astrot för sommaren 2020 är här! Foto: Jason Lloyd-Evans

Stort horoskop för sommaren 2020 – så blir din juni, juli & augusti

Horoskop för sommaren 2020. DV:s astrolog Margareta Hedin vet vad stjärnorna har att säga om de kommande sommarmånaderna juni, juli och augusti. Läs vad Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen, Fiskarna Väduren och Oxen kan vänta.

Sommaren 2020 står för dörren, men redan nu kan du läsa horoskopet för perioden juni – augusti. Skrolla ned för att hitta vår astrolog Margareta Hedins förutsägelser för just ditt stjärntecken.

LÄS MER: Årshoroskop 2020 – så blir resten av ditt år

Horoskop sommaren 2020: Tvillingarna (21 maj–20 juni)

Tvillingarnas horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Tvillingarnas horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Tvillingarnas horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.
Tvillingarnas horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020. Foto: iStock

Denna sommar är glittrig, minnesvärd, social och alldeles ovanligt njutbar eftersom kärlekens planet Venus kommer att finnas vid din sida i hela fyra månader. I vanlig ordning blir allt lite smidigare och härligare i hennes närhet. 

Din superkraft
Du är trendkänslig, lättlärd, flexibel och anpassar dig snabbt till nya omständigheter och utmaningar. Ditt snabba sinne, sociala förmåga och kommunikation är dina superkrafter. 

Jobb & utveckling
Känner du dig ”färdig ” och vill vidare i livet så är utvecklingen härifrån oerhört välkommen. Horoskopet indikerar att du står inför en extrem och djuplodad utvecklingsfas. Redan i maj påbörjar den karmiska norra månknuten sin ett och ett halvt år långa vandring igenom ditt tecken. Den börjar bakifrån så du som är född i slutet av tecknet är först ut på banan. När ödet knackar på din dörr ställs du inför nya val och chanser. Viktiga händelser och avgörande personer kommer i din väg. Vill du hålla dig steget före? Att veta vad du vill och ha ett tydligt mål är halva jobbet. Fokuserar du enligt ”attraktionslagen” maxar du dina möjligheter. Oavsett om det gäller att förverkliga en dröm, gå en utbildning, fixa drömjobbet eller möta kärleken ska du veta att allt kan hända. Även förändringar i boendeform eller ort kan bli aktuellt. Naturligtvis kommer inget av detta att ske mot din vilja så vill du inte hänga på så tackar du bara nej. Vi har tre förmörkelser i sommar – 5 juni, 21 juni och 5 juli – som också understryker förändring. 

Känner du dig ”färdig ” och vill vidare i livet så är utvecklingen härifrån oerhört välkommen.

Kärlek & relationer
Din kärlekssommar började faktiskt redan i april när Venus gick in i ditt tecken. Under den här perioden attraherar du till dig uppskattning och beundrare som aldrig förr, men är själv inte intresserad av det flyktiga. I den retrograda perioden 13 maj till 25 juni når du djupare in i hjärtat än tidigare – du utvecklas och förhoppningsvis lär du dig att ta emot sann kärlek. Under perioden 18 juni till 12 juli har även Merkurius en retrograd period som lämpar sig för återblickar och djupsnack.

Klicka hem ett personligt smycke med Tvillingarnas stjärntecken. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden för att komma direkt till Tvillingarnas smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Tvillingarnas smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Tvillingarnas smycke.
Klicka på bilden för att komma direkt till Tvillingarnas smycke.

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år 

Horoskop sommaren 2020: Kräftan (21 juni–21 juli)

Kräftans horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Kräftans horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Kräftans horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.
Kräftans horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020. Foto: iStock

2020 har varit ett dramatiskt år för din del kära Kräftan – men juli och augusti är fantastiska månader för dig.  Om du har möjlighet att unna dig långledigt, kanske en riktig dundersommar, så tycker jag att du ska passa på. 

