Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kronprinsessan Victoria valde starkt rosa under besöket i Kenya.Kronprinsessan Victoria valde starkt rosa under besöket i Kenya.Kronprinsessan Victoria valde starkt rosa under besöket i Kenya.
1 AV 4
Så stajlar hovstylisten Tina Törnquist kronprinsessan när det vankas fest
2 AV 4
Kronprinsessan Victoria valde starkt rosa under besöket i Kenya.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 AV 4
Foto: STELLA PICTURES/BALKIS PRESS
4 AV 4
Foto: STELLA PICTURES/BALKIS PRESS / TT NYHETSBYRÅN

Chockrosa regerar det svenska kungahuset

Chockrosa har intagit kungahuset. Kronprinsessan Victoria har bytt kostym mot klänning men i samma färgstarka kulör, som definitivt fortfarande är säsongens trendfärg nummer ett.

Vi har sagt det förr och nu säger vi det igen – med starkare stämma. Chockrosa har synts överallt i höst – och fram för allt i det svenska kungahuset. 

Kronprinsessan Victoria, som just nu befinner sig i Kenya för ett officiellt besök arrangerat av FN:s utvecklingsprogram UNDP bytte ut den flitigt använda knallrosa kostymen mot en lika trendigt rosa klänning av designern Camilla Thulin.

Foto: LISE ÅSERUD/NTB/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LISE ÅSERUD/NTB/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kostymen som blivit Victorias signaturplagg – tillsammans med knytblusen – går ofta i starka färger. 

Kronprinsessan på Kungliga vetenskapsakademien i Stockholm i maj 2022.Kronprinsessan på Kungliga vetenskapsakademien i Stockholm i maj 2022.Kronprinsessan på Kungliga vetenskapsakademien i Stockholm i maj 2022.
Kronprinsessan på Kungliga vetenskapsakademien i Stockholm i maj 2022. Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Drottning Silvia har annars den senaste tiden varit färgens främsta förespråkare – något som klär henne mycket väl. Som i oktober i år när kung Carl Gustaf ordnade festlig galamiddag på slottet, som hölls i ära av kung Willem-Alexander och drottning Máxima av Nederländerna.

Drottning Silvia lyste bokstavligen upp slottet i denna chockrosa sidendröm med puffigt snitt – en klänning vi inte sett på henne förut.Drottning Silvia lyste bokstavligen upp slottet i denna chockrosa sidendröm med puffigt snitt – en klänning vi inte sett på henne förut.Drottning Silvia lyste bokstavligen upp slottet i denna chockrosa sidendröm med puffigt snitt – en klänning vi inte sett på henne förut.
Drottning Silvia lyste bokstavligen upp slottet i denna chockrosa sidendröm med puffigt snitt – en klänning vi inte sett på henne förut. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Silvia – som allt oftare klär sig i färgstarka kläder – gjorde inget undantag när hon nyligen var på statsbesök i Jordanien. Silvias dress var en riktig fullträff och kombinerade ett klassiskt mönster med den trendiga nyansen. Och det knallrosa fick även ta plats under det nederländska statsbesöket i oktober när Silvia bar lyxig tweeddräkt från Chanel. 

Drottning Rania av Jordanien och drottning Silvia i Amman under kungaparets statsbesök i november.Drottning Rania av Jordanien och drottning Silvia i Amman under kungaparets statsbesök i november.Drottning Rania av Jordanien och drottning Silvia i Amman under kungaparets statsbesök i november.
Drottning Rania av Jordanien och drottning Silvia i Amman under kungaparets statsbesök i november. Foto: NIEBOER / SIPA / SCANPIX / STELLA PICTURES/DDP/PPE/NIEBOER DDP
Silvia i ceriserosa Chaneldräkt från oktober i år tillsammans med drottning Máxima.Silvia i ceriserosa Chaneldräkt från oktober i år tillsammans med drottning Máxima.Silvia i ceriserosa Chaneldräkt från oktober i år tillsammans med drottning Máxima.
Silvia i ceriserosa Chaneldräkt från oktober i år tillsammans med drottning Máxima. Foto: DDP / STELLA PICTURES/DDP DDP

Prinsessan Sofia var tidigt ut i år med trendfärgen och bar en vacker rosa klänning med volanger och rosettdetalj från Lars Wallin under prisutdelningen på QX-galan tillsammans med prins Carl Philip i april.

Sofia och Carl Philip på QX-galan i april 2022.Sofia och Carl Philip på QX-galan i april 2022.Sofia och Carl Philip på QX-galan i april 2022.
Sofia och Carl Philip på QX-galan i april 2022. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Chockrosa på Nobelfesten

Vågar vi hoppas på att det chockrosa även får ta plats under den stundande Nobelfesten i år? Både Silvia, Victoria och Madeleine har tidigare burit just rosa under den stora festkvällen och att återanvända Nobelklänningar borde kunna vara ett populärt tema bland kungafamiljen och övriga gäster i år, med tanke på den vintagetrend som just nu råder på röda mattor och galor i stort. 

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias alla nobelklänningar från 1995 till i dag

Prinsessan Madeleine gjorde knallrosa entré på Nobelfesten 2019 i klänning designad av Angel Sanchez.Prinsessan Madeleine gjorde knallrosa entré på Nobelfesten 2019 i klänning designad av Angel Sanchez.Prinsessan Madeleine gjorde knallrosa entré på Nobelfesten 2019 i klänning designad av Angel Sanchez.
Prinsessan Madeleine gjorde knallrosa entré på Nobelfesten 2019 i klänning designad av Angel Sanchez.
Nobelklänningen Victoria bar 2008 – en ceriserosa skapelse i design signerad Pär Engsheden.Nobelklänningen Victoria bar 2008 – en ceriserosa skapelse i design signerad Pär Engsheden.Nobelklänningen Victoria bar 2008 – en ceriserosa skapelse i design signerad Pär Engsheden.
Nobelklänningen Victoria bar 2008 – en ceriserosa skapelse i design signerad Pär Engsheden. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Drottning Silvias klänning från 1988 skapad av danska hovets stöttepelare Jörgen Bender.Drottning Silvias klänning från 1988 skapad av danska hovets stöttepelare Jörgen Bender.Drottning Silvias klänning från 1988 skapad av danska hovets stöttepelare Jörgen Bender.
Drottning Silvias klänning från 1988 skapad av danska hovets stöttepelare Jörgen Bender. Foto: CHARLES HAMMARSTEN / IBL
Även prinsessan Sofia har burit rosa under firandet i Blå hallen – även om tonen inte var lika stark. På sin första Nobelfest valde prinsessan svensk design signerad Ida Sjöstedt.Även prinsessan Sofia har burit rosa under firandet i Blå hallen – även om tonen inte var lika stark. På sin första Nobelfest valde prinsessan svensk design signerad Ida Sjöstedt.Även prinsessan Sofia har burit rosa under firandet i Blå hallen – även om tonen inte var lika stark. På sin första Nobelfest valde prinsessan svensk design signerad Ida Sjöstedt.
Även prinsessan Sofia har burit rosa under firandet i Blå hallen – även om tonen inte var lika stark. På sin första Nobelfest valde prinsessan svensk design signerad Ida Sjöstedt. Foto: PASCAL LE SEGRETAIN / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

LÄS MER Höstmode 2022: Rosa regerar – 5 sätt att anamma trendfärgen

LÄS MER Prinsessan Madeleines alla Nobelklänningar från 2000 till i dag