Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stort årshoroskop 2014 – Så blir din kärlek och karriär nästa år

Årshoroskop för 2020 - horoskop med fokus på kärlek, karriär och ekonomi hittar du här. 

Nytt år, nya drömmar. Vad väntar dig 2014? Hur går det med kärleken och vad händer i karriären? Här nedan bjuder Damernas.se på ett extra stort årshoroskop för 2014 där vi lagt fokus på just kärlek och karriär. Vill du se vad stjärnorna har i beredskap för dig just nu kan vi också tipsa om veckans horoskop i vår astroblogg!

av Astrolog Eva Bladh, illustration Therese Lundell

VÄDURENS HOROSKOP 2014

(21 mars – 19 april)

Enligt horoskopet blir 2014 spännande på ett positivt sätt. Du är öppen för nya erfarenheter och därför ser du till att saker och ting händer. Mestadels genomströmmas du av impulsiva och inspirerande energier. Ett undantag är mars månad, då du är ovanligt inåtvänd och inte har så mycket energi över för annat än dig själv. Men du återhämtar dig snabbt och några av årets mest romantiska dagar inträffar i maj. Den känsligaste perioden för dig som har en relation är januari-mars. För dig som är van att bestämma kan det kännas lite obekvämt att din älskade plötsligt behöver lite större utrymme. Men du vänjer dig och framåt hösten har ni hittat en riktigt bra balans mellan er. För dig som är singel innebär januari till mars inget problem, tvärtom. Nu kan du räkna med en hel del uppmärksamhet och utsikterna för en flirt är goda. Om du däremot är ute efter ett mer långvarigt förhållande har du lättare att hitta rätt från mitten av juli och framåt. Hela hösten fram till årets slut är bra ur kärlekssynpunkt. Men ödets vägar är outgrundliga och under 2014 har överraskningarnas planet Uranus en position som gör att ett intressant möte kan ske när du allra minst anar det.

KARRIÄREN: Året innebär ett genombrott för dig som har funderat över vad du vill. Nu kommer insikten till dig men det kan dröja till efter sommaren innan de verkliga möjligheterna uppstår.

DATUM ATT SE FRAM EMOT ENLIGT HOROSKOPET 2014:

Speciellt romantiska perioder inträffar 13/8-5/9, 14/9-26/10 och 17/11-10/12.

OXENS HOROSKOP 2014

(20 april – 20 maj)

2014 blir året då du märker att dina ansträngningar lönar sig, oavsett om det du strävar efter är kärlek, bättre hälsa eller materiell rikedom. En av oxens starka sidor är uthållighet och den lönar sig nu. Nästa vinter, när du ser tillbaka på 2014, kommer du att märka att du har byggt något som håller lång tid framöver, kanske hela livet. Både för dem som redan har en partner och för dem som söker en livskamrat ser hela året ljust ut, eftersom Saturnus position gynnar långsiktigt hållbara beslut. Om det är kärleken du väljer att satsa på kan du vara säker på att den mognar och djupnar. Oxar som har suttit fast i en stelnad relation får en möjlighet till förändring. Sammantaget låter detta kanske för bra för att vara sant. Och det finns faktiskt ett krux. Sannolikt har du ovanligt mycket att göra på jobbet ända fram till sommaren, du har åtminstone en tendens att pressa dig till gränsen av din förmåga. En lösning är att planera in tid för romantik i kalendern, så att det verkligen blir av. Ta gärna en veckas semester i februari-mars, fram till den 5/3 har Venus ett särskilt harmoniskt inflytande.

KARRIÄREN: I år är du väldigt fokuserad på det som är viktigt för dig, du är beredd att jobba hårt för det. Därför är det nu du ska passa på att förverkliga din dröm. För oxar som siktar mot löneförhöjning och avancemang är hela 2014 gynnsamt.

