Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hur ser det ultimata festplagget ut?

Det glittrar och glimmar rejält när det nalkas fest denna höst och vinter. Men exakt hur ser det ultimata festplagget ut? Damernas.se guidar dig till säsongens mest sprakande trend!

Det vankas fest i modevärlden. I alla fall om man får tro materialen som flitigt förkommer på catwalken: skinande silke, skiftande siden och ... de gnistrande paljetter.
Det senare är en av säsongen stora trender, något som passar perfekt till festsäsongen som snart tar vid efter veckor med höstmörker.
Sprakande paljetter förekommer både som glesa partyförhöjare på ett plagg, eller i fullspäckade lager-på-lager-varianter.
För att inte tala om de fiskfjällslikande kreationerna som syntes hos både Louis Vuitton och Prada.
- Jag ville göra glamourösa och sexiga material mer oskyldiga och fräscha, säger Pradas chefsdesigner Miuccia Prada. 

TRENDTIPS!- Den figurformade paljettklänningen som går nedanför knät och har långa ärmar är ett klart trendplagg denna säsong. Paljettklänningen kan lätt bli lite för ... mycket. Men denna säsongs långärmade, stiliga klänningsmodell är allt annat än för mycket: Snygg, trendig och samtidigt klassisk, med tanke på plaggets snitt. Dessa klänningar ser vi hos Dolce & Gabbana.
- Fiskfjällsklänningen. Den raka 1960-talsinspirerade klänningen som vi ser hos Prada är - med sina fiksfjällslikande paljetter - futuristiskt och lekfull på samma gång.
- Om man inte vill gå hela vägen med paljetter från topp till tå, är det ett smart drag att satsa på paljett-pennkjolen. Inspireras av Louis Vuitton och Marc Jacobs.
- Paljettbyxor. Titta på Dolce & Gabbanas paljettbyxor och njut. Vad mer behöver sägas? 

Dolce & Gabbana, Prada, Gareth Pugh, Marc Jacobs, Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana, Armani, Dolce & Gabbana, Gianfranco Ferré, Louis Vuitton
Custume, Prada, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Valentino
Pradam Dolce & Gabbana,  Louis Vuitton, Prada, Akris