Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Junis horoskop: Så startar sommaren

Vad står i stjärnorna i juni Vad säger horoskopet om din sommar, kärlek , lycka och karriär? Vad bör du göra och vad bör du låta bli? Få svaren efter klicket.

Av: Astrolog Eva Bladh

Illustration: Therese Lundell

Vill du läsa horoskopet för hela året 2013? Det hittar du här!

Horoskopet gäller för den 11 juni – 16 juli

KRÄFTAN

21 juni–22 juli

Under ett år från midsommardagen påverkas du av planeten Jupiter som ger dig olika möjligheter, exempelvis nya eller öppnare relationer. Du möter utmaningar som får dig att växa och upptäcker nya sidor hos dig själv. Utsikterna att möta kärleken är goda, liksom chansen till karriär eller högre lön.

MÅNADENS RÅD: EN BRA TID FÖR PLANERING, MEN AVVAKTA MED DET AVGÖRANDE BESLUTET.

LEJONET 

23 juli–22 augusti

Var uppmärksam på dina drömmar och fantasier under den här perioden. De avslöjar sådant som du försökt undvika men som är viktigt att ta itu med. Det är en bra tid för försoning och förlåtelse. Ifrågasätt negativa tankar och tro inte på känslan av ensamhet. Det finns någon som du kan anförtro dig åt.

MÅNADENS RÅD: LÅT SINNET VILA. AVSTÅ FRÅN NYHETER, FACEBOOK OCH MOBIL NÅGRA DAGAR.

JUNGFRUN

23 augusti–22 september

Mars position gör att du lätt blir irriterad och det finns risk för en konflikt orsakad av ett missförstånd. Tro inte på allt du hör den närmaste tiden och sprid det inte vidare. Dina vänner är viktiga för dig nu och det är en gynnsam tid att återknyta kontakten med någon du inte har hört av på länge.

MÅNADENS RÅD: VAR FÖRSIKTIG MED ALKOHOL HELA PERIODEN, SPECIELLT ÖVER MIDSOMMAR.

VÅGEN

23 september–22 oktober

Vågar som arbetar med kommunikation av något slag, som datorer, telefoni eller transporter, får vara beredda på trassel till följd av bristande underhåll. Trots det blir perioden harmonisk och du lyckas med det mesta. Privat kopplar du av i en kräftas sällskap och möter kanske rentav en semesterflört.

MÅNADENS RÅD: DU SOM VILL KLÄTTRA I KARRIÄREN, PASSA PÅ ATT STÄRKA DIN IMAGE NU.

SKORPIONEN

23 oktober–21 november

Under ett år från nu har planeten Jupiter en understödjande position som gör att intressanta möjligheter dyker upp, och utsikterna för kärlek är goda. Samtidigt ökar din förmåga till starkt känslomässigt engagemang. Du är strålande och drar blickarna till dig på ett sätt som du kanske inte varit van vid.

Månadens råd: Flexibilitet när det gäller uppgjorda planer kan vara till fördel nu.

SKYTTEN

22 november–21 december

Perioden blir händelserik och du får så många inbjudningar till olika evenemang att du blir tvungen att prioritera. En person som du uppfattar som ett hot kommer i själva verket att visa sig bli en tillgång. Din fördomsfria attityd ger en nytändning i kärlekslivet och det är rätt tid att tala ut om en känslig fråga.

Månadens råd: Undvik att ge löften, det finns risk att du lovar mer än du kan hålla.

STENBOCKEN

22 december–19 januari

För dig handlar perioden mycket om olika överenskommelser. En fråga som du trodde var avslutad väcks på nytt och du får tänka dig noga för innan du talar. Genom att ge plats för avvikande åsikter kan du förbättra samarbetsklimatet både affärsmässigt och privat. Även kärleken djupnar tack vare en öppen dialog.

MÅNADENS RÅD: FÖRSÖK INTE KLARA ALLT SJÄLV, IBLAND ÄR DET NÖDVÄNDIGT ATT BE OM HJÄLP.

VATTUMANNEN

20 januari–19 februari

Månaden blir harmonisk men ganska ordinär. Var noga med hur du uttrycker dig, framför allt på jobbet, eftersom det annars kan uppstå missförstånd som leder till förseningar. Det är en bra tid för planering och att tänka igenom hur du kan förändra vissa rutiner. Du får möjlighet att öka din livskvalitet på något sätt.

Månadens råd: Känn efter hur kroppen påverkas av maten du äter. Skriv gärna dagbok.

FISKARNA

20 februari–20 mars

I juni saknar du ditt vanligtvis så soliga humör samtidigt som den kreativa energin är låg. Försök inte pressa dig över din förmåga nu och jämför dig inte med andra. Passa i stället på att tänka och hämta ny inspiration Det är en bra tid för vila och semester. I juli går allt lättare och nya möjligheter uppenbarar sig.

Månadens råd: Var måttlig med alkohol hela juni men speciellt över midsommar.

VÄDUREN

21 mars–19 april

För dig handlar perioden om hem och familj. Du storstädar och låter förnyelsens vindar friska upp tillvaron. Nu är det dags att köpa nya gardiner och ta itu med praktiska sysslor som reparationer och underhåll. Du får också möjlighet att frigöra dig från ett mönster som har hållit dig tillbaka sedan barndomen.

Månadens råd: Se på din bostad med en besökares ögon. Vad säger den om dig?

OXEN

20 april–20 maj

Inget går av sig själv just nu och du måste anstränga dig för att nå dit du vill. Du känner dig pressad, vilket kan leda till negativa tankar och oro. Därför är det viktigt att du har någon att anförtro dig åt, en släkting, kollega eller granne. Det är en bra tid för planering men vänta med att dra igång nya projekt.

Månadens råd: Var tydlig när du kommunicerar och våga fråga om det du inte förstår.

TVILLINGARNA

21 maj–20 juni

Din energinivå är hög men du har svårt att rikta energin konstruktivt. Du har så många idéer att det kan vara svårt att urskilja vad du verkligen vill. Därför behöver du utvärdera dina mål och drivkrafter. Du granskar dina resurser och hur du utnyttjar dem. Vad är viktigast för dig? Känner du dig värd att få det?

Månadens råd: Se över ekonomin och vidta nödvändiga åtgärder. Starta ett sparkonto.