DATUM ATT SE FRAM EMOT  ENLIGT HOROSKOPET 2014:

Den 30/5-23/6, 6-29/9 och 27/10-4/12 är bra perioder för njutning, fest och romantik

TVILLINGARNAS HOROSKOP 2014

(21 maj-20 juni)

Enligt horoskopet blir 2014 stimulerande. Du är visserligen alltid pigg på att prova nya saker men nu märks det extra väl. Något av det du testar kan bli ett bestående intresse. Hösten är lämplig för studier. Ekonomin ser bra ut, åtminstone fram till sommaren. Tvillingar som slarvar med hälsan får en varning som gör att de tar tag i den på allvar men så länge du sköter om dig har du gott om energi till allt du vill göra. Det finns tydliga tecken på förälskelse i ditt horoskop. Den kärlek som väcks under början av året blir intensiv och omtumlande. Den är ödesbestämd men inte nödvändigtvis bestående. Nu möter vissa tvillingar en oförglömlig passion som förändrar dem på djupet. Men alla har inte lika dramatiska öden och för många kommer kärleken senare och blir mer sansad. Du som redan är i en relation har inga svåra perioder att se upp för, det är bara att njuta. Det enda som skulle kunna påverka samlivet negativt är om din partner har svårt att hantera sina egna svårigheter. Ta reda på när de är så att du kan vara ett bra stöd då. Sammanfattningsvis har året förutsättningar att bli riktigt romantiskt. Allra bäst ser det ut fram till och med juli, men även oktober är en månad att se fram emot.

KARRIÄREN: Du siktar högt och har en längtan efter erkännande som gör att du får se upp så att du inte bränner ut dig. Men samtidigt vinner du på att vara uthållig. Det handlar helt enkelt om att finna en balans i det du gör.

DATUM ATT SE FRAM EMOT ENLIGT HOROSKOPET 2014:

Året fram till juli är generellt extra bra, speciellt 6/3-5/4 och 24/6-18/7.

KRÄFTANS HOROSKOP 2014

(21 juni-22 juli)

2014 blir enligt horoskopet ett år då saker och ting faller på plats mer eller mindre av sig själva, om du bara låter dem göra det. Men Kräftan är ett pådrivande tecken. Att hålla sig lugn och sansad kan bli en tuff utmaning för singlar som börjar tro att de kommer att få leva ensamma resten av livet. Om du är i den situationen är det bästa du kan göra att försöka lita på att ödet kommer att fixa det här åt dig. Det tjänar ingenting till att jaga efter lyckan, den kommer när det är dags. Den största chansen att hitta rätt har du under sensommaren och början av hösten. Då vet du intuitivt ditt eget bästa och fattar bra beslut vid valet av partner. Visserligen är förutsättningarna för kärlek goda hela 2014 men en desperation under årets början riskerar att grumla förnuftet då. Även för dig som redan har en bra relation är januari till mars en omtumlande period. Då är du väldigt fokuserad på romantik och det känns som om det är tvåsamheten som gör livet värt att leva. Problemet är att du och din partner inte riktigt är i fas. Det blir en hel del kompromissande för att få till de där mysiga stunderna på tu man hand. Under våren blir ni bättre på att hantera det här och sensommaren blir riktigt harmonisk och fin.

KARRIÄREN: Något sker som gör att din ekonomi förbättras framåt hösten. Det behöver inte nödvändigtvis vara en löneförhöjning utan kan bero på andra omständigheter. En personlig kontakt blir värdefull.

DATUM ATT SE FRAM EMOT  ENLIGT HOROSKOPET 2014:

Den mest harmoniska tiden ser ut att bli 26/7-13/9. Romantiska perioder inträffar också i 6/4-3/5 och i slutet av oktober till mitten av november.

LEJONETS HOROSKOP 2014

(23 juli – 22 augusti)

2014 är ett möjligheternas år enligt horoskopet, inte minst om du längtar efter en förändring. Nu får du chansen att utvecklas inom ett område som intresserar dig. För singlar blir sensommaren och hösten något att se fram emot. Då är lejonets hjärta extra mottagligt samtidigt som ödet skapar tillfällen som inte funnits tidigare. Därför är chanserna att träffa en ny vän goda. Hela året påverkas du av Saturnus som skapar struktur och rättvisa, vilket hjälper dig att fördjupa kärleken och skapa en hållbar relation. För dig som redan har en partner blir året roligt men lite ansträngande, eftersom det händer en del i karriären också. En omtumlande period är slutet av juli till mitten av september. Då påverkas du av eldiga men spända energier som inte är helt lätta att hantera. Det är en bra tid för sex men samtidigt blir du hetsigare i humöret och måste anstränga dig mer för att vara i känslomässig balans. Det finns alltså potential för kärleksfulla äventyr men du bör vara medveten om att det krävs lite mer av dig för att få kärlekslivet att fungera friktionsfritt den här perioden.