Din superkraft
Du är stark, klok och empatisk och har en unik förmåga att känna in varje skiftning i stämningsläge och känsla. Intuitionen är din superkraft. Du är här för att visa världen ledarskap under ansvar. 

Jobb & utveckling
Det är en underbar sommar du har framför dig. Om du har funderat på hur du bör förlägga din semester är juni den av sommarmånaderna som är minst lämpad för vila, eftersom den präglas av retrograda planeter. Först ut är Merkurius, som 18 juni till 12 juli backar i ditt tecken. I vanlig ordning handlar det om missförstånd och knas i kommunikation. Venus retroperiod från 13 maj till 25 juni berör känslomässigt och det är möjligt att du omprövar dina värderingar. Venus handlar ju både om kärlek och pengar så det är tunga frågor som bearbetas. I samma veva kommer tre förmörkelser – 5 juni i Tvillingarna, och 21 juni och 5 juli infaller förmörkelserna i Kräftan/Stenbocken – och dessa tillfällen är ju berömda för att skaka om verkligheten. I maj lämnade den karmiska norra noden ditt tecken vilket faktiskt gör det hela mer förutsägbart. Noden är i sig inte dålig, det var kombination med andra planeter som skapade kaos. Detta är alltså de sista förmörkelserna i ditt tecken. Pust! Härefter utlovas en sommar av bästa sort. Juli och augusti är precis så härliga som du drömt om. Vila och njut. Hösten har en helt annan karaktär med jobb, karriär och action.

Om du har funderat på hur du bör förlägga din semester är juni den av sommarmånaderna som är minst lämpad för vila.

Kärlek & relationer
Lyckans planet Jupiter befinner sig i din relationshörna, retro nu visserligen, vilket är ganska skönt eftersom det antyder en långsamhet. Denna underbara sommar kan du, månstyrda varelse, låta känslorna gro och kärleken växa sig stark. Venus närvaro i ditt tecken i augusti är grädden på moset – här blommar ditt sociala liv upp och du är ditt charmigaste jag. 

Klicka hem ett personligt smycke med Kräftans stjärntecken. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden för att komma direkt till Kräftans smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Kräftans smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Kräftans smycke.
Klicka på bilden för att komma direkt till Kräftans smycke.

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år 

Horoskop sommaren 2020: Lejonet (22 juli–22 augusti)

Lejonets horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Lejonets horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Lejonets horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.
Lejonets horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020. Foto: iStock

Använd denna sommar till att finna balans i livet och lära dig konsten att jämt fördela tiden mellan det du själv vill ha, dina måsten och vänner, familj och din kärlek. 

Din superkraft
Du är snäll, ärlig, rak och oerhört lojal mot dem du älskar. Kreativitet och glädje är din grej. Det är ditt stora varma hjärta, passionen och din förmåga att älska djupt som är din superkraft. 

Jobb & utveckling
För dig är juni en rolig och utåtriktad men också utmanande månad. Genom de många retrograda (backande) planeterna är det inte säkert att du känner dig helnöjd med händelserna och blir frustrerad om saker inte går som planerat. Såväl månknutarna som sommarens förmörkelser faller i ditt 11:e och 5:e hus vilket förstås stimulerar din kreativitet och vidgar ditt kontaktnät - kul och inspirerande. Många av er funderar på att byta jobb, gå en utbildning eller ta andra steg som leder uppåt och framåt. Du vill utvecklas, ha mer frihet och utrymme att växa. I juli går Solen in i vilofas i ditt 12:e hus och här bör du se till att få en sammanhängande ledighet. När Mars går in i eldiga Väduren återvänder dina livsandar och livet börjar leka med dig. Augusti är sommarens bästa månad och ger mängder med möjligheter.

Det äventyrliga singellejonet har tröttnat på att jaga ensam på savannen.

