Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aurora Rose/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Månadens horoskop för maj – så blir perioden för ditt stjärntecken

Damernas Världs astrolog Margareta Hedin presenterar horoskopet för maj. Vi har stora energiskiften nu. Oxen är det tecken som drar till sig allt ljus eftersom solen färdas därigenom nu. Den 11 maj träder Jupiter in i Väduren. Härligt! Den 16 maj avslutas eklipsserien med en fullmåne/månförmörkelse i Skorpionens tecken.

Damernas Världs astrolog Margareta Hedin presenterar det aktuella horoskopet. Vi har stora energiskiften nu. Oxen är det tecken som drar till sig allt ljus eftersom Solen färdas där igenom nu. Den 30 april infaller en av årets mest spektakulära dagar eftersom vi har en trippelkonjunktion där alla andliga, ljuvliga och lyckosamma planeter – Jupiter, Venus och Neptunus – möts i Fiskarnas tecken. Många astrologer tolkar som ett fredsmeddelande och ett oerhört vackert tecken. Samma dag infaller också en nymåne i Oxen och en solförmörkelse! Kanske når jorden en vändpunkt här? Den 11 maj träder Jupiter in i Väduren. Härligt! Den 16 maj avslutas eklipsserien med en fullmåne/månförmörkelse i Skorpionens tecken. 

LÄS MER: Astrobloggen med veckans horoskop hittar du här

Väduren
21 mars–19 april

Foto: iStock

Lyckans planeter Venus och Jupiter befinner sig i ditt tecken vilket är extremt och anses så oerhört lyckosamt. Det minsta du kan förvänta dig det är att det går bra, att livet är generöst, roligt och välkomnande. Nu bör du lägga ut dina krokar och garn så att lyckan har någonting att nappa på. Fantastiska ting är på väg att hända.
Bäst nu: Att du lyckas!

Oxen
20 april – 21 maj

Du mår som en prinsessa och massor av trevliga händelser kantar din väg. Är du redo att uppdatera ditt liv? Vi befinner oss i en brinnande eklipssäsong vilket innebär livsomdanande möjligheter. Alla dramatiska, karmiska ödesmättade komponenter är på plats – och det är du som befinner dig i epicentrum för utvecklingen.
Bäst nu: Du vet vad du vill.

Tvillingarna
22 maj – 22 juni

Foto: iStock

Du har en händelserik period framför dig, när möjligheter kan uppstå plötsligt. Roligt är att Merkurius nu är i ditt tecken vilket garanterar snabba puckar och överraskande roliga händelser. Ditt sociala liv blomstrar och du lär känna nytt folk. Superbra tid att imponera och visa vad du går för. Sök gärna jobb.  
Bäst nu: Din listiga hjärna.

Kräftan
22 juni – 22 juli

Foto: iStock

Du vill mer nu och många av er söker genuint en mening och vill skillnad för världen. Detta kan ske på många sätt och nivåer förstås men tydligt är att du har nått en vändpunkt inuti dig själv. Det är förändring som gäller och många smider planer, bokar resor och liknande: det är mycket gynnsam energi runt dig som garanterar framgång.
Bäst nu: Att du törs.

Lejonet
23 juli – 23 augusti

Foto: iStock

Mycket kretsar runt arbete, prestation och personlig utveckling. De dramatiska förmörkelserna skakar om händelseförloppet ute i världen men också i skeendena runt dig. Nu susar karriärståget förbi. Nya oväntade ting kan ske och här kan nya möjligheter plötsligt uppstå. Det går bra för dig nu, men glöm inte dina egna behov.
Bäst nu: Du är modig.

Jungfrun
24 augusti – 22 september

Foto: iStock

Du har varit en av dem som haft de bästa förutsättningarna för tur, kärlek och välgång. Det är en inspirerande tid nu och kanske tillhör du dem som finner lyckan? De fina chanserna finns med dig här i början av perioden så det gäller att haka på. Från den 11 maj minskar möjligheterna och planeterna får nya positioner.  
Bäst nu: Du vågar ta för dig.

Vågen
23 september – 23 oktober

Ditt arbetsliv är utvecklande och många av er har skördat framgångar och kunnat ta steg i positiv riktning. I maj manar stjärnorna dig att tänka lite på dig själv – vad du gillar, njuter av och tycker om. Kärlek är ditt livselixir och relationer betyder allt för dig. Det finns kärlek i luften, emotionellt och socialt är det en gynnsam tid.
Bäst nu: Tvåsamheten.

Skorpionen
24 oktober – 22 november

Foto: iStock / damernas värld

Ödets hjul snurrar för dig nu och stora ting kan äga rum. Detta är början på en ny intressant utveckling. Ditt tecken är involverat i de två sol- och månförmörkelserna som äger rum. Här triggas händelser i gång och karmiska möten korsar din väg. Kärlek, karriär och boende är några av de områden som påverkas positivt.
Bäst nu: Framtidshoppet.

Skytten
23 november – 21 december

Foto: iStock

Du är målmedveten och vill verkligen någonting med ditt jobb. Omgivningen imponeras av din fokus och motivation. Ett stort energiskifte äger rum i detta månadsskifte och rör om i grytan. Det som var att betrakta som omöjligt kan nu komma att vara en fullt framkomlig väg. Det finns något piggt och äventyrligt med maj månad.
Bäst nu: Semesterplanerna.

Stenbocken
22 december – 20 januari

Foto: iStock / damernas värld

Sköna maj bjuder på idel lättsamma influenser och glädjen strömmar in i ditt liv. Ordets makt är starkt hos dig nu och du kan snacka till dig precis vad som helst. Vad sägs om en ny passion? Om det är en person, ett djur eller ett intresse förtäljer inte historien men här finns nydanande och hjärtöppnande kvalitéer.
Bäst nu: Möjligheten att välja.

Vattumannen
21 januari – 18 februari

Foto: iStock

Nu lämnar du en utmanade period och träder in i en mer belönande tid. Det gör dig gott att välja ett lugnare tempo, sätta dig själv och dina behov i första rummet. Stränga Saturnus närvaro i horoskopet indikerar stark personlig utveckling genom erfarenhet. Sett i backspegeln är det coolt att vara igenom processen.
Bäst nu: Självförverkligandet.

Fiskarna
19 februari – 20 mars

Foto: iStock

April erbjuder ytterst ovanlig planetenergi och universum tycks formligen hälla andlig närvaro, kreativitet och inspiration över dig. Vid nymånen den 30 april ställs saker på sin spets och ett positivt svar eller avgörande kan komma. I maj mattas det fantastiska flödet av och livet återgår till en mer normal lunk. Inte illa det heller.
Bäst nu: Allt är inom räckhåll.