Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Målning av Hilma af Klint (1862-1944). Nr 5 (1907) i samlingen De stora figurmålningarna. Tillhör Stiftelsen Hilma af Klints Verk.Målning av Hilma af Klint (1862-1944). Nr 5 (1907) i samlingen De stora figurmålningarna. Tillhör Stiftelsen Hilma af Klints Verk.Målning av Hilma af Klint (1862-1944). Nr 5 (1907) i samlingen De stora figurmålningarna. Tillhör Stiftelsen Hilma af Klints Verk.
Målning av Hilma af Klint (1862-1944). Nr 5 (1907) i samlingen De stora figurmålningarna. Tillhör Stiftelsen Hilma af Klints Verk. Foto: Fine Art Images/Heritage Images/Getty Images.

Damernas Världs höstastro 2022 | Stort horoskop från Astrobloggen

Damernas Världs högt älskade astrolog Margareta Hedin har konsulterat stjärnorna och vet nu hur det andra halvåret 2022 ser ut för dig när det gäller kärlek, jobb och relationer. Nu laddar vi för hösten!

VÄDUREN – 21 mars-19 april

Foto: iStock
”September och oktober är underbara kärleksmånader”

Sommarhalvåret har gett Väduren elden, positiviteten och sin grundmurade optimism tillbaka. Nu när självförtroendet är på topp har även känslan av att ingenting är omöjligt infunnits sig. Inom ”attraktionslagen” kallar man det för att ”skapa” när du attraherar till dig precis det du vill ha och behöver. Det gör du genom att önska dig något riktigt innerligt och hett, men samtidigt måste du förstås från ditt håll och genomföra de praktiska steg som krävs för att lyckas. Till exempel: vill du vinna på lotto, köp en lott! Universum ger dig turen, men kan inte ordna med allt. Mellan den 11 maj till den 29 oktober pågår den första delen i processen. Den andra delen pågår den 20 december till 16 maj nästa år. Din höst är inte så oäven den heller, Väduren, trots att du när september börjar träder in i en verklighet där hela sex planeter går retrograd, det vill säga att de rör sig baklänges. Detta är inte det mest optimala läget för att skapa nytt, men ingenting hindrar dig ifrån att bygga vidare på dina redan befintliga projekt. I slutet av oktober backar Jupiter tillbaka in i Fiskarna för en kortvarig visit där. September och oktober är underbara kärleksmånader när du drar till dig fina relationer och härliga människor. Initialt är det Venus närvaro som ökar din karisma i oktober. 

OXEN – 20 april-21 maj

”Ett möte med en sann kärlek ligger inom det rimliga”

Hösten är verkligen en superspännande tid för dig Oxen. Du är född i ett stabilt, jordnära och sensuellt stjärntecken, och nu kommer du att få in nya influenser och ändra riktningen i ditt liv. Håll fokus på det som är viktigt för dig. Du njuter av tillvaron, och av din personliga utveckling och att odla sina intressen, att ta väl hand om dig själv till kropp och till själ är också ett viktigt arbete som inte ska underskattas. Det är tydligt att du är ditt sanna jag på spåret nu. I slutet 1/8 ägde en trippelkonjunktion rum i Oxen mellan tre ytterst potenta energier; Uranus, Mars och Norra Noden. Det var mer än 2000 år sedan sist men skeendet ger genklang länge. Mars är den igångsättande kraften, Uranus kastar oss in i en ny värld, och Norra Noden står för ödet. Trippelkonjunktion av 2022 indikerar att en ny era börjar och du kära Oxe är huvudrollsinnehavare här. Detta tema understryks ju än mer under förmörkelsetiden i oktober till november. ven där är det Oxen och Skorpionen som påverkas mest. Du sätter ribban högre nu när du mer vet vad själv vill ha ut av livet. Väldigt stor potential för gynnsamt kärleksliv. Ett möte med en sann kärlek ligger inom det rimliga.