Kärlek & relationer
Uranus prominenta position i horoskopet gör att du är öppen för helt nya erfarenheter. Ni som är två behöver se vilka ni utvecklats till och hitta gemensamma nöjen och umgås med folk ni båda gillar. Det äventyrliga singellejonet har tröttnat på att jaga ensam på savannen. Massor av nya impulser väntas i sommar. Venus retrograda period 13 maj till 25 juni hjälper dig att förstå dig själv på djupet och när du älskar dig själv attraherar du perfekta partners. Det är troligt att det rätte kan komma in nu. Augusti är en underbar månad – för allt! I september är Venus i ditt tecken, vilket gör det till årets härligaste kärleksmånad, då underbar gemenskap, attraktion, flirt och romantik funkar som bäst.

Klicka hem ett personligt smycke med Lejonets stjärntecken. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden för att komma direkt till Lejonets smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Lejonets smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Lejonets smycke.
Klicka på bilden för att komma direkt till Lejonets smycke.

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år 

Horoskop sommaren 2020: Jungfrun (23 augusti–22 september) 

Jungfruns horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Jungfruns horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Jungfruns horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.
Jungfruns horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020. Foto: iStock

I juni kan det lätt bli för mycket av allt, i synnerhet arbete. Juli och i synnerhet augusti är årets bästa tid. Planera dina drag så få du lätt igenom dina planer. 

Din superkraft
Din fantastiska hjärna och intelligens är din superkraft. Ytterst få vet dock om dess fulla kapacitet, inte förrän du blir arg.  

Jobb & utveckling
Det tycks verkligen vara bråda tider för dig i juni när ett flertal viktiga planeter bränner igenom ditt karriärshus. Mars håller i taktpinnen och allt händer i ditt yrkesliv. Man anar att det är kombinationen av dina flitiga fingrar och smarta, välorganiserad hjärna som är precis vad som efterfrågas på arbetsplatserna. Den karmiska norra noden är här och säsongens första förmörkelse 5 juni landar också här. Detta kan ge dig impulser att söka dig vidare och möjligen kommer erbjudande och chanser upp. 18 juni till 12 juli backar din styrande planet (retrograd) och ärligt talat; det bästa du kan göra för dig själv är att ta semester nu. Det som kommer stort i juli är det sociala livet, kärleken och vänskapen och så du själv förstås – som bör vara i stort behov av att bara njuta av sommaren. Även augusti bjuder på riktigt härliga planetställningar när livet leker med dig. Måste du tillbaka in i arbetet är det en glad person med massor av nya tankar som går tillbaka till jobbet.

Karmiska möten är möjliga och du kanske kommer i kontakt med din själsfrände.

Kärlek & relationer
Det mest intressanta denna sommar är att kärleksgudinnan, den vackra Venus, befinner sig i ditt parallella syskontecken Tvillingarna i hela fyra underbara månader. Därifrån överförs massor av sötma till dig och man anar att du får en riktigt härlig sommar. Men i samma tecken finner vi också de karmiska ödesnoderna och det är här som den dramatiska förmörkelsen 5 juni faller. Venus är retrograd 13 maj till 25 juni och det kan vara en tid för introspektion. Karmiska möten är möjliga och du kanske kommer i kontakt med din själsfrände. Bäst är att vänta till dess Venus vänder sig direkt innan ni börjar dejta på allvar. Augusti är en härlig och sorgfri period.  

Klicka hem ett personligt smycke med Jungfruns stjärntecken. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden för att komma direkt till Jungfruns smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Jungfruns smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Jungfruns smycke.
Klicka på bilden för att komma direkt till Jungfruns smycke.

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år 

Horoskop sommaren 2020: Vågen (23 september–22 oktober) 

Vågens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Vågens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Vågens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.
Vågens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.

Detta hitintills så överraskande år erbjuder en ny stabilitet till hösten och där fortsätter din utveckling. Du tar nya kliv och kanske är det nytt jobb eller studier som står på tur. Men nu väntar en underbar sommar så släpp framtidsplanerna för en tid och njut av att bara finnas.    

