Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

HÖSTMODE: Rojalistisk rävjakt

Inspireras av en rojalistisk rävjakt och Queen Elizabeths lantstil och du är en av höstens hetaste stilar på spåren. 

Damernas.se guidar dig till jakttrenden efter klicket.

De brittiska klanrutorna frodas på modescenen, exempelvis hos Sonia Rykiel och Rag & Bone, tillsammans med lodenrockar, tweedkavajer, långa yllestrumpor, ridstövlar, skinndetaljer och rävreferenser.
Tänk dig en rojalistisk rävjakt och Queen Elizabeths lantstil och du är stilen på spåren. Räven återkommer i såväl pälsar som tryck. Brittiska Mulberry sätter rävhuvuden av metall som detaljer på sina väskor.
Jakttemat går igen hos många designers i höst. "Jag tänkte på den romerska jakt- och mångudinnan Diana, naturens gud", säger Hermès nya chefsdesigner Christophe Lemaire. Jakten är central hos Hermès och de använder sig av en 21-årig jaktfalk som modell, och en av accessoarerna som bars på catwalken var en pilbåge med tillhörande lyxkoger.
En Hermès-accessoar man så klart inte kan leva utan i höst ...

TRENDTIPS: - Ett av säsongens hetaste plagg är tweedkavajen! Ett smart köp, som går att mixa och matcha i oändlighet. Dessutom återkommer tweedkavajen med jämna mellanrum i modet.
- Rutigt! Ett rutigt plagg är helt rätt i höst, gärna tillsammans med mustiga jordfärger. Storrutigt matchat med smårutigt, som vi ser hos bland annat Sonia Rykiel, är en riktig hit.
- Inspireras av Fendi och Mulberry. Italienska modehuset Fendi och brittiska Mulberry lyckas bäst att åstadkomma en vardagschic jaktstil, utan att det blir för mycket av det goda.
- Satsa på fejk, snarare än äkta. Päls är en stor del i detta jaktinspirerade mode, men inte särskilt snäll mot djuren. DV förespråkar fejkpäls, och hoppas att du gör detsamma.