Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Francesco Gili

Månadens horoskop för oktober – så blir kommande period för ditt stjärntecken

Horoskopet för oktober månad har landat, presenterat av Damernas Världs astrolog Margareta Hedin. Oktober är en kraftfull tid när Mars och Solen färdas sida vid sida. I månader har sju planeter gått retrograd. Nu vänder den ena planeten efter den andra riktning och och när energin riktas framåt blir allt så mycket enklare. Nymånen i Vågen den 6/10 och Fullmånen 20/10 är båda oerhört motiverande, kaxiga och igångsättande. Här kan stora ting hända.

Månadens horoskop för oktober – skrolla vidare för att läsa månadsastro för just ditt stjärntecken!

LÄS MER: Har du missat Margaretas årshoroskop? Här hittar du ditt astro för hela 2021! 

Vågen
23 september–23 oktober

Månadshoroskop oktober 2021 för Vågen.

Du tycks befinna dig i händelsernas epicentrum och allt händer nu – på ont och på gott. Ibland är ett avslut oundvikligt för att nya möjligheter ska kunna gro. Detta är ditt astrologiska nyår och en ny start väntas. Önska in vem och var du vill vara om ett år: social position, kärleksliv, ekonomi, yrke ... allt kan förändras till det bättre.
Bäst nu: Självförverkligandet.

Skorpionen
24 oktober–22 november

Månadshoroskop oktober 2021 för Skorpionen.

Oktober är förberedelsens och planläggningens tid. Det är den inre utvecklingen som främjas, känslor och tankar får gro och själen mognar. Kanske tillhör du dem som ruvar på något. Glädjen finner du i den privata sfären och att perioden bjuder på hemmamys, fina relationer och harmoni är det som betyder mest för dig.
Bäst nu: Framtiden.

Skytten
23 november–21 december

Månadshoroskop oktober 2021 för Skytten. Foto: iStock

Solen lyser upp ditt visionära elfte hus och du får god hjälp av dina kontakter. Det är från större grupper och nätverk du känner att du får din inspiration. Tacka ja om folk vill involvera dig i kreativa projekt. Kärleksplaneten Venus lyser upp din väg och människor dras till dig. Om du törs finns kärleken där för dig.
Bäst nu: Ditt självförtroende.

Stenbocken
22 december–20 januari

Månadshoroskop oktober 2021 för Stenbocken.

Allt pekar på att ditt anseende och karriär växer och hela ditt väsen andas framgång. Vissa får chanser serverade, andra skickar in ansökningar och når målet på så vis. Oavsett, smid medan järnet är varmt. Privat är det inte lika enkelt och det är möjligt att du och din partner inte drar helt jämnt.
Bäst nu: Att öppna hjärtat.

Vattumannen
21 januari–18 februari

Månadshoroskop oktober 2021 för Vattumannen. Foto: iStock

Under detta år har ödeshjulen snurrat på för dig och till följd av det händer det massor i ditt liv på både utsidan och insidan. Den mest intressanta utvecklingen är den som sker i ditt huvud. Nya tankar tar fart, kanske vill du fördjupa dig i ett ämne och studera? Starta eget-planer kan också vara ett alternativ.
Bäst nu: Genomtänkta beslut.

Fiskarna
19 februari–20 mars

Månadshoroskop oktober 2021 för Fiskarna. Foto: iStock

Nu riktas uppmärksamheten mot ditt känsloliv och dina nära relationer. Sådant som pengar, delade resurser och delat ansvar kan vara en källa till utmaning men också utveckling. Du växer genom att säga din mening och våga vara kvar i din sanning. Ta inte detta som dåliga nyheter. I dessa stjärnor finns även själslig närhet och passion.
Bäst nu: Kärleken.

Väduren
21 mars–19 april

Månadshoroskop oktober 2021 för Väduren. Foto: iStock

Tiden är intensiv och spännande och du kan högprestera och ta stora kliv framåt. Kärleken finns där, flirten och sötman också vilket är smickrande och roligt. Du blir sedd och uppvaktad – men får även extra mycket jobb. Ta inte på dig för mycket. Inte ens en vädur kan befinna sig på flera platser samtidigt.
Bäst nu: Att hålla balansen.

Oxen
20 april–21 maj

Månadshoroskop oktober 2021 för Oxen.

Du tycks ha förstått innebörden av attraktionslagen. Med en tydlig målbild kan ingenting hindra ditt självförverkligande och du har siktet är riktat mot framtiden. Merkurius går baklänges fram till 17 oktober vilket försvårar och försenar saker. Frustrerande förstås men försök finna förståelse för dem som inte är lika lyckligt lottade som du.
Bäst nu: Tålamod.

Tvillingarna
22 maj–21 juni

Månadshoroskop oktober 2021 för Tvillingarna. Foto: iStock

Socialt är det ett härligt flöde runt dig och du gör klokt i att njuta och ha lite kul nu när möjlighet ges. Din kreativitet är på topp. Medvetet eller inte producerar din hjärna massor av bra idéer och tankar. Skriv gärna ner det som kommer upp. Senare kan du sätta dig och sovra och se vilken tanke som leder dig vidare.
Bäst nu: Glädjen.

Kräftan
22 juni–22 juli

Månadshoroskop oktober 2021 för Kräftan. Foto: iStock

Det är en intensiv, tuff och utmanade oktober som väntar. Det är viktigare än någonsin att hålla balansen i livet. Jobba lagom mycket, se till att sova tillräckligt och fördela dina gracer efter bästa förmåga. Du har varit med förr och tar dig igenom perioden med flaggan i topp. Ta inte på dig mer ansvar och jobb än nödvändigt.
Bäst nu: Hemmamys.

Lejonet
23 juli–23 augusti

Månadshoroskop oktober 2021 för Lejonet. Foto: iStock

En glittrig och spännande oktober väntar och roligast av allt är förstås att ditt sociala nätverk växer så det knakar. Nu kommer intressanta personer in i ditt liv som kan få betydelse i din framtid. Även kärleken finns inom räckhåll så öppna hjärtat och låt den rätta komma in. Redan upptagna kan också nyförälska sig i varandra.
Bäst nu: Det okända.

Jungfrun
24 augusti–22 september

Månadshoroskop oktober 2021 för Jungfrun. Foto: iStock

En väldigt innehållsrik höst väntar och det är möjligt att hjulen rullar lite för snabbt för dig. Detta är ett av de tillfällen när man önskar att det fanns en broms att dra i. Det är svårt att hitta en lagom nivå på dina insatser eftersom du vet att framgångståget snart avgår. Du finner vägen att bygga upp din karriär och ekonomi.  
Bäst nu: Målbilden.

LÄS MER: Har du missat Margaretas årshoroskop? Här hittar du ditt astro för hela 2021!