Din superkraft
Det kan ta tid för dig att finna din egen storhet. Det är ditt vänliga sätt, charmen och obehaget inför konflikter som gör att du inte tror att du kan leda. Men ditt sinne för rättvisa och balans, och din förmåga att motivera och få andra att samarbeta är just ledarskap. 

Jobb & utveckling
Juni är en aktiv, rolig och intressant månad. Trots att här finns mycket aktivitet anar jag ändå att ett visst missnöje finns med i bilden.  Är det ledningen som inte får till det, eller är det på det sättet att du vet med dig att du är på väg till något helt nytt? I juli ser vi att samma driv finns kvar hos dig. Här beordras du semester: släpp greppet Vågen! Från juli månad och hela året ut kommer planeten Mars att vara mitt emot allt som är du. Oj, han är starkt motiverande, pådrivande och ger dig självförtroende och styrka, så låt Mars gripa in och ladda dina batterier. I augusti förändras mycket. Drivna du kommer att se den stora bilden och finna möjligheter där andra inte gör det. Lägg till expansiva Jupiter och innovativa Uranus så lyser framtidshoppet och utvecklingen starkt. Det är viktigt för dig att du ser dina ledaregenskaper tydligt och vågar plocka fram dem. Hösten präglas av en oerhörd utveckling och personlig kraft som ger dig möjlighet att växa. 

Det går inte att bullshitta dig längre. Wow!

Kärlek & relationer
Det är en vacker kärlekssommar eftersom underbara Venus befinner sig i ditt utvecklande 9:e hus i fyra månader. Underbart! Att hon har en 40 dagar lång retroperiod gör att du och din partner kommer varandra närmare än någonsin. Även singeln har samma utveckling vilket kan bidra till ett förändrat relationsmönster och kanske kan den rätte äntligen komma in? Heta Mars i ditt relationshus gör dig till en tuffare och mer målmedveten människa än någonsin. Det går inte att bullshitta dig längre. Wow!  

Klicka hem ett personligt smycke med Vågens stjärntecken. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden för att komma direkt till Vågens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Vågens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Vågens smycke.
Klicka på bilden för att komma direkt till Vågens smycke.

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år 

Horoskop sommaren 2020: Skorpionen (23 oktober–21 november)

Skorpionens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Skorpionens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Skorpionens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.
Skorpionens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020. Foto: iStock / damernas värld

Den härliga sommaren stundar och för Skorpionen är stillheten och vilan essentiell. Det är där i stillheten du skapar och finner motivationen, styrkan och lusten.  

Din superkraft
Din starka vilja och unika förmåga till koncentration gör att du kan nå en människas innersta väsen och se sanningen. Transformation är din superkraft och du uppnår den genom dina relationer. 

Jobb & utveckling
Världen går igenom enorma förändringar och det verkar som att det är här, i kaos, du likt Fågel Fenix finner din roll. Båda dina styrande planeter, Pluto och Mars, har framträdande roller i processerna, vilket stärker dig. Att kaxiga Mars tar över din arbetszon härifrån till årsskiftet ger dig järnvilja. Utvecklingen är hisnande och det är superspännande att vara du. Skapa en inre målbild så att du tydligt vet vad det är du vill uppnå. Juni är en skakig månad för de flesta och sommaren bjuder på hela tre förmörkelser – 5 juni, 21 juni och 5 juli. Juli är utan tvekan den bästa tiden för vila och det är viktigt att du ser till att det blir så. I augusti lyser Solen upp din karriärzon och då är det bäst för dig att vara på plats, vaken och beredd, för där händer det grejer. Superutvecklande Uranus som kommer med nya tankar, nya kontakter, tekniker och tankar. Universum dukar upp ett smörgåsbord av möjligheter.

I augusti lyser Solen upp din karriärzon och då är det bäst för dig att vara på plats, vaken och beredd, för där händer det grejer.

