Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Månadsastro för maj 2021, för alla stjärntecken.Månadsastro för maj 2021, för alla stjärntecken.Månadsastro för maj 2021, för alla stjärntecken.
Månadsastro för maj 2021, för alla stjärntecken. Foto: Catwalkpix.com

Månadshoroskopet för maj är här! Så blir din kommande månad enligt astrot

Horoskopet för maj månad har landat, presenterat av DV:s astrolog Margareta Hedin. Superfull­månen i Skorpionen den 26 april var av den passionerade sorten som inte lämnar någon oberörd. Nymånen i Oxens tecken den 11 maj ger framtidshopp och en pigg nystartskänsla. 

Månadens horoskop för maj – skrolla vidare för att läsa månadsastrot för just ditt stjärntecken!

LÄS MER: Har du missat Margaretas årshoroskop? Här hittar du ditt astro för hela 2021! 

Väduren (21 mars–19 april)

Månadshoroskop maj 2021 för Väduren.Månadshoroskop maj 2021 för Väduren.Månadshoroskop maj 2021 för Väduren.
Månadshoroskop maj 2021 för Väduren. Foto: iStock

Inledningsvis är det den målmedvetna sidan av dig som vi får se. Det kan vara att du behöver pengar för att förverk­liga dina drömmar eller skapa trygghet runt dig. Bäst av allt är att du lyckas genom­föra det du förutsatt dig. När vi kommer in i maj är du glad, öppen och villig att ta till dig av nya impulser, vänner och tankar. Kul!
Bäst nu: Din styrka.

Oxen (20 april–21 maj)

Månadshoroskop maj 2021 för Oxen.Månadshoroskop maj 2021 för Oxen.Månadshoroskop maj 2021 för Oxen.
Månadshoroskop maj 2021 för Oxen.

Vad sägs om att vara zodiakens mest efterfrågade och åtrådda person? Alla underbara planeter har mötts upp i ditt tecken vilket skapar en oerhört gynnsam energi. Allt tycks gå din väg nu, till synes utan att du behöver anstränga dig ser det ut som. Uranus närvaro i horoskopet gör dig till en överraskningarnas människa.
Bäst nu: Flirt och kärlek.

Tvillingarna (22 maj–21 juni)

Månadshoroskop maj 2021 för Tvillingarna.Månadshoroskop maj 2021 för Tvillingarna.Månadshoroskop maj 2021 för Tvillingarna.
Månadshoroskop maj 2021 för Tvillingarna. Foto: iStock

Perioden börjar lite segt men bara du kommer in i maj så glimmar det till. Där träder du in i en händelserik och utåtriktad vår och mycket kretsar runt arbete och nära möten med människor. Det är i tider som dessa som du lätt lever upp till ditt rykte, det vill säga att vara zodiakens glittrigaste och charmigaste människa.
Bäst nu: Modet att vara du.

Kräftan (22 juni–22 juli)

Månadshoroskop maj 2021 för Kräftan.Månadshoroskop maj 2021 för Kräftan.Månadshoroskop maj 2021 för Kräftan.
Månadshoroskop maj 2021 för Kräftan. Foto: iStock

Du utvecklas så det sprakar just nu, och tar många intryck utifrån. Om du tillhör dem som har funnit glädjen med distans­utbildningar kanske du är redo att ändra ditt liv? Lockas du att söka en ny utbildning eller ett helt nytt jobb? Om april är flitig kan maj bli tiden då du sänker ambitionsnivån en aning och fokuserar på att möta våren.
Bäst nu: Möjligheterna.

Lejonet (23 juli–23 augusti)

Månadshoroskop maj 2021 för Lejonet.Månadshoroskop maj 2021 för Lejonet.Månadshoroskop maj 2021 för Lejonet.
Månadshoroskop maj 2021 för Lejonet. Foto: iStock

Ja, hur mycket aktivitet går det att trycka in i ett liv? Yrkesmässigt ses en positiv utveckling och allt händer i ditt karriärliv. Samtidigt pockar det privata på och nu vill alla ha sin del av dig. Man kan säga att det är lyxproblem men icke desto mindre är det viktigt att ta sig själv och sina gränser på allvar.
Bäst nu: Du har tur.