KARRIÄREN: Ditt kunnande och engagemang banar väg för en bättre position. 2014 blir året då uppriktiga ansträngningar lönar sig.

DATUM ATT SE FRAM EMOT  ENLIGT HOROSKOPET 2014:

14/9-16/10 inträffar några av årets mest harmoniska veckor. Planera gärna in en mysig helg för dig och din älskade då. Andra perioder som ser ut att kunna bli lite extra romantiska är 4-29/5 och 17/11-10/12.

JUNGFRUNS HOROSKOP 2014

(23 augusti – 22 september)

Hur du kommer att uppleva 2014 beror till stor del på hur bra du är på att behärska din oro. Jungfrun är ängslig av naturen, vilket gör att hon bekymrar sig över saker som andra inte ägnar en tanke. Visst kommer du att få möta utmaningar men de blir inte värre än att du klarar av dem. En del jungfrur har nyligen upplevt en förlust av något slag. Om du hör till dem kan det vara lugnande att veta att den hade till syfte att skapa ökat utrymme för kärleken i ditt liv. Därför blir året trevligast om du istället för att oroa dig fokuserar på att använda befintliga resurser effektivt, något som jungfrun är bäst på av alla stjärntecken. Dessutom finns det en person i kulisserna som är redo att stötta dig om det skulle behövas. När det gäller kärleken finns den i din närhet, du behöver inte ge dig ut och söka efter den. Men det är möjligt att du blir tvungen att släppa en fördom eller fix idé för att kunna öppna dig för den. Under årets första sex månader är jungfrun lite flirtigare än vanligt. Året både börjar och slutar bra, perioden fram till den 5 mars är speciellt romantisk och även tiden från den 27/10 och några dagar in på nästa år är bra för romans. Hösten har potential att bli riktigt fin men den 14/9-26/10 är din egen attityd utslagsgivande. Valet står mellan att kritisera eller att fokusera på det som är positivt. Du märker snart vilken inställning som är ditt bästa afrodisiakum.

KARRIÄREN: Under våren är din främsta drivkraft att tjäna pengar, vilket är på både gott och ont.

DATUM ATT SE FRAM EMOT ENLIGT HOROSKOPET 2014:

Speciellt romantiska datum är den 30/5-23/6 och perioden den 6-14/9 har potential att bli riktigt fin. Överlag är 2014:s början fram till den 5 mars bra.

VÅGENS HOROSKOP 2014

(21 september – 22 oktober)

För din del bjuder 2014 på förnyelse och handlingskraft. Du är ovanligt viljestark och det leder till ett genombrott av något slag. Du finner en ny infallsvinkel som gör att du kan möta din partner med större värme och öppenhet. Det är bland annat Uranus inflytande som bidrar till att gammal kärlek får ny glöd men mycket av jobbet gör du själv genom att bli tydligare med vad du vill. Vågens ökade mod är ett plus även för singlar, som i år har lättare för att knyta nya kontakter och ta för sig av vad de vill ha. Under januari till augusti är det du själv som skapar de bästa tillfällena genom att vara utåtriktad och aktiv. Under hösten är det större chans att ödet griper in och skapar en oväntad möjlighet. Du som är i en relation kan under årets början stöta på ett visst motstånd från din partner som behöver lite tid för att vänja sig vid ditt nya, kraftfulla jag. Men framåt våren har ni hittat en bra balans sinsemellan och sommaren blir en av årets höjdpunkter. Det är bara att ta emot och njuta. Även i november kan det hetta till rejält, nu får sexlivet en extra glöd men samtidigt har du mycket annat på gång och därför krävs det lite noggrannare planering för att få till de där efterlängtade stunderna.

KARRIÄREN: Senare i år öppnar sig en oväntad möjlighet men till att börja med måste du följa upp något som påbörjades i december. Som vanligt får du nytta av din diplomatiska talang. Nu använder du den för att förbättra din position.

DATUM ATT SE FRAM EMOT ENLIGT HOROSKOPET 2014:

Speciellt romantiska perioder inträffar 6/3-5/4, 24/6-18/7 och 30/9-23/10.