Kärlek & relationer
Skorpionen har oförtjänt dåligt rykte i kärlek. Alla förstår inte ditt djup och hur viktigt det är att mötas i total närhet och sanning. Det går inte att kompromissa där. Det är en fin kärlekssommar med fina stunder som väntar. 13 maj till 25 juni när Venus är retrograd är en tid för introspektion, omvärdering och kanske till och med ifrågasättande av din situation. Det är inte bara enkelt – men oerhört intressant. Ödesmättade möten och känslomässiga vägskäl kan förekomma nu. Om du står inför ett val, vänta heller till dess Venus går direkt innan du gör ditt drag. 

Klicka hem ett personligt smycke med Skorpionens stjärntecken. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden för att komma direkt till Skorpionens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Skorpionens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Skorpionens smycke.
Klicka på bilden för att komma direkt till Skorpionens smycke.

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år 

Horoskop sommaren 2020: Skytten (22 november–21 december)

Skyttens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Skyttens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Skyttens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.
Skyttens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020. Foto: iStock

”Jag tror på sommaren!” hojtar Skytten glatt och kastar sig upp på hästen och rider in i solnedgången, och så bär det av mot en härlig tid. Din sommar är alldeles ovanligt löftesrik och allt tyder på att det är underbara naturupplevelser och fina möten med människor på gång.

Din superkraft
Du är möjligheternas människa och en sann visionär. Optimism, din positiva livssyn, hopp och tillit är dina superkrafter. Det är nog faktiskt ditt stjärntecken som gett inspiration till den så kallade attraktionslagen. 

Jobb & utveckling
Din styrare Jupiter går baklänges från 14 maj till 13 september, vilket förstås är lite segt. Här kan du passa på att ladda batterierna, för känslomässigt tar själen sats inför framtiden. Det är här du lägger om dina strategier och planlägger för alla storverk du ska utföra under hösten. 5 maj skiftade de karmiska månknutarna in i Tvillingarna och Skytten vilket är superintressant eftersom de kommande 18 månaderna är avgörande för din utveckling. Här kan ödet föra dig till situationer du inte ens kunde drömma om. Viktiga händelser och nyckelpersoner korsar din väg och kanske uppstår nya fantastiska möjligheter. Heta Mars blir kvar i ditt kreativa 5:e hus i hela sex månader, från juli till december, vilket ger inspiration, glädje och lust att utvecklas. 

Optimism, din positiva livssyn, hopp och tillit är dina superkrafter.

Kärlek & relationer
Du kan vara ambivalent och vet inte om du ska vara fri agent, särbo eller sambo. Man kan uppleva kärleken på många sätt och du ska acceptera att du inte är den traditionella typen. Sköter du dina kort rätt får du allt, men nyckeln till det är kommunikation. Var öppen, klar och tydlig från början med hur du känner så din partner förstår var du befinner dig känslomässigt. Livet leker och till och med augusti är universum frikostigt. Venus befinner sig mitt emot allt som är du. Rent socialt blomstrar du nu, ditt kontaktnät vidgas och du drar till dig intressanta personer och upplevelser. Att heta Mars befinner sig i ditt sexiga 5:e hus från juli till årsskiftet hettar verkligen upp livslusten.

Klicka hem ett personligt smycke med Skyttens stjärntecken. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden för att komma direkt till Skyttens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Skyttens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Skyttens smycke.
Klicka på bilden för att komma direkt till Skyttens smycke.

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år 

Horoskop sommaren 2020: Stenbocken (22 december–20 januari)

Stenbockens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Stenbockens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Stenbockens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.
Stenbockens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020. Foto: iStock / damernas värld

Den efterlängtade sommaren kommer faktiskt till dig nu alldeles utan att någon sätter fart. Universum levererar, var så säker. Det är inte de stora händelsernas tid vi går emot utan snarare tvärtom. Din sommar präglas av ett underbart lugn, samhörighet och välmående. 

Din superkraft
Du är född i ett oerhört kraftfullt jordtecken och din vilja är lag. Tidens gud Saturnus styr ditt tecken, så tiden jobbar ständigt för dig. Uthållighet, karma, kontroll och förmåga till självdisciplin är dina superkrafter. 