Jungfrun (24 augusti–22 september)

Månadshoroskop maj 2021 för Jungfrun.Månadshoroskop maj 2021 för Jungfrun.Månadshoroskop maj 2021 för Jungfrun.
Månadshoroskop maj 2021 för Jungfrun. Foto: iStock

April står för öppenhet, glädje och nya kontakter. Du har huvudet på skaft, utvecklas och tar lätt till dig av det nya. Den positiva trenden ses även in i maj men nu med ökat fokus på karriären. Ja, du har vind i dina segel och varför inte ta för sig?  Å andra sidan är kanske idealet att finna en skön balans mellan arbete, vänner och kärleksliv?
Bäst nu: Harmoni.

Vågen (23 september–23 oktober)

Månadshoroskop maj 2021 för Vågen.Månadshoroskop maj 2021 för Vågen.Månadshoroskop maj 2021 för Vågen.
Månadshoroskop maj 2021 för Vågen.

Du jobbar med din egen personliga utveckling och tycks gå i ganska djupa tankar. Det är livet, kärleken och alltings mening som avhandlas inom dig. Efter nymånen den 22 maj vänder energin tvärt och du riktar dig utåt igen. Din maj är lättsam, kärleksfull och underhållande, men du fattar även ett yrkesmässigt beslut.
Bäst nu: Du bestämmer dig.

Skorpionen (24 oktober–22 november)

Månadshoroskop maj 2021 för Skorpionen.Månadshoroskop maj 2021 för Skorpionen.Månadshoroskop maj 2021 för Skorpionen.
Månadshoroskop maj 2021 för Skorpionen.

Du befinner dig i en intressant utvecklingsprocess som påverkar i flera år framöver. Yrkesmässigt och personligt utvecklas du, nya tankegångar och sätt att se leder vidare till nya behov och önskningar. Var uppmärksam, känn och lyssna in vad det är du behöver och vill. Nu blåser förnyelsens vindar igenom ditt horoskop.
Bäst nu: Du har kraft.

Skytten (23 november–21 december)

Månadshoroskop maj 2021 för Skytten.Månadshoroskop maj 2021 för Skytten.Månadshoroskop maj 2021 för Skytten.
Månadshoroskop maj 2021 för Skytten. Foto: iStock

Alla härliga planeter är i relationshörnet och din attraktionsförmåga är på topp, samtidigt som det karmiska ödets noder rör sig igenom ditt tecken. Hur spännande låter inte detta! Här kan kärleken infinna sig – eller vill du din vana trogen hellre vara fri? En intressant bekantskap får dig att ifrågasätta din nuvarande situation.
Bäst nu: Spänningen.

Stenbocken (22 december–20 januari)

Månadshoroskop maj 2021 för Stenbocken.Månadshoroskop maj 2021 för Stenbocken.Månadshoroskop maj 2021 för Stenbocken.
Månadshoroskop maj 2021 för Stenbocken.

En härlig, solig tid väntar nu och du känner att hjärtat expander och att glädjen infinner sig. Härligt! I maj kliar det i fingrarna för du tål inte att dagarna rinner ifrån dig och du kastar dig in i jobbet. Din målinriktade sida kikar fram igen och du låter dig inspireras. Det är tydliga resultat som gäller nu.
Bäst nu: Livslusten.

Vattumannen (21 januari–18 februari)

Månadshoroskop maj 2021 för Vattumannen.Månadshoroskop maj 2021 för Vattumannen.Månadshoroskop maj 2021 för Vattumannen.
Månadshoroskop maj 2021 för Vattumannen. Foto: iStock

Det är en belönande period som väntar och äntligen ser du effekten av tidigare nedlagd möda. Du är dock inte den som vilar på dina lagrar: många nya idéer och tankar måste testas och utvärderas. Det är en rolig, actionfylld och flirtig maj som väntar. Din hjärna går på högvarv, och livslusten och energin är på topp.
Bäst nu: Självförverkligande.

Fiskarna (19 februari–20 mars)

Månadshoroskop maj 2021 för Fiskarna.Månadshoroskop maj 2021 för Fiskarna.Månadshoroskop maj 2021 för Fiskarna.
Månadshoroskop maj 2021 för Fiskarna. Foto: iStock

Se fram emot ett gynnsamt skeende som tar fart här. Riktigt löftesrikt blir det när möjligheternas och expans­ionens planet Jupiter glider in i ditt tecken den 14 maj. Det lovar mer än gott för utvecklingen under sommaren. Satsa på dig själv och det som får dig att må bra. Lycka, harmoni och välmående är målet.
Bäst nu: En fin sommar väntar. 

LÄS MER: Har du missat Margaretas årshoroskop? Här hittar du ditt astro för hela 2021!