TVILLINGARNA – 22 maj-21 juni

Foto: iStock
”Sju intensiva och oerhört stimulerande månader väntar”

Den 20 augusti träder motiverande Mars in i ditt tecken och hans närvaro är inte subtil utan kommer att regera ditt liv. Detta skapar en ytterst aktiv höst, och sju intensiva och oerhört stimulerande månader väntar. Vanligen stannar Mars sex veckor, men genom en retrograd fas finns han kvar i ditt tecken fram till 25 mars 2023. Med andra ord är det bara att rulla upp ärmarna och sätta dina planer i verket. Hetsiga, pådrivande Mars står för eld, vilja och passion. Det är en flitig version av dig vi får se under hösten. Intressant är att du tycks ha börjat tänka mer långsiktigt än tidigare. 9 september går Merkurius retrograd (baklänges), och som vanligt är detta en frustrerande period när det inte kommer att vara helt enkelt att navigera – men han är långt ifrån ensam. Extrema sex planeter är retrograda samtidigt, men låt dig inte nedslås av detta. Sett ur ett bredare perspektiv är denna period nödvändig för din utveckling, och stora beslut är på väg att mogna inom dig. Troligtvis är det på andra sidan nyår som de tankegångar du har nu kan materialisera sig och bli din framtid. Ha tillit till processen! Det sociala livet, vänner och kärlek är förstås en stor del i din ekvation och den delen av ditt liv flyter på fint. I november ser det extra lyckosamt ut.

KRÄFTAN – 22 juni-22 juli 

Foto: iStock
”Din september är fartig, socialt öppen och rolig”

Din september är fartig, socialt öppen och rolig. För dig är det relationerna och utbytet människor emellan som betyder allt. Kärleksfulla du ser fram emot att möta vänner och arbetskamrater igen. Den sammantagna bilden är att du har en väldigt balanserad och framgångsrik höst att vänta. Visst, även du drabbas (som alla andra) av att vi har hela sex retrograda planeter, vilket ger upplevelsen av att mycket i livet känns trögt. Men i ditt fall skulle jag ändå säga att den allmänna känslan är lycklig. Det bästa med dig nu är din attityd till livet och sättet du bemästrar situationen på. Det är tydligt att du har nått långt i arbetet med dig själv. Det är en stark, positiv och förnyad Kräfta som vi möter denna höst – stjärnorna antyder att du är utåtriktad, glad och entusiastisk och bär ett härligt leende på läpparna. Astrologiskt erbjuder oktober bjuder på ganska tuffa utmaningar, delvis på grund av kvadraturen i början på månaden mellan Uranus och Saturnus och känslan av att livet både gasar och bromsar samtidigt. Vi kan vara glada åt att det är sista mötet mellan dessa planeter.

LEJONET – 23 juli-23 augusti 

Foto: iStock
”Du är spindeln i ditt sociala nätverk”

Du är ju känd för ditt stora, varma lejonhjärta och glädjen och värmen som du delar med andra. Sommaren har varit underbar och den känslan för du med dig långt in i hösten. Det som hjälper dig oerhört är att kärlekens gudinna Venus glider in i ditt sociala och pratglada tredje hus vilket gör underverk i alla sociala sammanhang. Där blir Venus kvar under nästan hela september! Här kommer också den superpositiva nymånen infalla den 23:e samma månad. Nu kommer både vänskapsrelationer och sällskapsliv blommar upp rejält. Även ytliga relationer till arbetskamrater och andra mer perifera personer mår bra under dessa stjärnor. Nya och gamla kontakter, vänner och bekanta möts upp runt dig och du är spindeln i ditt sociala nätverk. Roligt! Venus är ju faktiskt också kärleksplanet så det skulle även kunna bli så att lite romantik kan uppstå. Oktober bjuder på lite mer dramatiska tongångar. Delvis beror det på att vi har den första kvadraturen mellan Uranus och Saturnus som präglade förra året, så energin är inte obekant, men tack och lov så är det den sista. Årets stora eklipser infaller 25 oktober och 7 november och kan vara tillfällen när livet känns lite mer dramatiskt än annars. Arbetet känns stabilt.

JUNGFRUN – 24 augusti-22 september 

Foto: iStock
”Du kan lyckas med vad som helst nu”

Solen träder i ditt tecken 23 augusti, och naturligtvis är det nu allas blickar dras till dig och du blir den naturliga medelpunkten i alla sammanhang. Den underbara kärleksplaneten Venus kommer ganska sent till dig i år, vilket gör att hon finns vid din sida igenom hela september månad. Härligt! Människor dras till dig nu och det sociala flödet runt dig gör dig glad. Det finns en hel del tur med i bilden också, och du får glada nyheter. Dessa kan komma i form av kärlek eller en yrkesmässig framgång. Mellan 9 september och 2 oktober kommer Merkurius att vara retrograd (baklänges), vilket förstås märks av hos dig i sedvanlig ordning. Men det är inte nog med det, ytterligare fem planeter rör sig också retrograd här så vi kanske inte ska ha jättehöga förhoppningar. Starta inga nya projekt utan fortsätta i det du är. Därefter går du in i en fin tid och resten av året kommer du att uppleva att du utvecklas och att det mesta går din väg. Kärlek, romantik och flirt är din starkaste gren i augusti och september månad som er mycket lyckliga ut. Att Mars befinner sig i Tvillingarna hela sju månader ger en oerhörd styrka till ditt karriärliv och din ambition och det känns som att du kan lyckas med vad som helst nu. Vi kommer se din yrkesmässiga stjärna stiga. 