Jobb & utveckling
Det var i ditt stjärntecken som vinterns stora händelser ägde rum så du har varit med om att uppleva astrologisk historia live. Men nu ska du fokusera på den fantastiskt sköna sommar som breder ut sig som en löftesrik, grön hägring. Personlig och själslig tillväxt är nyckelord här. I maj lämnade månknutarna ditt tecken. Vi har även två förmörkelser kvar efter midsommar, 21 juni och 5 juli, sedan blir det kavlugnt. Till hösten går du in i en utvecklande fas som är belönande och kul att få vara med om. Du har expansiva Jupiter på din sida ända fram till december och det betyder tur, glädje och personlig utveckling. Att Jupiter backar nu under sommaren är toppen för ju längre bort från Pluto ju troligare är det att hans krafter kan frigöras.

Effektiva du behöver landa i att det är helt okej att bara vara.

Kärlek & relationer
Effektiva du behöver landa i att det är helt okej att bara vara. Det är i närheten och samhörighet med andra du hämtar kraft och får inspiration. I början av sommaren går kärleksgudinnan retrograd och det är en lite mer eftertänksam period av introspektion och helande. Låt det vara lite enkelt denna sommar, i alla fall till midsommar. Se till att du får se mycket av din familj och goda vänner. Bäst av allt är förstås att underbara Jupiter är på din sida samtidigt som överraskande Uranus är i ditt sexiga 5:e hus och heta Mars är aktiverad. Oh, det där låter verkligen som att det faller extra mycket välsignelser över ditt kärleksliv. 

Klicka hem ett personligt smycke med Stenbockens stjärntecken. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden för att komma direkt till Stenbockens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Stenbockens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Stenbockens smycke.
Klicka på bilden för att komma direkt till Stenbockens smycke.

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år 

VATTUMANNEN
21 januari–18 februari

Din sommar är kreativ, njutbar och väldigt utvecklande på ett personligt plan. Det är som att universum ger dig dessa välsignade månader i gåva. Kultur, naturupplevelser, skönhet och kärlek är vad du kan förvänta dig framöver. 

Din superkraft
Egensinniga Vattumannen låter sig inte påverkas utan är en fri själ som följer sin egen inre kompass. Det är ditt intellekt, din unika förmåga att neutralt och objektivt kunna analysera som är din superkraft. 

Jobb & utveckling
Utvecklingen i världen är fylld av överraskningar – och ditt liv är inget undantag. Sommarmånaderna är lugna och här finns möjlighet att odla dina egna intressen eller bara följa med i livets flöde. Dina båda styrande planeter är aktiverade och det bästa du kan göra är att vara öppen, flexibel och välkomna eventuella förändringar. Se det som händer nu som en förberedelse för nästa år, som är ett ”stort” år för dig. Många byter jobb, hittar en intressant utbildning eller liknande. Vem vet om det som händer visar sig vara en välsignelse. Det är mycket i horoskopet som antyder det – men möjligen blir det inte tydliggjort förrän i december.

Kärlek & relationer
Sätt dig själv och dina egna behov i första rummet hela sommaren. Ifrågasätt och känn efter vad som är viktigt och ger livskvalitet, välbehag och lyckokänslor. Venus retrograda period 13 maj till 25 juni (de drygt 40 dagar som Venus backar) handlar om just detta, att rannsaka sitt hjärta – vår allra mest värdefulla tillgång. Personliga relationer, vänskap och kärlek är får ta plats nu, men på dina villkor. Härligt nog dröjer Venus sig kvar i Tvillingarna hela vägen från nu och genom augusti, vilket äger rum i ditt hjärtöppnande – och faktiskt också sexiga – 5:e hus, vilket bäddar för en riktigt underbar sommar. 23 juli till 22 augusti är årets härligaste tid. Kärlek utlovas, och tack vara Uranus kan förvånande (kanske till och med oönskad) uppvaktning förekomma. Njut av kärleken men sätt tydliga gränser när det behövs. 

