Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria och drottning Silvia har alla hakat på den rådande glitter-trenden.Prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria och drottning Silvia har alla hakat på den rådande glitter-trenden.Prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria och drottning Silvia har alla hakat på den rådande glitter-trenden.
1 AV 2
Se bilderna på våra svenska kungligheters glittriga plagg
2 AV 2
Prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria och drottning Silvia har alla hakat på den rådande glitter-trenden.
Foto: TT

Det gnistrar om kungahuset!

Det gnistrar mer än vanligt kring det svenska kungahuset, och kronjuvelerna har fått konkurrens. Nu tar den rådande glittertrenden våra kvinnliga kungligheter med storm. 

Paljetter och gnistrande stenar få stort utrymme i modet just nu, där Kim Kardashian är en av de kändisar som verkligen frossar i glitter. 

LÄS MER Kim Kardashian på front row tar glittertrenden till ny nivå 

Att medlemmar av kungahuset bär glittrande kläder har inte varit speciellt vanligt – förrän nu.

Men den amerikanska superkändisen är långt ifrån ensam. Faktum är att den glittrande och gnistrande trenden har nått ända in i det svenska kungahuset. Att kungligheter bär glittrande stenar är förstås inte något ovanligt egentligen, de har möjlighet att bära smycken som vanliga människor endast kan se på museum. Dessutom har vi sett en och annan glittrande väska under årens lopp. Men att medlemmar av kungahuset bär glittrande kläder har inte varit speciellt vanligt – förrän nu. 

Drottning Silvias stenprydda elegans

Drottning Silvia och drottning Rania Al-Abdullah av Jordanien vid Mentor Arabias galamiddag i Amman, Jordanien.Drottning Silvia och drottning Rania Al-Abdullah av Jordanien vid Mentor Arabias galamiddag i Amman, Jordanien.Drottning Silvia och drottning Rania Al-Abdullah av Jordanien vid Mentor Arabias galamiddag i Amman, Jordanien.
Drottning Silvia och drottning Rania Al-Abdullah av Jordanien vid Mentor Arabias galamiddag i Amman, Jordanien. Foto: ROYAL HASHEMITE COURT / TT NYHETSBYRÅN

Drottning Silvia befinner sig just nu i Jordanien, och där närvarade hon i går på en galamiddag i huvudstaden Amman tillsammans med drottning Rania Al-Abdullah av Jordanien. Silvias klänning var en riktig fullträff – den lyckades kombinera en minimalistisk och evig design med det nya trendelementet. Klänningen kommer från hennes favoritmärke Georg et Arend. Hon har tidigare burit den vid en middag för hjärteprojektet Childhood Foundation 2019.

Prinsessan Sofia i finsk glittrande design

Carl Philip och prinsessan Sofia ankommer till middag med inbjudna gäster på residenset i Karlstad.Carl Philip och prinsessan Sofia ankommer till middag med inbjudna gäster på residenset i Karlstad.Carl Philip och prinsessan Sofia ankommer till middag med inbjudna gäster på residenset i Karlstad.
Carl Philip och prinsessan Sofia ankommer till middag med inbjudna gäster på residenset i Karlstad. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under prinsparets precis avslutade besök i Värmland visade prinsessan Sofia än en gång att hon är en kvinna som hänger med i trenderna. Hon bar då en väldigt vacker klänning från Andiata – det finska märke som är mycket representerat i framför allt kronprinsessan Victoria samt prinsessan Sofias officiella garderober. 

Detaljbild på prinsessan Sofias klänning från Andiata.Detaljbild på prinsessan Sofias klänning från Andiata.Detaljbild på prinsessan Sofias klänning från Andiata.
Detaljbild på prinsessan Sofias klänning från Andiata. Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Men Sofia klär sig inte alltid dyrt, även om det glittrar. När hon närvarade på ett bröllop i Stockholm i augusti – mellan hennes tidigare stylist Camilla Bastin (tidigare Åstrand) och designern Christopher Bastin, bar hon en paljettdröm, då från budgetkedjan Asos. 

Kronprinsessan Victorias glittrande glamourklänning

Victoria anländer till Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel har utsetts till hedersdoktor vid Karolinska Institutet.Victoria anländer till Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel har utsetts till hedersdoktor vid Karolinska Institutet.Victoria anländer till Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel har utsetts till hedersdoktor vid Karolinska Institutet.
Victoria anländer till Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel har utsetts till hedersdoktor vid Karolinska Institutet. Foto: Christine Olsson / TT NYHETSBYRÅN

I våras deltog kronprinsessparet under en promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel utsetts till hedersdoktor vid Karolinska institutet. Victoria hade slagit på stort inför firandet av sin man och anlände till ceremonin i en trendigt glittrande klänning. 

Victoria i sin glitterdröm från By Malina.Victoria i sin glitterdröm från By Malina.Victoria i sin glitterdröm från By Malina.
Victoria i sin glitterdröm från By Malina. Foto: CHRISTINE OLSSON / TT NYHETSBYRÅN

Klänningen kommer från By Malina, och vi såg henne senast använda den under statsbesöket i Italien förra året. Klänningen var med på listan när Damernas Värld utsåg 2021 års bästa Victoria-looker. Hon bar håret i en snygg uppsättning och örhängena passade helt perfekt till looken. 

Prinsessan Sofias glittersuccé på galamiddagen

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip utanför Konserthuset i Stockholm.Prinsessan Sofia och prins Carl Philip utanför Konserthuset i Stockholm.Prinsessan Sofia och prins Carl Philip utanför Konserthuset i Stockholm.
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip utanför Konserthuset i Stockholm. Foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK / ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Tidigare den här månaden besökte kung Willem-Alexander och drottning Máxima av Nederländerna Sverige. När de kungliga tillsammans avnjöt en konsert i Stockholm var det glitter och glamour på hög nivå – och mest gnistrande av alla var prinsessan Sofia, i en glitterdröm av svenska designern Ida Lanto.

LÄS ÄVEN 13 snygga partytoppar för säsongens festligheter

LÄS ÄVEN Nu ska underkläderna synas – Kim Kardashian leder trenden

Drottning Silvias nobelklänningar genom åren