Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Jonna Bergh inspireras av drottning ElizabethJonna Bergh inspireras av drottning ElizabethJonna Bergh inspireras av drottning Elizabeth
1 AV 2
Mekanikeroverall • Mystisk symbolik • Beslutet om päls • Färgsprakande dressar
2 AV 2
Jonna Bergh inspireras av drottning Elizabeth

Chefredaktör Jonna Bergh: ”Drottning Elizabeths klassiska garderob inspirerar”

Upptagen? Shoppingsugen? Rådvill? Då ska du titta hit: Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh väljer ut köp som har alla rätt. Denna vecka inspireras hon speciellt av drottning Elizabeth som precis lämnat oss. 

Man talar ofta om drottning Elizabeths färgmatchade stil – men jag vill slå ett slag för hur hon klädde sig när hon var i mer avslappnade sammanhang. Ofta i grått och vitt, med rejäla, coola skor och alltid den där chica handväskan. Samt – naturligtvis – signatursmycket som följt henne genom hela livet: pärlhalsbandet. Inspirerande!
Drottning Elizabeth II på The Windsor Horse Show i England 1998.Drottning Elizabeth II på The Windsor Horse Show i England 1998.Drottning Elizabeth II på The Windsor Horse Show i England 1998.
Drottning Elizabeth II på The Windsor Horse Show i England 1998. Foto: David Hartley/REX / TT NYHETSBYRÅN

Glasögon med båge i neutral färg från Nividas

Glasögonbågar från Nividas.Glasögonbågar från Nividas.Glasögonbågar från Nividas.
Glasögonbågar från Nividas.

Jag tänker mycket på glasögonbågar just nu – efter fyra år är det dags för mig att lämna mina gamla glasögon och gå vidare mot en ny modell. Jag har siktet inställt på ljust färgade, nästan genomskinliga bågar i en tydlig modell. Tänker att det blir en bra kontrast. De här är supersnygga och finns i fler färger! Mer info – köp här (länk till Nividas). 

Vit krispig skjorta från Kappahl

Vit skjorta från KappahlVit skjorta från KappahlVit skjorta från Kappahl
Vit skjorta från Kappahl

Vita skjortor är bland de bästa plagg jag vet – och Elizabeth höll nog med mig där. Här gäller det att hitta modellen som just du gillar, själv är jag en oversize-tjej! Här hittade jag en jättefin skjorta till bra pris. Mer info – köp här (länk till Kappahl). 

Grå kjol med vacker silhuett från Carin Wester

Grå kjol från Carin WesterGrå kjol från Carin WesterGrå kjol från Carin Wester
Grå kjol från Carin Wester

Score! Så tänkte jag när jag såg den här kjolen – är den inte fantastisk med sin utsvängda silhuett? Finns även en ursnygg matchande topp här (länk till Åhléns). Båda är underbara var för sig, men setet är ju också riktigt toppsnyggt. Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

Vackert pärlhalsband från Edblad

Pärlhalsband från EdbladPärlhalsband från EdbladPärlhalsband från Edblad
Pärlhalsband från Edblad

Drottning Elizabeths stilsignatur var utan tvekan pärlhalsbandet. Hon bar det jämt och till allt – och det är ju det som är det fina med just pärlor, de passar till allt. Coolt till t-shirt, elegant till blus eller kavaj. Mer info – köp här (länk till Edblad).  

Dekorerade strumpor från Zara

Dekorerade strumpor från Zara.Dekorerade strumpor från Zara.Dekorerade strumpor från Zara.
Dekorerade strumpor från Zara.

Det är snyggt att ha kjol, lågskor och strumpor som har något extra. De här strumporna har det och sätter lite oväntat piff i min Elizabeth-look. Mer info – köp här (länk till Zara). 

Trendiga loafers från & Other Stories

Svarta loafers från & Other StoriesSvarta loafers från & Other StoriesSvarta loafers från & Other Stories
Svarta loafers från & Other Stories

Jag är ju verkligen en loafers-person och här finns det många vägar att gå – lite mer nätta eller mer chunky. Elizabeth väljer lite mer stadiga skor och de här är ju supersnygga. Mer info – köp här (länk till & Other Stories). 

Helt ny handväska från Little Liffner

Väska från Little Liffner.Väska från Little Liffner.Väska från Little Liffner.
Väska från Little Liffner.

Slanted Lady Bag heter Little Liffners nya handväska som är riktigt snygg och som jag faktiakt tror drottning Elizabeth skulle gilla. Det snedställda locket med makaron-metallspännet och det fina handtaget gör den ultrachic! Finns i flera färger. Mer info – köp här (länk till Little Liffner). 

LÄS MER Drottning Elizabeths stil satte färg på Storbritannien

LÄS MER Drottning Elizabeth älskade pärlor – här är 10 gnistrande historier om pärlor (som du vill berätta på nästa middag)

LÄS MER MODEHISTORIA | Drottning Elizabeth skådas front row på London Fashion Week