Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Höstens trendigaste sandaletter

Modevärlden spår en varm höst 2011. Till skillnad från förra hösten, då kraftiga kängor dominerade modescenen, ser vi nu enkla modeller av sandaletter på catwalken.

Damernas.se guidar dig till höstens trendigaste sandalett, och tipsar dig om hur du bär trenden på bästa sätt.

PSST! Läs om höstens viktigaste trender och nyckelplagg i nya numret av Damernas värld, ute i butik nu!

Ett välkommet inslag i höstens trendbild är de lätta sandaletterna som dominerar catwalken i höst. Hoppet mellan sommarsandaler och höstkängor blir lätt stort, speciellt med tanke på de senaste säsongernas fokus som legat på extremt rejäla och varma kängor. Snyggt, visst, men inte särskilt praktisk för augusti-, september- och oktoberväder. Skor för de tiden när det är för kallt för sommarsandaler, men för varmt för kängor, är ett välkommet inslag i modebilden 2011.

Höstens trendigaste sandaletter bär T-slejf, något som passar flera av säsongens trender, inte minst det 1940-tals- och 1960-talsinspirerade modet. T-slejfssandaletten passar dessutom utmärkt till några av höstens trendplagg: cigarettbyxan, fodralklänningen och pennkjolen, och går att matcha med en annan stor trend: strumpor i skorna.

Sandaletter med T-slejf syns hos såväl Gucci, Bottega Veneta, Lanvin, Fendi som Roland Mouret och Elie Saab, och följer höstens färgpalett: vinröt, brunt, grått, blått och senapsgult.

TRENDTIPS: 

- Satsa på ett par sandaletter med T-slejf i en neutral färg. Detta är nämligen en skomodell som ständigt återkommer i modet, så inhandla ett par som kan fungera flera säsonger.

- Matcha tillsammans med ett par cigarettbyxor, en pennkjol eller en fodralklänning som når till knät, eller strax nedanför knät.

- Strumpor i sandaletterna är att föredra när det blir lite kyligare. Lek med färger och modeller. Antingen heltäckande strumpbyxor som hos Fendi, eller varför inte ett par strumpor som når till halva vaden?

- En variant av höstens sandaletter är remsandaletterna som saknar T-slejfen och endast har en rem kring ankeln.

Bottega Veneta, Elie Saab, Lanvin, Roland Mouret, Elie Saab, Fendi, Elie Saab, Bottega Veneta