Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Höstens 5 största skotrender

Det börjar bli dags att byta ut sommarens ballerinaskor, sandaler och sandaletter mot höstens skor och stövlar. Men vad gäller i höst på skofronten? Damernas Värld listar säsongens 5 största trender efter klicket. 

 

Mocka

Mocka på pumps och stövletter är en stor trend i höst. Satsa på en höstigt, mustig färg som senapsgult, vinrött och smaragdgrönt och du är helt rätt i höst. 

Hermès, Christian Dior, Hussein Chalayan

ApplikationerSäsongens överdådiga trend syns även på höstens skor. Låt skorna synas – och ta för sig – genom att satsa på skor med kristaller och gulddetaljer av alla de slag. Även iögonfallande klackar (genomskinliga och guldfärgade) har en klar plats i höstens mode 2012. Tänk more is more genom hela trendhösten och du är på rätt spår. 

Marni, Roberto Torretta, Prada

RidstövlarHoppla! Säsongens stövlar ska vara välpolerade och högblanka, gärna i ridstövelsmodell. Låt dem vara rymliga, snarare än åtsmitande för rätta ridstövelskänslan. 

Alexander Wang, Givenchy, Bottega Veneta

FlerfärgatDen flerfärgade trenden – som synts på catwalken i ett par säsonger – fortsätter även i höst. En alltid lika välkommen trend i höstmörkret. Nytt för denna säsong är att blanda höstens trendpalett av juvelfärger.  

Fendi, Prada, Tory Burch

KungligtI höstens mode finns en aristokratisk falang, som framförallt tar sig uttryck i säsongens skomode. Denna sko, som är en förlängning av tidigare säsongers loafermode, har kraftig klack, fyrkantig tå och hög plös med dekorationer. Tänk kungligt 1700-tal och du är stilen på spåren. 

Marc Jacobs, Miu Miu, Arora