Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf på båtfärd i Stockholm.Drottning Silvia och kung Carl Gustaf på båtfärd i Stockholm.Drottning Silvia och kung Carl Gustaf på båtfärd i Stockholm.
1 AV 3
Hela familjen på plats vid jubileumskonserten vid Lejonbacken utanför slottet i Stockholm.
2 AV 3
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf på båtfärd i Stockholm.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
3 AV 3

Drottning Silvia lyste upp firandet av kungen i gult

Festligheterna för att fira kungens 50 år på tronen fortsatte under lördagen och Silvia lyste upp firandet i gult, precis som under fredagen. Och i övrigt tog pastellerna över. 

Firandet av kung Carl Gustafs 50 år på tronen fortsatte i Stockholm på lördagen. Först med en kortege genom huvudstaden för kungen och drottningen, både i droska och med båt och sen med en hyllningskonsert på Norrbro. Drottning Silvia fortsatte vara färgstark och valde precis som under fredagens jubileumsmiddag en monokrom look för att fira kungen, i gult både på klänning, kappa och hatt.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Resten av kungafamiljen var också på plats för firandet och följde först kortegen innan de tog plats längst fram vid scenen för jubileumskonserten där artister framförde kända låtar från varje decennium som kungen suttit på tronen. 

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle matchade varandra i blommiga klänningar från By Malina för dagen. Victorias blåblommiga klänning från favoritmärket med knytdetalj runt halsen är ett klassisk val för kronprinsessan.

Victoria och Estelle följer hyllningskonserten på Norrbro tillsammans med resten av kungafamiljen.Victoria och Estelle följer hyllningskonserten på Norrbro tillsammans med resten av kungafamiljen.Victoria och Estelle följer hyllningskonserten på Norrbro tillsammans med resten av kungafamiljen.
Victoria och Estelle följer hyllningskonserten på Norrbro tillsammans med resten av kungafamiljen. Foto: Henrik Gustafsson Nicander/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Prinsessan Estelle valde mamma Victorias klänning

Kronprinsessan Victoria och resten av kungafamiljen följde kortegen från balkongen på slottet.Kronprinsessan Victoria och resten av kungafamiljen följde kortegen från balkongen på slottet.Kronprinsessan Victoria och resten av kungafamiljen följde kortegen från balkongen på slottet.
Kronprinsessan Victoria och resten av kungafamiljen följde kortegen från balkongen på slottet. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Pastellfärger dominerade firandet

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia fortsatte också med samma nyanser som vi sett flera gånger tidigare under veckans festligheter. Pastelligt rosa från Rouland Mouret och ljusblått från Self-portrait blev valet under lördagens firande. 

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Sofia i en pastellrosa look från topp till tå.Prinsessan Sofia i en pastellrosa look från topp till tå.Prinsessan Sofia i en pastellrosa look från topp till tå.
Prinsessan Sofia i en pastellrosa look från topp till tå. Foto: Henrik Gustafsson Nicander/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine.Prinsessan Madeleine.Prinsessan Madeleine.
Prinsessan Madeleine. Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pastell x 4 under på Stockholms slott under fredagen. Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine, drottning Sonja av Norge.Pastell x 4 under på Stockholms slott under fredagen. Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine, drottning Sonja av Norge.Pastell x 4 under på Stockholms slott under fredagen. Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine, drottning Sonja av Norge.
Pastell x 4 under på Stockholms slott under fredagen. Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine, drottning Sonja av Norge. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Loreen uppträdde på hyllningskonserten.Loreen uppträdde på hyllningskonserten.Loreen uppträdde på hyllningskonserten.
Loreen uppträdde på hyllningskonserten. Foto: HENRIK GUSTAFSSON NICANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Bäst klädda gästerna på kungens jubileumsmiddag

LÄS MER: Bäst klädda på kungliga jubileumsföreställningen