Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

HÖSTENS HETASTE MÖNSTER

Marc Jacobs, Stella McCartney och Gucci är några av dem som visar upp höstens hetaste mönster i sina kollektioner. Damernas.se guidar dig till höstens trendigaste mönster, prickarna, efter klicket.
Där kan du också läsa om hur du bärprickarna på bästa sätt, vilka prickiga plagg du ska satsa på i höst och så kan du se massor av bilder från catwalken ...

PSST! Läs om höstens viktigaste trender och nyckelplagg i nya numret av Damernas värld, ute i butik nu!

Prickigt är höstens stora trendmönster, och återkommer flitigt hos främst Stella McCartney och Marc Jacob.
"Jag ville bara ha kul", säger Marc Jacobs backstage, och berättar att han tittat tillbaka på allt han tidigare gjort och sedan valt att göra nya idéer av gamla favoriter. Däribland prickarna.
Det prickiga mönstret syns också hos Diane von Furstenberg, Lanvin, David Koma, Gucci, Dolce & Gabbana och Marni. 

Prickarna förkommer främst på två sätt, dels som mönster på pennkjolar, men också i kombination med ett transparent tyg på blusar och klänningar. Det senare ser du bland annat hos Stella McCartney, Gucci och Dolce & Gabbana.
Och det finns ingen hejd på det lekfulla mönstret. Hos Marc Jacobs bärs prickarna från topp till tå. 

TRENDTIPS- Satsa en prickig pennkjol i höst. Ett lekfullt plagg som går att macha i oändlighet. Antingen med andra prickar (inspireras av Marc Jacobs) eller med andra material (inspireras av David Koma). - Flera budgetkedjor släpper varianter av Stella McCartneys transparenta, prickiga blus, och nog är det ett både elegant och lekfullt plagg att bära i höst. Den prickiga blusen hittar du bland annat hos den brittiska kedjan Asos.com just nu.
- Prickiga strumpbyxor är ett återkommande plagg, och livar upp de flesta outfits. Ett smart köp för höstgarderoben med andra ord.