SKORPIONENS HOROSKOP 2014

(23 oktober – 21 november)

Under 2014 påverkas du av två viktiga planeter: Jupiter som skapar tillfällena och Saturnus som hjälper dig att göra något av dem. Så om du siktar mot stjärnorna är det nu du ska passa på att ta dig dit. När det gäller kärleken flyter den som lättast under årets första sex månader. Under vintern och våren är det bara att njuta av de tillfällen som bjuds, oavsett om du redan har en relation eller om du möter kärleken först nu. För skorpionens del är veckorna omkring påsk speciellt lyckosamma, den kärlek som uppstår nu börjar ganska försiktigt som en vänskap eller oskyldig flirt. I augusti blossar hetare känslor upp och du blir mer passionerad. För skorpioner som ännu inte har hittat rätt är det här en bra tid att bli mer aktiv i sökandet, men även hösten ser ut att bli fin. Men nu har du också mycket annat på gång och det krävs mer pusslande för att få in kärleksstunderna i schemat. Vid årets slut, från 5/12 inträffar en tuff period. Du är visserligen upplagd för sex men samtidigt är du ovanligt lättstött. Därför är det svårare för din partner att nå in till ditt hjärta. Men när det väl lyckas blir upplevelsen desto hetare.

KARRIÄREN: Hela året är gynnsamt för dig som söker utmaningar, även om du till att börja med känner dig motarbetad. Håll bara ut, när du väl har lärt dig spelets alla regler kommer du att fixa det.

DATUM ATT SE FRAM EMOT  ENLIGT HOROSKOPET 2014:

19/7-12/8 är en lämplig tid för en kärlekssemester och en romantisk period inträffar även den 6/4-3/5 samt den 24/10-16/11.

SKYTTENS HOROSKOP 2014

(22 november – 21 december)

För din del blir hösten allra trevligast. Visserligen har du redan något spännande på gång men först är det något annat som måste göras färdigt. Därför kan vintern kännas lite seg till att börja med. Framåt våren lossnar det och äntligen blir du fri att utforska det där som så länge har lockat i horisonten. Din avväpnande charm är alltid en tillgång och redan under vårvintern använder du dig av den. I maj finns det tecken på förälskelse och ett tillfredsställande kärleksliv men det är under hösten som det tar fart på allvar. Från mitten av juli underlättas nämligen alla dina relationer av Jupiters stödjande energier som sedan fortsätter att följa dig året ut. Ett slumpartat möte har potential att utvecklas till något mer. Personen ifråga är fantastisk på många sätt men triggar samtidigt igång en sida hos dig som du blir tvungen att ta itu med om relationen ska fungera. Är du villig att anta utmaningen? En reflekterande period inträffar i augusti-september, då funderar du över om det verkligen är värt besväret. Efter ett par veckor reder det ut sig och du har en tid att se fram emot. Nu vet du vad du vill, du är i bra form sexuellt och du har modet att ta för dig.

KARRIÄREN: Årets första sex månader handlar mycket om att bygga ut ditt nätverk och skapa bra relationer inför framtiden. Om något år närmar du dig ett större vägval och det är nu du lägger en bra grund att bygga på.

DATUM ATT SE FRAM EMOT ENLIGT HOROSKOPET 2014:

Den 14/9-26/10 blir en tid att se fram emot. Lite lugnare men ändå romantiska perioder inträffar 4-29/5, 13/8-5/9 och 17/11-10/12.

STENBOCKENS HOROSKOP 2014

(22 december – 19 januari)

Första halvan av 2014 blir händelserik och du har mycket energi. Vissa stenbockar flyttar, byter bostad, jobb eller partner eller börjar ett nytt liv i något annat avseende. Det här betyder inte att du nödvändigtvis behöver förändra något alls. Om du är nöjd med allt som det är går det utmärkt att bara köra på men under våren får du se upp så att tempot inte blir alltför högt. Nu har du väldigt höga förväntningar på din partner och det finns risk för konflikter. Men din längtan efter romantik är stark och den kommer att vägleda dig. Perioder som har potential att bli speciellt mysiga är från årets början fram till 5 mars. Till att börja med blir det en utmaning att få tiden att räcka till. Sannolikt kommer du att ha gasen i botten till början av augusti. Hösten blir mer normal och efter hand finner du en bra balans mellan yrkeslivet och det privata. Du är en ambitiös person som ser till att genomföra det du har bestämt och i år är det relationen som står i fokus. Därför gör du vissa förändringar som ger kärleken ökat utrymme och allteftersom tiden går ökar harmonin. I november-december är du som mest beslutsam och det leder till att årets sista månad sannolikt blir den allra bästa.

