Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kronprinsessan är expert på kostymstyling – lär dig hennes bästa knep.Kronprinsessan är expert på kostymstyling – lär dig hennes bästa knep.Kronprinsessan är expert på kostymstyling – lär dig hennes bästa knep.
1 AV 2
Inspireras av kronprinsessans tre främsta kostymknep
2 AV 2
Kronprinsessan är expert på kostymstyling – lär dig hennes bästa knep.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Inspireras av Victorias bästa kostymknep

Sveriges kronprinsessa fortsätter inspirerar med sin stil. Lär dig hennes fyra bästa kostymknep – som är helt rätt hösten 2022. 

Under 50-årsfirandet av Ölandsbron tidigare i år bar kronprinsessan en rutig kostym från svenska By Malina.Under 50-årsfirandet av Ölandsbron tidigare i år bar kronprinsessan en rutig kostym från svenska By Malina.Under 50-årsfirandet av Ölandsbron tidigare i år bar kronprinsessan en rutig kostym från svenska By Malina.
Under 50-årsfirandet av Ölandsbron tidigare i år bar kronprinsessan en rutig kostym från svenska By Malina. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Kronprinsessan Victoria har hyllats som en av Europas bäst klädda kungligheter, och att kostymen blivit hennes signaturplagg kan vi numera slå fast. Gång på gång visar hon att hon är expert på powerdressing med kvinnlig elegans. Med några enkla medel lyckas kronprinsessan ge kostymen, som traditionellt är mer maskulint kodad, en feminin touch – knep som du kan ta efter. Inspireras av Victorias sätt att ge kostymen ett modern uttryck med finess.

LÄS ÄVEN: Moderedaktören: Så stylar jag den tunna polotröjan 

1. Något feminint under

Den feminina knytblusen är populär i vår blivande monarks garderob. Här med kostym från Lexington.Den feminina knytblusen är populär i vår blivande monarks garderob. Här med kostym från Lexington.Den feminina knytblusen är populär i vår blivande monarks garderob. Här med kostym från Lexington.
Den feminina knytblusen är populär i vår blivande monarks garderob. Här med kostym från Lexington. Foto: HENRIC WAUGE / SPA / SPA | Swedish Press Agenc

Vad man bär under kostymen har större betydelse för helheten än vad man kan tro. En och samma outfit kan utstråla väldigt olika attityder beroende på matchning. Detta är Victorias styling ett utmärkt exempel på. Genom de knytblusar, mönstrade skjortor och silkesmaterial hon oftast bär under ger hon sina kostymer en femininare och kvinnligare silhuett.

222
2 Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

2. Färgsprakande

Kronprinsessan är inte rädd för starka färger, som på denna kostym från By Malina.Kronprinsessan är inte rädd för starka färger, som på denna kostym från By Malina.Kronprinsessan är inte rädd för starka färger, som på denna kostym från By Malina.
Kronprinsessan är inte rädd för starka färger, som på denna kostym från By Malina. Foto: TOM HANSEN / TOM HANSEN

Victorias kungliga garderob rymmer många kostymer i färg – och ofta poppiga och starka sådana. Med sina kostymlooks visar hon att starka färger hör hemma även i vardags- och jobbstilen, inte bara till fest. 

Victoria i en knallrosa kostym under sitt besök hos Cancerfonden den 14 september.Victoria i en knallrosa kostym under sitt besök hos Cancerfonden den 14 september.Victoria i en knallrosa kostym under sitt besök hos Cancerfonden den 14 september.
Victoria i en knallrosa kostym under sitt besök hos Cancerfonden den 14 september. Foto: Axel Öberg

3. Ton i ton

En av kronprinsessan stylingknep är att låta sina kostymlooks gå ton i ton. Här i en elegant beige kostym från By Malina.En av kronprinsessan stylingknep är att låta sina kostymlooks gå ton i ton. Här i en elegant beige kostym från By Malina.En av kronprinsessan stylingknep är att låta sina kostymlooks gå ton i ton. Här i en elegant beige kostym från By Malina.
En av kronprinsessan stylingknep är att låta sina kostymlooks gå ton i ton. Här i en elegant beige kostym från By Malina. Foto: PELLE T NILSSON

LÄS MER: Årets snyggaste ullkappor – vi listar 7 bästa köpen

Kronprinsessan kostymentréer är alltid välmatchade, och ofta färgkoordinerade. För att kopiera stilen kan du investera i ett färgglatt kostymset med smickrande silhuett, och matcha med detaljer som skor och väskor i samma nyans. Accessoarer som går ton i ton med kostymen ger intrycket av en genomtänkt och välplanerad look. 

För en mindre strikt kostymlook bryter Victoria upp den monokroma stilen med ett mönster.För en mindre strikt kostymlook bryter Victoria upp den monokroma stilen med ett mönster.För en mindre strikt kostymlook bryter Victoria upp den monokroma stilen med ett mönster.
För en mindre strikt kostymlook bryter Victoria upp den monokroma stilen med ett mönster. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

4. Maffiga accessoarer

Accessoarer, som stora örhängen, ger det där lila extra till kostymen – det visar kronprinsessan prov på!Accessoarer, som stora örhängen, ger det där lila extra till kostymen – det visar kronprinsessan prov på!Accessoarer, som stora örhängen, ger det där lila extra till kostymen – det visar kronprinsessan prov på!
Accessoarer, som stora örhängen, ger det där lila extra till kostymen – det visar kronprinsessan prov på! Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Victoria är expert på att låta accessoarerna ta plats, ett av de allra enklaste och snabbaste stylingtricken för att lyfta kostymen. Smycken, väskor och klackar som drar uppmärksamhet till sig är knep som kronprinsessan ofta tar till för att höja den dressade looken. Särskilt känd är hon för statementörhängena som adderar en feminin touch. 

LÄS MER: Prinsessornas modesuccé på riksmötets konsert

LÄS MER: Lars Wallin om Nobelklänningen han skapade för kronprinsessan: ”Jag glömmer aldrig vårt första möte”

 

SE OCKSÅ: Regenterna och tronföljden – här är brittiska kungahuset