Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Prinsessan Catherine av Wales på Bafta-galan 2023.Prinsessan Catherine av Wales på Bafta-galan 2023.Prinsessan Catherine av Wales på Bafta-galan 2023.
1 AV 2
Brittisk film hyllades – kändisarna glänste på röda mattan.
2 AV 2
Prinsessan Catherine av Wales på Bafta-galan 2023.
Foto: CHRIS JACKSON-GETTY/POOL SUPPLIE / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Tre stilknep prinsessan Kate lärde oss på BAFTA-galan

Prinsessan av Wales bar samma klänning på BAFTA-galan som hon bar på samma fest 2019. Men ändå var känslan ny. Hur bar hon sig åt? Jo, så här!

Vi ser inte sällan vår egen kronprinsessa använda galaklänningar flera gånger – men det är inte ofta vi ser samma klänning dyka upp på ”samma” gala några år tidigare. Men när prinsessan Catherine av Wales gjorde entré på gårdagens BAFTA-gala så var det faktiskt så att hon återanvände sin BAFTA-klänning från 2019. Hur kommer det sig att den ändå kändes så annorlunda?  

1. Sy om en gammal favorit

Prins William och Kate Middleton på Bafta-galan 2019.Prins William och Kate Middleton på Bafta-galan 2019.Prins William och Kate Middleton på Bafta-galan 2019.
Prins William och Kate Middleton på Bafta-galan 2019. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / TT NYHETSBYRÅN

Den vita vackra klänningen från Alexander McQueen (märket som även skapade hennes brudklänning) som Kate bar på 2019 års BAFTA-gala hade fått en makeover: blomapplikationen hade bytts mot en mer svepande detalj och även kjolen har tagits in något (förmodligen har detta tyg använts till ärmdetaljen). Med små och smarta medel – som till exempel en sax, nål och tråd – kan en klänning få ett nytt uttryck. 

Prinsessan Kate bar en omsydd klänning från Alexander McQueen till BAFTA-galan 2023.Prinsessan Kate bar en omsydd klänning från Alexander McQueen till BAFTA-galan 2023.Prinsessan Kate bar en omsydd klänning från Alexander McQueen till BAFTA-galan 2023.
Prinsessan Kate bar en omsydd klänning från Alexander McQueen till BAFTA-galan 2023. Foto: CHRIS JACKSON-GETTY/POOL SUPPLIE / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

2. Smycken behöver inte vara exklusiva

Foto: CHRIS JACKSON-GETTY/POOL SUPPLIE / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Kronjuveler i all ära – men när det är fest så är det ganska så lätt att hitta maffiga örhängen som inte kostar speciellt mycket. I det här fallet har prinsessan Catherines stylist hittat örhängen på butikskedjan Zara som nu sålt slut – men som kostade under 300 kronor.

3. Styla på nytt sätt

Kate på BAFTA-galan 2019 och 2023.Kate på BAFTA-galan 2019 och 2023.Kate på BAFTA-galan 2019 och 2023.
Kate på BAFTA-galan 2019 och 2023. Foto: TT

Det som är utmanande med att få en långklänning att kännas ny är att den ju endast är ett enda plagg – alltså kan du inte förändra den genom att kombinera den med andra plagg. Detta är annars det bästa och enklaste sättet att förändra hur ett plagg uppfattas. I stället får du arbeta med andra komponenter – det vill säga hår, makeup och accessoarer.
Prinsessan Catherine valde i år att ha sitt hår utsläppt, jämför mot 2019 då hon bar håret i en uppsättning. Men hon har också adderat en helt annan stil på örhängen, en annan färg på väskan – och så pricken över i:et: Långa handskar som verkligen ger en trendig och dramatisk effekt. Med dessa knep får hon looken med sin omsydda klänning att skilja sig ännu mer från 2019. Smart, Kate!

LÄS MER Baftagalan 2023: De var bäst klädda på röda mattan
LÄS MER
Klä dig som en prinsessa: 44 kungliga köp