KARRIÄREN: Din starka pliktkänsla gör att du alltid ligger bra till karriärmässigt och 2014 är inget undantag. Du är en person man alltid kan lita på, du tar dina uppgifter på allvar. Därför är det möjligt att du får ett lockande erbjudande innan året är slut.

DATUM ATT SE FRAM EMOT  ENLIGT HOROSKOPET 2014:

Perioder som har potential att bli speciellt mysiga är årets början samt 30/5-23/6 och 6/9-29/9

VATTUMANNENS HOROSKOP 2014

(20 januari – 19 februari)

Horoskopet 2014 bjuder på ett perfekt år för dig som tycker om att ha roligt och må bra. Nu har du den rätta drivkraften för att genomföra det som är viktigt för dig. Du tar även tag i hälsan om så skulle behövas. Du är nöjd med dig själv och samtidigt har du en stark vilja att göra något för världen. Vid årets början tänker du mest på att förverkliga dina visioner och är beredd att jobba hårt för dem. Men självklart hinner du med att njuta också. Du har en avspänd charm som gör dig tilldragande och du har lätt för att få beundrare men det är inte förrän framåt augusti som du börjar fundera nämnvärt över privatlivet. Ditt behov av närhet ökar och du sätter partnerskapet överst på prioriteringslistan. Nu börjar även singlar som tidigare varit nöjda med ensamlivet att se sig om efter en vän. Vattumän som redan är i en relation märker också av det här. Kärleken djupnar och efter sommaren är det många som förlovar sig eller flyttar ihop. En riktigt romantisk period inträffar i början av oktober men den föregås av några omtumlande veckor 26/7-13/9, när risken för konflikter ökar på grund av stress. Nu får du jobba lite extra för att bevara harmonin. När det väl lyckas märker du att det är värt besväret. Det är en bra tid för sex.

KARRIÄREN: Något händer som gör det roligare att gå till jobbet. Kanske du får en kollega som är lättare att samarbeta med eller går en utbildning som ökar inspirationen. Orsaken kan också vara en ökad inre tillfredsställelse. Har du möjligen blivit kär?

DATUM ATT SE FRAM EMOT  ENLIGT HOROSKOPET 2014:

Speciellt bra perioder för fester, nöjen och romantik är 6/3-5/4 och 24/6-18/7. En riktigt romantisk period inträffar 30/9-23/10

FISKARNAS HOROSKOP 2014

(20 februari – 20 mars)

Du är inne i en kreativ livsnjutarperiod som varar till mitten av juli. Under den här tiden är du som uppslukad av något som ger dig stor tillfredsställelse. Det viktigaste för dig är att få syssla ostört med detta. Då är du fullständigt nöjd och har inte behov av något annat. Fiskar som ägnar sig åt spel måste däremot se upp, då risken att utveckla ett spelberoende är stor. Du som har varit ensam en tid har goda chanser att träffa en ny vän 2014. Under årets första hälft är du som mest passionerad och du som möter kärleken nu får en kraftfull upplevelse. Om du vill ha en kärlekssemester är den bästa tiden före den 16 juli eftersom planeten Jupiter, som ger tur och lycka, har en särskilt gynnsam position fram till dess. Men hela året har du stöd av Saturnus, som hjälper dig att skapa en relation som håller på lång sikt. Därför är hela 2014 väldigt positivt ur kärlekssynpunkt, men en svårare period inträffar 14/9-26/10. Då behöver du sköta om dig extra noga, eftersom det annars finns risk för överansträngning. Om du bara ser till att vara i balans märker du att känslorna är extra heta de veckorna.

KARRIÄREN: I år får du nytta av din goda känsla för vad kunden vill ha. För fiskar med skapande och artistiska yrken blir januari till juli betydelsefulla medan övriga upplever privatlivet som viktigast då. Efter sommaren blir arbetet mer stimulerande för samtliga.

DATUM ATT SE FRAM EMOT ENLIGT HOROSKOPET 2014: Perioder som är speciellt lämpliga för fester, nöjen och romantiska middagar är 6/4-3/5, 19/7-12/8 och 24/10-16/11.

MISSA INTE VÅR ASTROBLOGG!

Varje vecka lägger astrologen Margareta Hedin upp veckans horoskop: http://astrobloggen.damernasvarld.se/