Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vi kikade in i drottning Silvias garderob och hittade några oväntade budgetvarianter.Vi kikade in i drottning Silvias garderob och hittade några oväntade budgetvarianter.Vi kikade in i drottning Silvias garderob och hittade några oväntade budgetvarianter.
Vi kikade in i drottning Silvias garderob och hittade några oväntade budgetvarianter.

Drottningen av budget – vi tittar in i Silvias garderob

En stil värdig en drottning är en dyr historia men Silvias eleganta klädval är inte bara dyrgripar från de stora modehusen. Vi kikade in i drottningens garderob och hittade några oväntade budgetvarianter.

Även om den kungliga garderoben innehåller några riktiga dyrgripar från de stora modehusen – såsom Chanel och Dior – och flertalet påkostade designplagg och lyxiga accessoarer, så finns det även kläder med en betydligt billigare prislapp. 

När drottning Silvia är på jobbet använder hon gärna tweedkavajer i klassiskt snitt och den senaste tiden har vi fått se henne i några varianter som ser lyxiga ut men som du faktiskt kan hitta på kedjan Zara. Men är man drottning så är man och stylingen sitter alltid perfekt vilket gör att även ett budgetplagg kan bäras kungligt, speciellt om man heter Silvia Renate Bernadotte.

LÄS MER: Drottning Silvias stilresa – från 70-talet till nu 

Drottning Silvia delade tillsammans med kung Carl Gustaf ut medaljer till en grupp framstående personer inom svensk sport under måndagen på Stockholms slott den 17 april 2023.Drottning Silvia delade tillsammans med kung Carl Gustaf ut medaljer till en grupp framstående personer inom svensk sport under måndagen på Stockholms slott den 17 april 2023.Drottning Silvia delade tillsammans med kung Carl Gustaf ut medaljer till en grupp framstående personer inom svensk sport under måndagen på Stockholms slott den 17 april 2023.
Drottning Silvia delade tillsammans med kung Carl Gustaf ut medaljer till en grupp framstående personer inom svensk sport under måndagen på Stockholms slott den 17 april 2023. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Silvia klär extra bra i starka färger och just rött är den stora trendiga accentfärgen för hösten vilket så klart drottningen har koll på just nu. Även om hon gärna bär dyrgipar från modehus som Chanel så tvekar hon inte inför att även införskaffa betydligt billigare plagg – som denna klarröda kavaj med guldknappar som kommer från Zara. 

Drottning Silvia vid utdelningen av LRF Mjölks guldmedalj till svenska mjölkbönder den 27 mars 2023.Drottning Silvia vid utdelningen av LRF Mjölks guldmedalj till svenska mjölkbönder den 27 mars 2023.Drottning Silvia vid utdelningen av LRF Mjölks guldmedalj till svenska mjölkbönder den 27 mars 2023.
Drottning Silvia vid utdelningen av LRF Mjölks guldmedalj till svenska mjölkbönder den 27 mars 2023. Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Det sitter i detaljerna. Den här gröna, sobra men samtidigt pigga kavajen kommer också från Zara. Den starka färgen och de guldiga knapparna ger känsla av lyx och elegans. Även denna blazer är en favorit hos drottningen och har burits vid flera tillfällen. 

Kungaparet vid Uppsala slott under besöket i Uppsala län. Under året reser de till 21 län med anledning av kungens 50-årsjubileum på tronen.Kungaparet vid Uppsala slott under besöket i Uppsala län. Under året reser de till 21 län med anledning av kungens 50-årsjubileum på tronen.Kungaparet vid Uppsala slott under besöket i Uppsala län. Under året reser de till 21 län med anledning av kungens 50-årsjubileum på tronen.
Kungaparet vid Uppsala slott under besöket i Uppsala län. Under året reser de till 21 län med anledning av kungens 50-årsjubileum på tronen. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

När kungaparet besökte Uppsala slott i veckan bar drottningen en härligt rosa blazer med svarta detaljer. Även denna kommer från klädkedjan Zara och utstrålar lyx. Fint stylat med en scarf i samma färg och svarta plagg och accessoarer. 

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Chanel-inspirationen är tydlig på den korta vita tweedblazern som drottningen burit vid ett flertal tillfällen men plagget kommer faktiskt även den här gången från Zara. Och vi tycker så mycket om den avslappnade men chica stylingen. En vit topp, byxor (som gärna får vara jeans), vårens trendsko – ballerinaskon (dessa är från Chanel), väl utvalda smycken och en färgstark toteväska som pricken över i:et. Fullträff!  

Så får du drottninglik look till budgetpris

Foto: Pressbild

Kort tweedjacka med axelvaddar och stora knappar.
ANNONS Köp här (länk till Gina Tricot). 

Foto: Pressbild

Boucléjacka med franskanter, axelvaddar och knäppning med hakar upptill.
Säljs här (länk till H&M) 

Foto: Pressbild

Röd dubbelknäppt blazer från Zara i höstens hetaste accentfärg.

Foto: Pressbild

En kort strukturvävd jacka i fina färger och skimrande knappar.
Säljs här (länk till H&M). 

LÄS ÄVEN Victorias svenska örhängen du kan köpa – från budget till lyx

LÄS ÄVEN Klä dig som en prinsessa: 48 kungliga köp