VÅGEN – 23 september-23 oktober 

”Livet har varit belönande och innehållsrikt”

Jupiters krafter har varit med dig och livet har varit oerhört belönande och innehållsrikt. Återigen finns en härlig optimism och en tro på att livet och universum är rikt, generöst och belönande med i bilden. Från september kommer dock hela sex planeter att röra sig retrograd (baklänges) igenom zodiaken och det är dessvärre inte underlag för att livet ska lyfta, och allt härligt vi hoppas på ska infalla. Det betyder dock inte att det aldrig kommer att hända, men det kommer inte att hända nu. September är trevlig, men inte den räkmacka du kanske hoppats på och ditt utåtriktade väsen längtar efter ett mer händelserikt liv. Oktober börjar med en kvadratur mellan Saturnus och Uranus. Dessa planeter befinner sig i dina kärlekshus – det femte för romantik och passion och det intima åttonde huset som handlar livspartnern och om att dela sitt liv med en annan människa. Den här energin har präglade hela förra året så den är välbekant. Glädjande nu är dock att detta är det sista mötet. Under sena oktober går vi in i årets sista eklipssäsong, och detta är förstås inte heller den lättaste tiden att ta sig igenom. Höstens eklipser infaller 25 oktober och 7 november, och kan vara tillfällen när livet känns lite mer dramatiskt än annars.

SKORPIONEN – 24 oktober-22 november

Foto: iStock / damernas värld
”Du befinner dig i en fantastisk process som utvecklar och lyfter dig”

September kan initialt vara lite trög i sina processer. Fattas bara när hela sex planeter rör sig retrograd (baklänges) samtidigt. Nåväl, detta är ingenting som vi inte har varit med om tidigare. Det är ju utan tvekan hos dig Skorpionen som allt det där spännande och föränderliga äger rum i år. Du befinner dig i en helt fantastisk process som utvecklar och lyfter dig. I år ser vi den mest genom att smarta Uranus position, och i och med att han är mitt emot allt som är du så knuffar han dig in i en oerhört intressant utveckling som för dig in i framtiden. Det som kanske känns en aning främmande nu kommer att visa sig vara en välsignelse längre fram. Nästa vår kommer du mer tydligt att förstå hur nödvändiga processerna som äger rum under hösten har varit för dig. Månknutarnas närvaro i ett tecken samt förmörkelser är de största vägvisarna och pekar på hur livet justeras och förändras – allt för att din själ ska uppnå sitt högsta syfte. jan 2022 – midsommar 2023. Dess vandring igenom Oxe/Skorpionen gör att vi fullkomligen kan höra ödets vingslag slå och stora förändringar kan äga rum. Höstens förmörkelsesäsong har en oerhörd betydelse för dig och din utveckling. De infaller 25 oktober och 7 november och kan vara tillfällen när livet känns lite mer dramatiskt än annars.

SKYTTEN – 23 november-21 december 

Foto: iStock
”Den här hösten är som gjord för dig”

Den här hösten är som gjord för dig, för här finns alla komponenter med för att ditt liv ska blomma och ta fart. Härligt! Det är inte svårt att få med dig ut på kul äventyr och heller behöver du uppmuntran för att du ska vilja delta i samtal och kommunikation – det är ju din starkaste gren i alla lägen. Förvisso är det så att du, precis som alla andra, måste ta dig igenom september och alla retrograda planeterna som faktiskt bromsar ner hastigheten i händelseförloppet på jorden. Men det unika med dig är ditt humör och din förmåga att se det bästa i situationen och kunna göra det bästa av den. Att Mars befinner sig mitt emot allt som är du i hela sju månaders tid kommer att vara en rejäl utmaning. Mars handlar ju om vilja, ambition och hårt arbete. Han står dig bi när det gäller att sätta gränser och visa vart du vill komma med ditt yrkesliv. Det mest positiva med detta är att du utvecklas. För den Skytt som är intresserad av träning och att bygga upp sin kropp och hälsa är Mars närvaro det bästa som kunde hända. När det gäller kärlek, flirt och romantik så är du road av leken men kanske inte lika angelägen av att verkligen slå dig till ro men en utvald person för än lite senare in på året. De riktigt fina stunderna får du vänta på till november och december. 