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år 

Horoskop sommaren 2020: Fiskarna (19 februari–20 mars)

Fiskarnas horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Fiskarnas horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Fiskarnas horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.
Fiskarnas horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020. Foto: iStock

Det finns en supermysig, solig, social men faktiskt också lite lat sida till horoskopet som absolut kan vara tillåten när det är sommar. 

Din superkraft
Din intuition, andliga förmåga och att du kan känna in andras behov är din superkraft. Trendkänsligheten gör att du ständigt vet vad som kommer härnäst.

Jobb & utveckling
Kombinera din kreativitet och charm med en genomtänkt affärsidé så får du framgång nu. Omge dig med människor du trivs med och se det som en investering för att ditt eget ”sociala kapital” ska stiga. 18 månader framåt kommer månknuten att färdas genom ditt yrkesmässiga 10:e hus. Om du arbetar som konsult, tar dig an kreativa projekt och kortare uppdrag kommer det att gå bra 2020. Från 5 juni kommer sommarens förmörkelser att påverka ditt hem och din karriäraxel. Det betyder i sig inget dåligt, men jag rekommenderar dig att ta semester efter midsommar och njuta mer av ditt hem, ditt skapande och samla nära och kära runt dig. Det kan finnas behov av uppfräschning av såväl hemmet som sommarstugan. 

Kombinera din kreativitet och charm med en genomtänkt affärsidé så får du framgång nu.

Kärlek & relationer
Juni är den enda av de tre sommarmånaderna som bjuder motstånd. Vi har tre förmörkelser att invänta: 5 juni i Tvillingarna, plus 21 juni och 5 juli. Positivt är att månknutarnas närvaro i ditt 4:e hus (hemmet) och 10:e hus (karriär) nu drar in positiva personer och intressanta händelser i ditt liv. Venus tillbringar hela fyra månader i Tvillingarna, fram till 8 augusti. Det här ger en mysig, glad och flirtig tid som gynnar romantik, närhet och kärlek. Men mellan 13 maj och 25 juni är Venus retrograd, så pausa lite med Tinder just där. Här kanske du längtar efter en kärlek från förr, känner ånger och saknad. Du som inte har någon vid din sin sida längtar mer än vanligt efter att finna ”rätt” person. Men i juli, när Mars – som skänker styrka, vilja och lust – skiftar tecken tycks alla sorger vara över för din del, och juli och augusti är underbara.

Klicka hem ett personligt smycke med Fiskarnas stjärntecken. Läs mer och köp här. 

Klicka på bilden för att komma direkt till Fiskarnas smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Fiskarnas smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Fiskarnas smycke.
Klicka på bilden för att komma direkt till Fiskarnas smycke.

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år 

Horoskop sommaren 2020: Väduren (21 mars–19 april)

Vädurens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Vädurens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Vädurens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.
Vädurens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020. Foto: iStock

Efter en prövande vår är nu äntligen sommaren här – på riktigt med allt vad den innebär. Det här är dock inte vilken sommar som helst för det är förändringarnas tidevarv vi lever i. 

Din superkraft
Din superkraft är ditt driv, din fantasi och förmåga att hitta nya chanser och möjligheter och i det här klimatet kommer du, modiga människa, till din rätt. Den här sommaren är som gjord för att skissa på nya planer och kanske tillhör du dem som förbereder dig för en total nystart i livet?

Jobb & utveckling
Din kosmiska styrare, actionplaneten Mars, har under årets första halva inte haft någon framträdande position. Du kan ha märkt av detta genom att lusten och energin uteblivit och kanske har du stilla undrat om livet verkligen ska vara så här? 28 juni dundrar Mars in i Vädurens tecken och här kan han garanterat leverera. Här är Mars på hemmaplan och fungerar optimalt och ohämmat. Du blir motiverad, aktiverad och skeendena runt dig kommer i gång. I det här läget stannar han kvar året ut – vilket är ovanligt länge. Det beror på att planeten går retrograd (en period när planeten backar) och senast det skedde i Väduren var 1988. 

