Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veckohoroskop, stjärntecken och planeter – vår nya astroblogg har allt för dig som gillar astrologi

Margareta Hedin är Damernas.se’s nya astrobloggare. Intresset för astrologi väcktes redan när Margareta som femåring lyssnade på sin morfar som läste högt ur bondepraktikan. I dag har hon varit astrolog i tjugo år, sett planeterna vandra flera varv runt himlavalvet, utbildat ett stort antal astrologer och satt prinsessan Estelles personliga horoskop i TV.

Margareta, varmt välkommen till Damernas Värld! Berätta om din relation till astrologi!

– Min kärlek till astrologi är total. Det är som filtret som jag ser min värld igenom varje. När jag pratar med personer sitter jag och funderar över vilka planeter som cirkulerar över dem varje sekund, hur det påverkar dem, vad de gör och varför de säger som de säger.

Det låter som att astrologin kan påverka många beslut i ditt liv?

– En grundfilosofi inom astrologin säger; En vis man studerar planeterna, dåren följer dem. Det är så jag ser det. Jag är inget offer för planeterna utan mer en forskare. Jag agerar efter det jag ser.

Men påverkas du inte av att det du kan utläsa?

– Både och. Jag får inte panik för att planeterna ställer sig i ett tufft läge – exempelvis som i april när det blev skarpt läge i Ukraina. Men jag var genom astrologin naturligtvis medveten om att en konflikt var på väg att blossa upp. Jag förhåller mig till astrologi likadant som de flesta förhåller sig till SMHI. Planeternas påverkan kan ses som energirapport. Vid bra tillfällen kan jag hålla mig framme och ser då till att få fördelar av situationen medan jag en annan dag kan välja att hålla en låg profil. Jag tar inte onödiga risker. Om jag ser i horoskopet att det inte är ett gynnsamt tillfälle för mig att gör ett ingrepp, då undviker jag naturligtvis gå till tandläkaren och göra en rotfyllning den dagen.

Du gör själv individuella horoskop, hur skiljer de sig från veckohoroskopen?

– När jag ställer ett personligt horoskop behöver jag veta födelseplats, datum och tid för födseln, sedan räknar jag fram en unik bild som gäller för just för den människan. Det finns ingen som har exakt lika horoskop. De horoskop som man ser i media kallas solteckenhoroskop och visar en mer generaliserad blid än vad man får vid ett personligt horoskop. Det finns en god portion sanning och vägledning, även om det inte är det skarpaste mätinstrumentet.

Vad kommer läsarna att få ta del av i din blogg?

– Veckohoroskopet är ryggraden i det hela, men sen kommer även ett sommarhoroskop och små inlägg om vilka planeter som går var och hur jag ser världshändelser genom mitt astrologiska filter. Givetvis kommer läsarna också att kunna ställa astrologiska frågor till mig!

Redan nu hittar du veckans horoskop i astrobloggen, missa inte det här: http://astrobloggen.damernasvarld.se/

 

Nyfiken på astrologi och horoskop? Gå vår onlinekurs i astrologi!

Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss! Med astrologen  Margareta Hedin som kursledare.