Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Höstens trendigaste kappor 2012

Nu är det dags att införskaffa höstens kappa. Nyfiken på vilka modeller som gäller? DV guidar dig till höstens trendkappor 2012 efter klicket. 

Svepande, långa och fullkomligt dramatiska. Höstens trendigaste kappor är av carcoat-modell och räcker ner till vaden. Den är antingen av oversizemodell som hos Jil Sander och Hexa eller stiligt rak som hos Max Mara. Gemensamt för säsongens trendkappa är att den INTE är figursydd. Den ska vara rak och lång. Därefter är det bara smaken som avgör: Med stora slag som du kan dra upp runt halsen under kyliga dagar eller tunna kavajslag som sätter den maskulina touchen. 

YTTERLIGARE 4 TRENDIGA HÖSTKAPPOR:– Oversize. Vill du inte satsa på en lång kappa, satsa på oversize. Nedhasade och boxiga ärmar är en stor trend. Inspireras av Hexa och Chloè. – Färg! Smaragdgrönt, safirblått, bärnstensorange, ametistlila och rubinrött. Hösten 2012 är färgkartan inspirerad av juveler, vilket i allra högsta grad syns på höstens jackor och kappor. Vill du gå en ljusare höst till mötes? Pasteller är också en stor trend denna säsong, så även på kappor. Inspireras av Hermès, Lanvin och Alberta Ferretti.  – Militär. Just nu inspireras vi av militära detaljer och snitt. Men det är inga combatmönster som gäller, utan titta på de uniformen som användes under mitten av förra seklet och du är trenden på spåren. Tänk militärgröna ullkappor, tillsammans med tweed och skinn. Trenden innefattar maskulina kappor och jackor med bröstfickor och blanka knappar. Ett bälte i midjan på detta och du är hemma. Inspireras av Burberry, Victoria Beckham och McQ.– Kraglöst. Den kraglösa trenden fortsätter i sann 1950-talsanda. Låt kappan vara klockad i kjolen och markera midjan med ett skärp. Inspireras av timglassilhuetten – även på din höstkappa! Inspireas av Christian Dior, Lanvin och Calvin Klein

Hexa, Nina Ricci, Max Mara
Barbara Bui, Chloé, Lanvin
Jil Sander, Hermès, Max Mara
Max Mara, Gucci, Max Mara