Två ovärderliga men ack så viktiga processer, som följer samma tema, är i gång samtidig.

Kärlek & relationer
Juni är inte lika lätt lättsam som resten av sommaren. Två ovärderliga men ack så viktiga processer, som följer samma tema, är i gång samtidig. Å ena sidan finns Kiron, vars helande krafter hjälper dig att läka själsliga sår. Dina relationsmönster blir ett tema när Venus från 13 maj till 25 juni är i en retrograd period. Här kan kärlekens gudinna ge möjligheter till insikt och reflektion. Omfamna dig och ge dig själv kredd för det enorma känslomässiga arbete du går igenom. Heta Mars tillför aktivitet, lust och lusta så under juli och augusti är situationen allt annat än lam. Fullt ös och nya bekantskaper är vad han ger. Kontakten med Jupiter gör att vi inte kan utesluta möjligheten att verkliga kärleksmirakel kan äga rum under sommaren. 

Klicka hem ett personligt smycke med Vädurens stjärntecken. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden för att komma direkt till Vädurens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Vädurens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Vädurens smycke.
Klicka på bilden för att komma direkt till Vädurens smycke.

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år 

Horoskop sommaren 2020: Oxen (20 april–20 maj)

Oxens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Oxens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.Oxens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.
Oxens horoskop för perioden juni, juli och augusti 2020.

Juni är en aktiv månad med fokus på arbete. I juli kommer hetsiga Mars att befinna sig lite skymundan från din radar, i Vädurens tecken, vilket gör att du kan slappna av och bara njuta av sommaren.

Din superkraft
Det uppenbara är ditt sensuella väsen, din jordnära charm och förmåga att få människor att känna sig sedda och trygga. Din verkliga superkraft är dock din enorma envishet och förmåga att få det du vill.  

Jobb & utveckling
Månförmörkelsen 5 juni betonar behovet att fokusera på arbete och ekonomi innan du tryggt kan försvinna in i sommarlunken och den välbehövliga ledigheten. Juni kan i övrigt präglas av funderingar och beslut, och tiden är som gjord för att ta hjälp av ditt nätverk eller söka dig utåt och skaffa nya kontakter. Många av er står inför yrkesmässiga vägskäl nu och funderar över vad som ska bli nästa drag. Du befinner dig i enorm utveckling, som satts igång av innovativa Uranus vistelse i ditt tecken. När de uraniska krafterna får fritt spelrum kan du hastigt och lustigt trolla fram ett helt nytt liv ur hatten. Processen pågår ytterligare fem år. Venus symboliserar just pengar, och hennes specialitet är överflöd och därför är det extra välkommet att hon uppehåller sig i ditt andra hus i hela fyra månader. Mellan 13 maj och 25 juni är hon retrograd (backar) och den perioden symboliserar en omstart när du ifrågasätter dina värderingar och kanske även hur du hanterar din ekonomi. Att tänka nytt och tänka bättre är vad vi kan förvänta oss här.

2020 är året när allt ställs på sin spets och vi människor får oss djupa tankeställare om vad som är viktigt i livet.

Kärlek & relationer
2020 är året när allt ställs på sin spets och vi människor får oss djupa tankeställare om vad som är viktigt i livet. När din styrare Venus går retrograd har gamla ex en tendens att börja spöka. Kanske minns du också det förflutna eller ifrågasätter din relation. Ta det försiktigt med allt som gäller kärlek fram till 5 juli och ta inga drastiska eller ogenomtänkta beslut. Resten av sommaren är dock gynnsam, lugn och njutbar.

Klicka hem ett personligt smycke med Oxens stjärntecken. Läs mer och köp här.

Klicka på bilden för att komma direkt till Oxens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Oxens smycke.Klicka på bilden för att komma direkt till Oxens smycke.
Klicka på bilden för att komma direkt till Oxens smycke.

LÄS MER: Årshoroskop för 2020 – så blir resten av ditt år