Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Prinsessan Kate och drottning Camilla bär tiaror och smycken som tillhört prinsessan Diana och drottning Elizabeth.Prinsessan Kate och drottning Camilla bär tiaror och smycken som tillhört prinsessan Diana och drottning Elizabeth.Prinsessan Kate och drottning Camilla bär tiaror och smycken som tillhört prinsessan Diana och drottning Elizabeth.
1 AV 2
Mekanikeroverall • Mystisk symbolik • Beslutet om päls • Färgsprakande dressar
2 AV 2
Prinsessan Kate och drottning Camilla bär tiaror och smycken som tillhört prinsessan Diana och drottning Elizabeth.
Foto: AVALON.RED / AVALON / STELLA PICTURES/AVALON AVALON

Camilla och Kates hyllning till Elizabeth och Diana

När det brittiska kungaparet i veckan tog emot sitt första statsbesök med Charles som kung blev det ett kärt återseende av både drottning Elizabeths och prinsessans Diana tiaror och smycken. 

Sedan drottning Elizabeth II:s bortgång tidigare i år har det spekulerats i vilka juveler och smycken som tillfaller vem i den brittiska kungafamiljen. Drottningen hade en omfattande smyckesamling där några av föremålen hon burit genom åren är personliga medan andra tillhör den brittiska kungliga samlingen. Det har rapporterats att Elizabeth ägde mer än 300 föremål varav 100 broscher, ett 50-tal armband och upp till 34 par örhängen. Hon hade också några av världens mest exklusiva tiaror som tidigare tillhört drottningmodern. När drottningen nu gått bort är det troligt att drottning Camilla, 75, kommer att få tillgång till några av föremålen i Hennes Majestäts smyckesamling.

När Charles III, 74, tog emot sitt första statsbesök som nybliven kung i veckan blev det även ett kärt återseende av Elizabeths juveler. Camilla – numera titulerad drottninggemål – hyllade sin svärmor genom att bära kungsblå aftonklänning i spets av Bruce Oldfield som hon matchade med tiara, halsband och örhängen som tidigare tillhörde och ofta bars av den bortgångna monarken Elizabeth. Juveler som hon i sin tur fick av sin far – kung Georg VI i bröllopsgåva 1947.

Sydafrikas president Cyril Ramaphosa togs emot på Buckingham Palace av kung Charles och drottning Camilla under en bankett i veckan. Statsbesöket är det första med Charles som kung i Storbritannien.Sydafrikas president Cyril Ramaphosa togs emot på Buckingham Palace av kung Charles och drottning Camilla under en bankett i veckan. Statsbesöket är det första med Charles som kung i Storbritannien.Sydafrikas president Cyril Ramaphosa togs emot på Buckingham Palace av kung Charles och drottning Camilla under en bankett i veckan. Statsbesöket är det första med Charles som kung i Storbritannien.
Sydafrikas president Cyril Ramaphosa togs emot på Buckingham Palace av kung Charles och drottning Camilla under en bankett i veckan. Statsbesöket är det första med Charles som kung i Storbritannien. Foto: AVALON.RED / AVALON / STELLA PICTURES/AVALON AVALON
Drottnin Camilla på banketten den 22 november 2022 – med drottning Elizabeths tiara, halsband och örhängen som brukar gå under namnet King George VI Victorian Suite.Drottnin Camilla på banketten den 22 november 2022 – med drottning Elizabeths tiara, halsband och örhängen som brukar gå under namnet King George VI Victorian Suite.Drottnin Camilla på banketten den 22 november 2022 – med drottning Elizabeths tiara, halsband och örhängen som brukar gå under namnet King George VI Victorian Suite.
Drottnin Camilla på banketten den 22 november 2022 – med drottning Elizabeths tiara, halsband och örhängen som brukar gå under namnet King George VI Victorian Suite. Foto: AVALON.RED / AVALON / STELLA PICTURES/AVALON AVALON
Drottning Elizabeth under ett besök i Frankrike 1963 i kungsblå klänning och med smycken och tiaran Victorian Suite Of Sapphire eller Belgian Sapphire Tiara som den också kallas.Drottning Elizabeth under ett besök i Frankrike 1963 i kungsblå klänning och med smycken och tiaran Victorian Suite Of Sapphire eller Belgian Sapphire Tiara som den också kallas.Drottning Elizabeth under ett besök i Frankrike 1963 i kungsblå klänning och med smycken och tiaran Victorian Suite Of Sapphire eller Belgian Sapphire Tiara som den också kallas.
Drottning Elizabeth under ett besök i Frankrike 1963 i kungsblå klänning och med smycken och tiaran Victorian Suite Of Sapphire eller Belgian Sapphire Tiara som den också kallas. Foto: TIM GRAHAM / TIM GRAHAM PHOTO LIBRARY VIA GET TIM GRAHAM PHOTO

Kates hyllning till Diana

Men hyllningen till drottning Elizabeth var inte den enda vi fick se under kvällen. På banketten valde även prinsessan av Wales – Kate Middleton, 40 – att bära en av prinsessan Dianas favorittiaror – Lover's knot tiara. Även pärl- och diamantörhängena har tillhört Diana och ses numera ofta på Kate som under banketten bar bländande vitt med gnistrande paljetter på klänningen från Jenny Packham – en av prinsessans stora favoritdesigner. 

Foto: CHRIS JACKSON-GETTY/POOL SUPPLIE / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Prinsessan Kate bar Lover's Knot Tiara under banketten på Buckigham Palace 22 november 2022. Det blå bandet visar prinsessans position i kungafamiljen – Dame Grand Cross av den kungliga viktorianska orden – en ära som skänkts till henne av drottning Elizabeth II.Prinsessan Kate bar Lover's Knot Tiara under banketten på Buckigham Palace 22 november 2022. Det blå bandet visar prinsessans position i kungafamiljen – Dame Grand Cross av den kungliga viktorianska orden – en ära som skänkts till henne av drottning Elizabeth II.Prinsessan Kate bar Lover's Knot Tiara under banketten på Buckigham Palace 22 november 2022. Det blå bandet visar prinsessans position i kungafamiljen – Dame Grand Cross av den kungliga viktorianska orden – en ära som skänkts till henne av drottning Elizabeth II.
Prinsessan Kate bar Lover's Knot Tiara under banketten på Buckigham Palace 22 november 2022. Det blå bandet visar prinsessans position i kungafamiljen – Dame Grand Cross av den kungliga viktorianska orden – en ära som skänkts till henne av drottning Elizabeth II. Foto: CHRIS JACKSON-GETTY/POOL SUPPLIE / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

 

Prinsessan Diana med Lover's Knot Tiara från 1983.Prinsessan Diana med Lover's Knot Tiara från 1983.Prinsessan Diana med Lover's Knot Tiara från 1983.
Prinsessan Diana med Lover's Knot Tiara från 1983. Foto: ANWAR HUSSEIN / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

LÄS MER: Dianas revenge dress stjäl showen i The Crown – här är hämndklänningarna vi minns

LÄS MER: Victoria blommar upp i Kenya