STENBOCKEN – 22 december-20 januari 

Foto: iStock / damernas värld
”Känslan av att ingenting är omöjligt har infunnit sig”

Sommarhalvåret har varit en välsignelse för dig, och förhoppningsvis har du kunnat slappna av och fått den återhämtning du behövde. Man ser att här finns en glädje och en grundpositiv känsla i bakgrunden som ger dig stöd i dina beslut och bekräftar dig. Nu när självförtroendet är på topp har även känslan av att ingenting är omöjligt infunnit sig. Ja, nu står vi åter inför en höst, och som alltid innebär det arbete och ansvar – men också tillfälle till att återförenas med sina dagliga rutiner, vänner och bekanta. Även detta är en njutning i sig. Vad som ligger bakom din nya styrka kan vi till stor del tacka Jupiter för. Den planeten ger oss tur och möjligheter. Han har befunnit sig på din ”livslinje” och påverkat såväl grunden i ditt varade som karriären vilket är oerhört välgörande. Under september har vi hela sex planeter som går baklänges. Det gör att vi inte riktigt ser samma snabba utveckling som tidigare under året. Jupiter är en av de planter som backar. Fram till 29 oktober pågår första delen i Jupiterprocessen, sedan backar tillbaka in i Fiskarna. Jupiter återkommer in i ditt liv den 20 december, och den underbara utvecklingen fortskrider sedan till den 16 maj nästa år.

VATTUMANNEN – 21 januari-18 februari 

Foto: iStock
”I september blomstrar kärleken”

I september djupdyker du känslomässigt och kärleken blomstrar. Din partner och du kommer varandra nära, och troligt är att många par kommer att tala allvar om framtiden –  troligtvis handlar samtalen om giftermål och gemensamma tillgångar. Det ni delar tillsammans. Om du är singel och längtar efter en partner är kanske rekommendationen att avvakta. Det är inte så lätt att knyta nya band just den här hösten. Vi har hela sex retrograda planeter under september. De senaste två åren har präglats av Saturnus vistelse i ditt horoskop. Det skapar en vuxen, mognare känsla med stark fokus på ansvar och plikter. Den 1 oktober möts Uranus och Saturnus i kvadratur. Det är med glädje jag berättar att detta är det sista och avslutande mötet mellan dessa två tillsammans så frustrerande energier. Men under dessa stjärnor finns inga genvägar eller lättköpta lösningar. Framgång det är det du skapar själv genom hårt arbete och viljestyrka. Du har prövats, utvecklats och utmanats av detta. Uranus vill hjälpa dig att ta fram det unika i dig, och processen har mejslat fram en tydligare bild om vem du är. Även om du är bättre skickad än andra att hantera dessa krafter kan ditt liv inte ha varit någon dans på rosor precis!

FISKARNA – 19 februari-20 mars

Foto: iStock
”Du har möjlighet att bygga upp ett nytt kontaktnät”

För dig är september en intressant månad eftersom underbara Solen och Venus rör sig igenom ditt sjunde hus och välsignar alla dina relationer och skänker glädje. Du är sprudlande och ditt allra mest attraktiva jag. Men det som ger lite smolk i bägaren är det sura faktum att hela sex planeter backar under hela månaden. En av dem är Jupiter. Ifrån slutet av oktober till den 20 december återvänder lyckans planet Jupiter till ditt tecken. Det innebär att du kan avsluta de processer som sattes i gång i början av året. Helst befinner du dig i en kreativ miljö och omger dig med inspirerande personer som har tillit och förtroende för dig. Då kan dina superkrafter få fritt spelrum, och då kommer framgången av sig själv. Detta kan vara oerhört tursamt, givande och utvecklande. I början av oktober kommer Saturnus och Uranus bilda en exakt kvadratur vilket slungar oss tillbaka till stämningen 2021. Glädjande nog är detta det sista mötet mellan dessa jobbiga krafter.  Den 25 oktober och den 7 november infaller höstens förmörkelser, och de indikerar nya kunskaper, att resa, studera och lära nytt. Du har möjlighet att bygga upp ett nytt kontaktnät här. Det som dock kommer ge dig en massa energi och glädje är heta planeten Mars som genom sin position på din livsaxel kommer att hjälpa dig att skapa en bra solid grund och bygga upp en karriär du kan vara stolt över.

LÄS MER: Veckans horoskop från Damernas Världs Astrobloggen  

LÄS MER: Här hittar du Astrobloggen