Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Pauline Ducruet i Alter Designs showroom i Paris i januari 2023.Pauline Ducruet i Alter Designs showroom i Paris i januari 2023.Pauline Ducruet i Alter Designs showroom i Paris i januari 2023.
Pauline Ducruet i Alter Designs showroom i Paris i januari 2023. Foto: JACK TRIBECA / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

Grace Kellys barnbarn Pauline Ducruet: ”Det vore en ära att se Victoria i min design”

Pauline Ducruet är barnbarn till Grace Kelly och dotter till prinsessan Stephanie av Monaco – samt designer.

Som barnbarn till Grace Kelly och dotter till Stephanie av Monaco så är du omgiven av vackra kläder från födseln. Både Pauline Ducruets mormor (som hon inte hann träffa innan hos gick bort 1982, Pauline är född 1994) och mamma tillhör den skara av kungliga som verkligen kan tituleras stilikoner - på riktigt. Att mode blev hennes kall känns snarare naturligt än överraskande. 

Jag har alltid varit omringad av vackra kvinnor i vackra kläder som vågat leva ut sin stil och ta plats

–Jag har alltid varit omringad av vackra kvinnor i vackra kläder som vågat leva ut sin stil och ta plats – det har stärkt mig och mitt självförtroende. Genom mitt märke Alter har jag möjlighet att lyfta fram sådant jag brinner för och värderar högt, som hållbarhet och inkludering, säger Pauline. 

Halvsystern Camille Gottlieb och mamma Stephanie besöker Alters visning i Paris 2020.Halvsystern Camille Gottlieb och mamma Stephanie besöker Alters visning i Paris 2020.Halvsystern Camille Gottlieb och mamma Stephanie besöker Alters visning i Paris 2020.
Halvsystern Camille Gottlieb och mamma Stephanie besöker Alters visning i Paris 2020. Foto: LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

Du tillhör Monacos furstefamilj  – har du känt dig fri att gå din egen väg?
– Ja verkligen. Min mamma har alltid sagt ”om du vaknar varje dag lycklig av tanken på att gå till jobbet, då vet du att det du gör är rätt”. Och det gör jag.

Beskriv Alters estetik med dina egna ord.
– Jag inspireras mycket av herrmode, följsamma plagg i fina material, i en minimalistisk, men färgstark stil. Det, i kombination med våra värderingar hoppas jag ska göra Alter till ett stort modehus, känd som en förespråkare när det kommer till just hållbart och inkluderande mode. Modeindustrin kan vara väldigt exkluderande – jag vill designa kläder för mig och mina vänner, för alla typer av kroppar, kön och passformer, utan regler kring vem som ska eller kan bära vad. Att få ihop alla de här delarna är inte lätt, men det tvingar hjärnan att tänka utanför boxen och hitta nya vägar framåt. 

Att jag tillhör furstefamiljen i Monaco är ingenting jag går runt och tänker på, men jag är tacksam för den uppmärksamheten jag får
I sitt showroom i Paris under haute couture-veckan 2023.I sitt showroom i Paris under haute couture-veckan 2023.I sitt showroom i Paris under haute couture-veckan 2023.
I sitt showroom i Paris under haute couture-veckan 2023. Foto: JACK TRIBECA / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

Pauline Ducruet är dotter till Daniel Ducruet och Stephanie Grimaldi, prinsessan av Monaco. Hon har flera syskon, och hennes morbror, Stephanies bror, Albert II Grimaldi, är furste av Monaco. Det faktum att hon är en del av Monacos kungafamilj är dock inget hon vill låta sig påverkas av, det är bara så hon växt upp. 

Pauline Ducruet på den berömda cirkusfestivalen i Monaco med mamma och morbror Albert 2004.Pauline Ducruet på den berömda cirkusfestivalen i Monaco med mamma och morbror Albert 2004.Pauline Ducruet på den berömda cirkusfestivalen i Monaco med mamma och morbror Albert 2004.
Pauline Ducruet på den berömda cirkusfestivalen i Monaco med mamma och morbror Albert 2004. Foto: E-PRESS/TT / ELIOTPRESS TT NYHETSBYRÅN

– Att jag tillhör furstefamiljen i Monaco är ingenting jag går runt och tänker på, men jag är tacksam för den uppmärksamheten jag får i fråga om Alter. Baksidan är att jag alltid har ett öga på mig, vilket gör mig till en ännu större perfektionist, säger Pauline.

Hur skulle du beskriva Monaco-stilen?
– Väldigt glamorös, chic och sofistikerad.

Prinsessan Caroline, furst Albert, Pauline Ducuret och hennes käresta Maxime Giaccardi på gala i Monaco.Prinsessan Caroline, furst Albert, Pauline Ducuret och hennes käresta Maxime Giaccardi på gala i Monaco.Prinsessan Caroline, furst Albert, Pauline Ducuret och hennes käresta Maxime Giaccardi på gala i Monaco.
Prinsessan Caroline, furst Albert, Pauline Ducuret och hennes käresta Maxime Giaccardi på gala i Monaco. Foto: LAURENT LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Det hade varit en ära att se kronprinsessan Victoria i mina kläder

Kärleken till hållbart mode är också något Pauline delar med (minst) en annan europisk prinsessa, nämligen vår svenska kronprinsessa Victoria, som ofta väljer kläder från medvetna och hållbara designer.

– Det vore en ära att se kronprinsessan Victoria i min design. Jag hade gärna låtit henne plocka ihop en look från Alter. 

KUNGLIGA MODELLER

CHARLOTTE CASIRAGHI. Pauline Ducruets kusin, dotter till Caroline, är modell för Chanel. 

NICOLAI, GREVE AV MONPEZAT. Fram till förra året var han prins av Danmark, men i dag har han och hans syskon ingen prinstitel. Nicolai är uppskattad modell och har gått många stora visningar, bland annat för Dior. 

MARIA-OLYMPIA AV GREKLAND. Även denna prinsessa har agerat modell, bland annat i Michael Kors kampanj The Walk från 2016.

Greve Nicolai för Dior, Charlotte Casiraghi till häst på catwalken för Chanel, prinsessan Olympia av Grekland i kapanj för Michael Kors.Greve Nicolai för Dior, Charlotte Casiraghi till häst på catwalken för Chanel, prinsessan Olympia av Grekland i kapanj för Michael Kors.Greve Nicolai för Dior, Charlotte Casiraghi till häst på catwalken för Chanel, prinsessan Olympia av Grekland i kapanj för Michael Kors.
Greve Nicolai för Dior, Charlotte Casiraghi till häst på catwalken för Chanel, prinsessan Olympia av Grekland i kapanj för Michael Kors.

LÄS MER Klä dig som en prinsessa: 40 kungliga köp
LÄS MER
Världens bäst klädda kungligheter – 25 kvinnor att inspireras av